thunderstuck 09.06.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Witam, Mam pytanie, ile może kosztować: - wycięcie chwastów, - sprzątnięcie działki po budowie, tj. usunięcie kamieni, pozostałości po budowie (pręty, kamienie, itd), - wyrównanie działki po jednego poziomu. Działka położona w Warszawie, powierzchnia ok. 1.100 mkw. Dzięki za wszelkie odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 17.06.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Czytałem gdzieś na forumza posprzątanie działki ktoś chciał 7tyś później ten ktoś znalazł za 4000złjeszcze jest pytanie jak dużo tego wyrównywania i śmieci do wywożenia.oczywiście najtaniej byłoby samemu zorganizować, ale nie każdy ma takie możliwości albo dogadać się z robotnikami z budowy bo jak się chce firmę wyspecjalizowaną to trzeba trochę grosza szykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 17.06.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Czytałem gdzieś na forum za posprzątanie działki ktoś chciał 7tyś później ten ktoś znalazł za 4000zł jeszcze jest pytanie jak dużo tego wyrównywania i śmieci do wywożenia. oczywiście najtaniej byłoby samemu zorganizować, ale nie każdy ma takie możliwości albo dogadać się z robotnikami z budowy bo jak się chce firmę wyspecjalizowaną to trzeba trochę grosza szykować Kosmiczne pieniądze moim zdaniem. Działka 1000m2. - U mnie z terenem (nierówności, doły, gruz przewalony na drogę, obrzucenie domu ziemią) załatwiła sprawe koparka w 2h (200 pln). - Deski po szalunkach, drewno i palety złozyłem w jedno miejsce. Podjechał gość, który ma piec na wszystko i zabrał busem w trzech kursach i był bardzo zadowolony. - Śmiecie ogólnobudowlane bez gruzu. W czasie budowy 2 kontenerki i na koniec jeden. Czas załadunku jednego to 3h przez dwie osoby. Załatwiłem sprawe rodzinnie - Wyrównanie terenu - na koniec zamówiłem rolnika. Zaorał całą działkę w godzinkę i później przez 2h miział ją glebozgryzarką (200 pln). Całość kosztowała mnie 400 pln + koszty kontenera (450 zł 7m3 za 3 dni). Ten koszt 4000-7000 tysiaków nawet przy 3 kontenerach jeśli są w cenie to kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 17.06.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Czyli potwierdza się to, co napisałemNajlepiej poświęcić trochę czasu i zorganizować samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 18.06.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Czyli potwierdza się to, co napisałem Najlepiej poświęcić trochę czasu i zorganizować samemu dokładnie facet ja się zaweźmie to w 2 popłudnia wrzuci wszystkie smieci w kontener i jeszcze znajdzie czas na wypicie piwa ta oferta za 7 tyś to chyba z nawiezieniem 50 wywrotek ziemi na wyrównanie terenu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 20.06.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Cena 4.000 - 7.000 zł jest jak najbardziej realna ! Oczywiście dotyczy to dużych działek. To chodzi o koszt wyrównania działki ze sporymi skosami, grajdołami, górkami i dodatkowo przywiezioną ziemią ( właśnie w celu wyrównywania tego terenu ). Te prace wykonuje się koparko - ładowarką a to przecież kosztuje ! Mój sąsiad ( wcele nie rozrzutny facet ) ma działkę 30-arową i za wyrównanie takiego terenu zapłacił 4.500 zł. Operator pracował 5 dni po 10 godzin co daje 50 godzin razy 90 zł = 4.500 zł. I wcale się nie obijał - jestem na budowie codziennie więc widziałam na własne oczy. Ale działkę ma teraz jak "taflę szkła" - marzenie... Co do sprzątania macie rację - można nakładem własnych mięśni i swojego czasu. U nas po budowie w zasadzie posprzątałam ja - kobietka. Było ciężko ( w dosłownym tego słowa znaczeniu), ale dałam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proclean 02.11.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Moim zdaniem koszty sprzątania działki zależą głównie od lokalizacji, oraz możliwości utylizacji odpadu, a także rodzaju tego odpadu. U nas ceny kontenerów zależnie od firmy wahają się od 650 - 800 gruz i od 750 do 1300 odpad mieszany. W mieście trochę taniej, ale nikt nie buduje się w centrum...Licząc 2 kontenery mieszanego odpadu i jeden gruzu do tego dniówkę lub dwie ludzi do załadunku ( 4 osoby) cena 4000 zł jest jak najbardziej realna....No chyba że można wjechać koparką wtedy jest taniej bo zamiast ludzi mamy ok 2-3 godzin pracy sprzętu. Podsumowując: jest w tej chwili na rynku wiele firm i nie tylko firm, które świadczą tego typu usługi niekoniecznie zgodnie z prawem, a co za tym idzie odpad trafia niekoniecznie tam gdzie powinien... Przy legalnej utylizacji jakieś szczególnie niższe ceny są po prostu nierealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 02.11.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 a jak by wszyscy po swojej pracy sprzątali to nie było by problemu . jak sie bierze fachowca to trzeba pytać czy sprząta po sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 03.11.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Też racja. Niektórzy po sobie sprzątają niejako w "standardzie" a inni ten standard mają gdzieś. Mi trafiło się kilka ekip, gdzie zrobili swoje i szybko spadali. W wyniku tego sprzątałam po nich kilka dni. Ale niektórzy : hudraulicy, instalatorzy od c.o. i o dziwo tynkarze ( ! ) zostawili po sobie idealny porządek. Na pewno im się nie chciało sprzątać, ale zrobili to. Więc są firmy i firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts