Slawek 1719499182 26.11.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Czy ktoś mnie oświeci, jaką twardość musza mieć płytki na podłogę do łazienki (czyli raczej rzadko deptane butami o twardej podeszwie). Znalazłem wreszcie białe płtytki z Opoczna o twardości III (3) i nie wiem, czy mógłbym nimi wyłożyć podłogę w łazience.Wielkie dzięki za wszelkie sugestiePozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 26.11.2003 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Uff,chyba znalazłem odpowiedź. Dla ciekawych tutajPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 26.11.2003 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Dzięki Sławek,Jestem na tym samym etapie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 26.11.2003 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 heh, nie jest źle ja montuje gres klasy V i z tego co widzę to mnie przeżyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 27.11.2003 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Dobrzykowice - V klasa ścieralności to ta najwyższa. Jesli tylko nie planujesz u siebie dyskoteki, to wymiana płytek grozi Ci dopiero wtedy, kiedy Ci się znudzą... Albo Twojej żonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zepp 01.12.2003 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 chcialem wtracic swoje male trzy grosze. z doswiadczenia wiem ze nie mam sensu do lazienek kupowac płytek ceramicznych o wyzszym nominale niz 3 klasa. w zupelnosci wystarczy( w normalnych warunkach juz 1 wystarczy). z regoly jest tak ze im wyzsza klasa tym plytki drozsze. dochodzi do tego jeszcze jeden watek po ilu latach bedziemy chcieli plytki wymienic? czesto jest tak ze mamy juz po kilku latach ochote na wymiane. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 01.12.2003 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 ZeppPewnie masz rację, ale zazwyczaj w pierwszej kolejności przy wyborze płytek kierujemy się względami estetycznymi, dopiero potem zwracamy uwagę na klasę twardości. O ile pamiętam większość oferowanych płytek podłogowych miała klasę 4. Jeśli już zdecydujesz się na jakiś wzór to chyba nie można zamówić ich w klasie 3 czy 2. Ale może się mylę ...Z chęcią zapłaciłabym mniej skoro 2 klasa mi wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka G. 01.12.2003 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Do łazienki na podłogę nadają się płytki od III klasy twardości włącznie, jednak nie polecam tych o nasyconej barwie: czerwonych, ciemnogranatowych, czarnych. W tych kolorach wybierajmy płytki o klasie IV.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts