acerspacer 08.06.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Samemu wykonuję ocieplenie domu i moja "druga połowa" wymyśliła sobie takie obramówki wokół okien.Prawie cała chałupa już jest oklejona styro,osiatkowana i oklejowana klejem do siatki,a przy oknach obsadzone narożniki z siatką.Jak w takim przypadku i wogóle jak się to robi(chyba z cienkiego styropianu),jakie obsadzic tam narożniki,bo siatka przy nich jest większa chyba niż te obramówki.Podpowiedzcie,bo przez resztę życia będę musiał żyć pod stresem,iż moja małżonka w chwili tzw.napięcia przedmiesiączkowego stwierdzi czyt.zrobi ,mi awanturę,iż ma najbrzydszą elewację w gminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 08.06.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 A u mnie było odwrotnie. Ja chciałem ramki a rodzina niet. Więc ramek nie będzie. Ale też jestem ciekaw,bo już po siatkowaniu i klejeniu. Przed, to pewnie siatka by na to poszła i narożniki byłyby jakoś wkomponowane (przy niezbyt skomplikowanym kształcie). Styropianowe listwy są trochę za cienkie. Natomiast SPECJALNE listwy do okien robią chyba z domieszką złota bo TAKA CENA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianna33 13.06.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 jak bez bajerów to listwy tnie się z arkuszy styropianu. grubość jaka chcesz. u mnie 3cm, szerokośc pasków (ramek) to 13cm. ramki oklejone jak reszta + narożniki. Jednym słowem gdybyście ramki robili odrazu, zaoszczędzilibyście na narożnikach aluminiowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demol 16.06.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 A u mnie jest odwrotnie w okół okna obrys o pozostawione gładkie w jaśniejszym kolorze a tynk strukturalny położony poza ramką i tak powstała ramka na 3mm poniżej tynku (bo kto powiedział, że ma być wypukła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts