acerspacer 09.06.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Samemu wykonuję ocieplenie domu i moja "druga połowa" wymyśliła sobie takie obramówki wokół okien.Prawie cała chałupa już jest oklejona styro,osiatkowana i oklejowana klejem do siatki,a przy oknach obsadzone narożniki z siatką.Jak w takim przypadku i wogóle jak się to robi(chyba z cienkiego styropianu),jakie obsadzic tam narożniki,bo siatka przy nich jest większa chyba niż te obramówki.Podpowiedzcie,bo przez resztę życia będę musiał żyć pod stresem,iż moja małżonka w chwili tzw.napięcia przedmiesiączkowego stwierdzi czyt.zrobi ,mi awanturę,iż ma najbrzydszą elewację w gminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.06.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Samemu wykonuję ocieplenie domu i moja "druga połowa" wymyśliła sobie takie obramówki wokół okien.Prawie cała chałupa już jest oklejona styro,osiatkowana i oklejowana klejem do siatki,a przy oknach obsadzone narożniki z siatką.Jak w takim przypadku i wogóle jak się to robi(chyba z cienkiego styropianu),jakie obsadzic tam narożniki,bo siatka przy nich jest większa chyba niż te obramówki.Podpowiedzcie,bo przez resztę życia będę musiał żyć pod stresem,iż moja małżonka w chwili tzw.napięcia przedmiesiączkowego stwierdzi czyt.zrobi ,mi awanturę,iż ma najbrzydszą elewację w gminie Tak jak pisałeś robi się to z cienkiego styropianu. Siatkować z reguły już go nie trzeba. Poszukaj na forum bo były już instrukcje ludzi, którzy już to wypraktykowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acerspacer 09.06.2009 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Szukałem na forum,ale...Mam internet z I PLUSA a to najwolniejsze bydle na świecie(mojej wsi)...Nie mogę wpaść na taki temat ,więc może ktoś podeśle mi link z takim tematem.Z góry dzięki za linki i podpowiedzi jak to wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.06.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 gość, który będzie mi elwacje robił jesienią orzekł że te obramówki wokół drzwi i okien robi ze styro min. 3-4cm bo inaczej narożników siatkowanych nie ma jak nałożyć, czyli on robi tak, że zbroi również te nakładki, mnie to nie przeszkadza, zawsze to mocniejsze i mniej podatne na rysy będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek309 10.06.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Zajrzyj do naszego dziennika. Są zdjęcia obramówek wkoło okien. Robiłem sam osobiście ze styropianu o grubości 10mm. Wygląda całkiem nieźle jak na mój gust. Troszkę jest zabawy, ale bynajmniej okna nie są identyczne tak jak u większości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acerspacer 10.06.2009 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Wysłany: Sro, 10 Czerwiec 2009 09:29 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Zajrzyj do naszego dziennika. Są zdjęcia obramówek wkoło okien. Robiłem sam osobiście ze styropianu o grubości 10mm. Wygląda całkiem nieźle jak na mój gust. Troszkę jest zabawy, ale bynajmniej okna nie są identyczne tak jak u większości. Kurcze ale ramki macie śliczne!A te kawałki styro to lepiliście na klej taki jak do styro,czy na inny.Narożniki wklejaliście te z siatką,czyjakie?Naprawdę mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek309 10.06.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Powiem Ci tak. Pasy proste ciąłem normalnie drobnym brzeszczotem i na klej do ściany. Klej ten, którym robiłem ocieplenie domu. Do tych części środkowych zrobiłem sobie wzornik z blaszki i docinałem. Na całość nałożona siatka i narożniki aluminiowe i zaciągnięte klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.06.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 można iść na łatwiznę i kupić gotowe bonia. Są one zwykle pokryte siatką i otynkowane. Przyklejasz, malujesz na pożądany kolor i tyle. Tanie nie są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek309 10.06.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 można iść na łatwiznę i kupić gotowe bonia. Są one zwykle pokryte siatką i otynkowane. Przyklejasz, malujesz na pożądany kolor i tyle. Tanie nie są... Może jest to rozwiązanie, ale ja mam przynajmniej satysfakcję, że jest to mój własny i niepowtarzalny wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 10.06.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Może jest to rozwiązanie, ale ja mam przynajmniej satysfakcję, że jest to mój własny i niepowtarzalny wzór 1) satysfakcja 2) niższy koszt 3) niepowtarzalność Też namówię połówka żeby nam takie cuś wykonał. Znaczy się sam wykonał, bo że będziemy mieli takie cuś to już przesądzone. krzysiek309 dzięki za info dot. wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek309 10.06.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Nie ma problemu. W razie wątpliwości służę radą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts