Juras XR4Ti 09.06.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Witam Mam jedno, krótkie pytanie. Czy naczynie wyrównawcze przeponowe może być umieszczone poziomo? pozdrawiam - Juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavek_ 09.06.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Witam. Czy naczynie bedzie w pionie czy w poziomie na działanie nie ma to wpływu (patrz zasada działania przeponowego naczynia). Jednak możesz mieć problem z montażem bo czesto naczynie jest razem z listwą bezpieczeństwa a na nim jest odpowietrznik, zegar ciśnieniowy. Przemysl to. Pozdrawiam.Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 09.06.2009 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Witam Naczynko chcę podłączyć do zasobnika CW bezpośrednio. Niby mogę je umieścić pionowo, ale znacznie wygodniej i łatwiej będzie poziomo. Chodzi mi o trwałość tego rozwiązania. Budowę takiego naczynka znam, ale nigdzie w literaturze nie spotkałem się z jego poziomym umieszczeniem, w związku z tym nie wiem czy nie ma jakiś przeciwwskazań dla takiego rozwiązania. pozdrawiam - Juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavek_ 09.06.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Na działanie zmiana położenia nie bedzie miała wpływu. Natomiast na trwałość trudno mi okreslić, nie montowałem jeszcze naczynia pionowego w poziomie. Sa w sprzedaży naczynia pionowe jak i poziome może to jest rozwiązaniem problemu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts