wg 26.11.2003 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Buduję z silkatów, interesuja mnie uzyskane przez was ceny brutto na bloczki obojętnie jakiej firmy dla grubości ścian 8, 12, 18 i 24 cm z podaniem namiarów na firmę, najchętniej z mazowieckiego.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekp 26.11.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Robiłem ostatnio rozeznanie. Hurtownie polecane przez przedstawiciela Silki chcą na dzień dobry dać zaledwie 5% (Poznań). Jest to cena z transportem i rozładunkiem. Silikaty Teodory proponują 20% ale trzeba sobie zorganizować transport i rozładunek. Innych producentów nie sprawdzałem bo są za daleko od Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasanna 26.11.2003 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Przepraszam, że nie z odowiedzią a z pytaniem, ale czy ktoś mógłby mi powiedzieć to samo o Polsce południowej (Klucze, Ludynia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 26.11.2003 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Robiłem ostatnio rozeznanie. Hurtownie polecane przez przedstawiciela Silki chcą na dzień dobry dać zaledwie 5% (Poznań). Jest to cena z transportem i rozładunkiem. Silikaty Teodory proponują 20% ale trzeba sobie zorganizować transport i rozładunek. Innych producentów nie sprawdzałem bo są za daleko od Poznania ja jeszcze nei sprawdzalem w okolicach Poznania ale myslalem ze daja wieksze znizki masz jakis link do tych Teodorow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekp 26.11.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Namiar na Teodory: http://www.silikaty-teodory.plRabaty, którę podaje na Silkę są po pierwszym kontakcie i być może da się coś utargować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 26.11.2003 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 mam nadzieje ze da sie cos wytargowac duzo firm daje wyzsze znizkidzieki za adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cwib 26.11.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 W okolicach do 30 km od Warszawy Silikaty Teodory:TS 12 przy zakupie 4500 szt. (20 palet) cena z transportem i rozładunkiem - 1,01 + 7% VATTS 18 przy zakupie 5500 szt. (38 palet) j.w. - 1,53 + 7% VAT To ceny z wczoraj dla jednego z klientów, którzy się do mnie zgłosili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 26.11.2003 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 a ktore to sa cegly te TS 12 i 18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Setnik 26.11.2003 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.11.2003 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Setnik a mógłbyś napisać skąd dokładnie na Dolnym Śląsku? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 26.11.2003 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Hej! My też z Dolnego A co mamy z silikatów poza markową Silką ciekawego (czyt: taniego i nierozsypującego_się) w okolicach Wrocka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Setnik 27.11.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 27.11.2003 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Czy mógłbyś coś więcej napisać o nadprożach systemowych silki, na ich stronie nie ma takowych? Jesli chodzi o kształtki U to nie widzę ich przewagi nad nadprożami czy też wieńcami wylewanymi na budowie - wychodzą znacznie drożej. No chyba, że ktoś robi nieotynkowaną elewację z silki, wtedy takie elementy mogą się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Setnik 27.11.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Pisząc o nadprożach systemowych miałem na myśli właśnie kształtki U. W folderach reklamowych Silki widziałem gotowe nadproża zbudowane z tychże kształtek (zazbrojone i zalane betonem)- nie znam jednak ich ceny.Podoba mi się koncepcja ich stosowania nawet w ścianie dwuwarstwowej, ponieważ ściana jest jednorodna materiałowo i eliminuje się ryzyko pęknięć i przebarwień tynku na styku dwóch różnych materiałów (silikat i np. betonowe nadproże czy wieniec) co przy tynku cienkowarstwowym (możliwym do wykonania gdy budujemy z Silki) może być istotne. Zastosowanie kształtek U18 w roli deskowania wieńca wydaje się jednak wątpliwe ze względu na mały przekrój efektywny takiej kształtki (bodajże 10x10cm). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość LAVIANA 27.11.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Dostaliśmy 15% od cen producentatransport z rozładunkiem 10 zł / palete z Żabinka na śląsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cwib 27.11.2003 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 SILIKATKA-T12 - 250x120x220 SILIKATKA-T18 - 250x180x220 Teodory są w połowie drogi między W-wą i Wrocławiem, myślę, że można zorganizować taki dowóz materiału, aby na Dolnym Śląsku była cena taka jak w W-wie.Trzeba tylko uzgodnić to z hurtownikiem, i myśleć o dostawach całosamochodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak 28.11.2003 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Budowalem w podwarszawskiej miejscowosc 10km od W-wy, 40 km od Wieliszewa (miejsce gdzie miesci sie jedna z fabryk produkujaca SILKE) Od lokalnego hurtownika dostalem 10% upustu na wszystki elementy SILKI (sciany zew i wew konstrukcujne M-18 wew M-. Cena z transportem i rozladunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 28.11.2003 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Czy dobrze zrozumiałem - dostałeś cenę niższą o 10% od katalogowych i mimo to zawierającą transport i rozładunek? Poproszę o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.11.2003 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Witam! Własnie wykanczam dom który zbudowałem z silikatów. Miałem z Teodorów. W maju uzyskałem 23 % rabatu od cen katalowgowych. Ich ransport z fabryki do Wrocławia - 500 zł.Do rozładunku zamawiałem dzwig - 150 zł. W sumie sciana wychodziła ponizej 40 zł za m.kw. Teraz jest ocieplona wełna mineralna i tynkiem silikonowym. Własnie skonczyli tynkować i bardzo dobrze wyrażali sie o scianach. Tylo elektrycy trochenarzekają bo to materiał twardy i kruchy. Jestem bardzo zadowolony. Transporty (7 samochodów) przyjeżdzały zawsze punktualnie i o czasie. Teraz sezon sie konczy więc z tym rabatem powinno byc jeszcze lepiej. Acha murowałem na klej ( tez z Teodorów)- 1 paleta około 900 zł (zużyłem 2,5 palety). (duzy dom 320 m.kw) To ważne poniewaz ich klej jest biały, scianywygladaja rowne i białe. (W hurtowniach kleje do siliaktów sa szare). Pozdrawaim Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak 29.11.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Czy dobrze zrozumiałem - dostałeś cenę niższą o 10% od katalogowych i mimo to zawierającą transport i rozładunek? Poproszę o namiar. Oczywiście dobrze zrozumiałeś ). Omawiany skład (należy do grupy PSB) mieści się w Stanislawowie niedaleko Pomiechowka w powiecie Nowodworskim telefonu nie pamiętam zajrzyj na stronę http://www.domex2.pl . Jest to skład oddalony od mojej budowy jakies 30km!(wozili za darmo) Z "dobrych" oczywiście dla nas upustów wspomnę tylko: Roben – dachówka ceramiczna miedziana 21% Dodatkowo właściciel ma swój tartak (gdzieś tam na mazurach…) dzieki czemu cena drewna (deski szalunkowe jak i drewno konstrukcyjne) jest wrecz magiczna…. Upusty „zrobiliśmy” przed rozpoczęciem budowy i globalnie dla całej chalupki. Dom wybudowaliśmy w Sadowej (Łomianki) w okresie lipiec-październik 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts