Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

skarga na dostawce energii do URE

Recommended Posts

Witam,

Lada dzień minie (wynikający z umowy) termin, w jakim zakład energetyczny zobowiązał się przyłączyć moją działkę (praktycznie teraz to już gotowy do zamieszkania dom). Na przyłącze czekam już dokładnie 2 lata i 3 miesiące :(. W ciągu tych kilku dni na pewno nie uda im się wybudować przyłącza - mają do postawienia kilka słupów i stację rozdzielczą (bo powstaje obok mnie małe osiedle domków). Mam już dosyć zapewnień, obiecanek, nowych terminów itp. Czy ktoś z Was skarżył może ZE do Urzędu Regulacji Energetyki? Czy to pomogło? Można jeszcze złożyć sprawę do sądu, ale wtedy sprawa będzie się ciągnęła latami....

pzdr

Czyli nie jestem sam. W mojej miejscowości, kilka domów również olewali przez jakiś rok po terminie. Woleli płacić odszkodowanie, ale to dopiero jak się sąsiad upomniał. My czekamy też prawie trzy latka i co najważniejsze trzy miesiące już po terminie ustalonym przez Energetykę. Odpowiedź ENEA Polska -- brak środków finansowych. Może zrobimy cos pod koniec roku. Normalnie ręce opadają.

Czyli nie jestem sam. W mojej miejscowości, kilka domów również olewali przez jakiś rok po terminie. Woleli płacić odszkodowanie, ale to dopiero jak się sąsiad upomniał. quote]

Odszkodowanie odszkodowaniem (2,5 zł za kazdy dzien zwloki to zadne pieniadze). Chyba mozna wystawic do sadu w sprawie cywilnej o jakieś zadośćuczynienie - np. zwrot kosztów wynajmu mieszkania, które musze wynajmować bo nie moge sie wprowadzic do swojego domu..