Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RAMKI WOKÓŁ OKIEN

Recommended Posts

Samemu wykonuję ocieplenie domu i moja "druga połowa" wymyśliła sobie takie obramówki wokół okien.Prawie cała chałupa już jest oklejona styro,osiatkowana i oklejowana klejem do siatki,a przy oknach obsadzone narożniki z siatką.Jak w takim przypadku i wogóle jak się to robi(chyba z cienkiego styropianu),jakie obsadzic tam narożniki,bo siatka przy nich jest większa chyba niż te obramówki.Podpowiedzcie,bo przez resztę życia będę musiał żyć pod stresem,iż moja małżonka w chwili tzw.napięcia przedmiesiączkowego stwierdzi czyt.zrobi ,mi awanturę,iż ma najbrzydszą elewację w gminie

Samemu wykonuję ocieplenie domu i moja "druga połowa" wymyśliła sobie takie obramówki wokół okien.Prawie cała chałupa już jest oklejona styro,osiatkowana i oklejowana klejem do siatki,a przy oknach obsadzone narożniki z siatką.Jak w takim przypadku i wogóle jak się to robi(chyba z cienkiego styropianu),jakie obsadzic tam narożniki,bo siatka przy nich jest większa chyba niż te obramówki.Podpowiedzcie,bo przez resztę życia będę musiał żyć pod stresem,iż moja małżonka w chwili tzw.napięcia przedmiesiączkowego stwierdzi czyt.zrobi ,mi awanturę,iż ma najbrzydszą elewację w gminie

Tak jak pisałeś robi się to z cienkiego styropianu. Siatkować z reguły już go nie trzeba. Poszukaj na forum bo były już instrukcje ludzi, którzy już to wypraktykowali.

gość, który będzie mi elwacje robił jesienią orzekł że te obramówki wokół drzwi i okien robi ze styro min. 3-4cm bo inaczej narożników siatkowanych nie ma jak nałożyć, czyli on robi tak, że zbroi również te nakładki, mnie to nie przeszkadza, zawsze to mocniejsze i mniej podatne na rysy będzie

Wysłany: Sro, 10 Czerwiec 2009 09:29 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Zajrzyj do naszego dziennika. Są zdjęcia obramówek wkoło okien. Robiłem sam osobiście ze styropianu o grubości 10mm. Wygląda całkiem nieźle jak na mój gust. Troszkę jest zabawy, ale bynajmniej okna nie są identyczne tak jak u większości.

Kurcze ale ramki macie śliczne!A te kawałki styro to lepiliście na klej taki jak do styro,czy na inny.Narożniki wklejaliście te z siatką,czyjakie?Naprawdę mi się podoba.

Może jest to rozwiązanie, ale ja mam przynajmniej satysfakcję, że jest to mój własny i niepowtarzalny wzór :lol:

1) satysfakcja

2) niższy koszt

3) niepowtarzalność

Też namówię połówka żeby nam takie cuś wykonał. Znaczy się sam wykonał, bo że będziemy mieli takie cuś to już przesądzone.

krzysiek309 dzięki za info dot. wykonania.