michalp 09.06.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Witajcie, Czy może ktoś wie, czy możliwa jest sytuacja, że nakierowałem satelitę na Astrę, instaluję kanały (ale w opcjach dekodera jest ustawiony Hotbird) i jako pierwsze (100, może 200) instalują się kanały z pakietu CP? Tzn. nie mogę ich oglądać - albo brak sygnału albo brak uprawnień, ale są widoczne. Mogę jedynie oglądać TVP1 i TVP2. Sam nie wiem, co robię nie tak, że nie mogę złapać CP. Może właśnie celuję w złego satelitę, ale skąd te kanały CP - z pamięci dekodera (echostar 707)? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 09.06.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 to chyba jednak antene ustawiłeś na hotbirda i to nieprecyzyjnie. Z astry kanałów CP nie powinno ci wyszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 09.06.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Masz zle ustawioną antenę i słaby sygnał-popraw i będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 09.06.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 A w jaki sposób na jakość sygnału może wpłynąć kiepski / gdzieś zagięty przewód? Czy jeśli górny pasek pokazuje 90 procent, to przewód może być gdzieś pod drodze zagięty za mocno? I druga sprawa - w jaki sposób mocuje się konwerter, tzn. uchwyt pozwala na pewne manewry w odległości konwertera od czaszy. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 09.06.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 ogólnie samo zagięcie kabla nie ma wpływu na odbiór sygnału, znaczenie mazamocowanie prawidłowo końcówek czyli żyła + ekran, natomiast z anteną w satelitę jest brdzo cięzko trafić mi i bratu zajęlo to prawie cąły dzień, to są kwestie nawet kilku milimetrów żeby poprawic sygnał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 10.06.2009 03:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Jezeli chcesz ogladac PC to musisz antene nakierowac na Hotbirda a nie na Astre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 13.07.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 tak trochę zmieniając operatora ostatnio (od roku) braciak ma "n" i twierdzi że jest dużo lepsza od PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.07.2009 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witajcie, Czy może ktoś wie, czy możliwa jest sytuacja, że nakierowałem satelitę na Astrę, instaluję kanały (ale w opcjach dekodera jest ustawiony Hotbird) i jako pierwsze (100, może 200) instalują się kanały z pakietu CP? Tzn. nie mogę ich oglądać - albo brak sygnału albo brak uprawnień, ale są widoczne. Mogę jedynie oglądać TVP1 i TVP2. Sam nie wiem, co robię nie tak, że nie mogę złapać CP. Może właśnie celuję w złego satelitę, ale skąd te kanały CP - z pamięci dekodera (echostar 707)? Michał Problem twój to złe celowanie we właściwego satelitę.Nie próbowałem tak ale wydaje mi się ,że jak miałem stary dekoder i zezowałem na astrę to w opcji wyszukaj wszystkie zapisały się te z hotbirda a nadpisały się z astry.Mogę się mylić. Tu masz wszystkie możliwe programy z Astry. http://www.lyngsat.com/astra19.html Druga rzecz to na pewno w dekoderze PC przed jego instalacją domyślnie w dekoder są zapisane wszystkie programy. Pewnie zrobiłeś tak jak w poniższym linku: http://www.cyfrowypolsat.pl/telewizja-satelitarna/tv-sat_instrukcja_montazu.cp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts