Leszcom 26.11.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Witam, Pewnie było to poruszane ze 100 razy, ale poradźcie mi proszę z czego teraz najlepiej wybudować dom? PozdrawiamLeszcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.11.2003 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Z tego samego z czego budują Forumowicze, czyli ze wszystkiego co jest na rynku. Każdy budujący uważa, że wybrał najlepszy materiał. Wybór należy niestety do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 26.11.2003 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Tak, masz rację..... . Było poruszane.Wybrałem maxa +12 cm styropianu, strop żelbetowy.Jedyne co bym zmienił to dodanie 3 cm styropianu.Więcej na ten temat możesz poszukac w starych postach.Pozdrawiam..... i życzę trafnego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszcom 26.11.2003 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Dzięki za odpowiedzi. Widzę, że nie ma na nic prostych odpowiedzi Niestety muszę szukać i wybrac coś nie drogiego i coś nie taniego, po prostu cos w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 26.11.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Wowka,a liczyłeś kiedyś ile Cię kosztował m2 z ociepleniem ?Bo ja zastanawiam się też nad materiałem i szukam wiarygodnych wyliczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 26.11.2003 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 pattaya cena cegły na m2 muru (grubość 29cm) wyniosła mniej niż 40 zł (po rabatach) + styropian (obecnej ceny nie znam. Wiem, że wzrosła).Za ocieplenie płaciłem (robocizna) 20złm2. Musisz dodac do tego ceny tynku, klei oraz siatki. Moim zdaniem jest to rozwiązanie tańsze niż porotherm, który i tak przewaznie jest tynkowany a i często docieplany. Świadomie zrezygnowałem z bk. Wolałem tradycyjną ceramike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts