slavek_ 09.06.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Witam. Jak i gdzie reklamować skutecznie firme remontowo-wykończeniową? Jak zainstnieć na rynku? Jak Wy to robiliście? Z góry dzieki. Pozdrawiam,Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 09.06.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 strzel sobie taką chorągiewkę z logo firmy i telefonem, coś w podobie jak ci poniżeji ganiaj po ulicach, a jakbyś jeszcze coś sensownego wrzeszczał.... http://www.topmenedzer.pl/wp-content/uploads/samuraj_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.06.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 tylko w języku bardziej zrozumiałym i z mniej zaciętym wyrazem oczu Cóż... najlepszą i najskuteczniejszą reklamą jest zadowolony klient - o tym przede wszystkim pamiętaj. Żadna kasa wydana na reklamę nie da ci takiej skuteczności jak klient Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavek_ 09.06.2009 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 A jak zdobyć tego pierwszego klienta? Pomysł z chorągiewką pozostawie dla Barbossa. Widać sprawdzona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 10.06.2009 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Przed Tobą 2-3 lata ciężkiej pracy na renomę swojej firmy i osoby. Dopóki nie dasz się poznać z dobrej strony to niestety nie będziesz miał pełnego zeszytu zamówień. Po paru latach nie będziesz się musiał reklamować, klienci sami przyjdą do Ciebie Nawiąż kontakty z innymi wykonawcami: - z innych branż np. cieśla, elektryk, hydraulik.... polecajcie się wzajemnie - z tej samej branży - pracuj jako podwykonawca.... mniej zarobisz, ale zdobędziesz praktykę, wiedzę i narzędzia Rób zdjęcia ze swoich prac. Podglądaj prace innych. Wykazuj inwencje twórczą, wyróżnij się z tłumu. Wykorzystaj Internet: tematyczne fora (np. Murator), lokalne serwisy ogłoszeniowe i własna strona w sieci. Zostawiaj reklamy na tablicach ogłoszeniowych w marketach budowlanych. Pomyśl o wizerunku własnej firmy, Jak Cię widzą tak Cię piszą! Możesz mieć atrakcyjne stawki, a będziesz przegrywał... bo nie umiesz się komunikować z klientami. Pracuj nad tym od samego początku! I przede wszystkim pamiętaj, że na renomę się ciężko i długo pracuje, a traci się ją w oka mgnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavek_ 10.06.2009 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Dzieki Robert. Tak rożowo to nie wygląda, wiem. 2 lata próbuje rozkręcić firmę. Zlecenia są ale nie mogę zapewnić sobie ciągłości. 2-3miesiące i potem przerwa. I tak wkołko. Rynek się psuje i wiem ze teraz bedzie cieżej zaistnieć.Miałem 2 duże zlecenia, każdy po 3-4miesiące pracy wiec pomyslałem o rejestracji firmy. Ale niestety zlecenia odpłyneły. zadowolony klient = nastepny klienta w moim przypadku jest: zadowolony klient = brak klienta. Sam nie wiem co mysleć... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olebaum 15.06.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 kontynuacja ulotki (stan sobie w sobote w miescie i rozdawaj) anonse (pisze sie to tak?) w gazetce, regularnie dodaj do twojej dzialalnosci druga opcje n.p. sprzedaz materialow budowwlanych lub farb (a moze wreszcie naturalnych , bo ja tu o samych duluxach i dyspersjach czytam) daj sobie wydrukowac plakaty, wystarczy A3 i porozwieszaj w sklepach, jesli pozwola jesli napiszesz konkretnie co robisz, to moze mi wiecej pomyslow wpadnie uszy do gory yes you can Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavek_ 15.06.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Dzieki olebaum. Robie to co każda firma remontowa, nic nowego. Myslałem o tym co napisałeś i podjąłem decyzje że musze rozszerzyć działalność. Tylko teraz musze znaleźć to "cos". Aktualnie ratuje się podwykonastwiem (aby nie ogłosić upadłosci ) Twoje rady są bardzo sensowne, cześć wykorzystałem ale wykrzystam wszystkie. Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olebaum 16.06.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 stwerdzilem, ze na rynku polskim nie ma farb naturalnych wysokiej jakosci typu auro lub kreidezeit. to bylby hit, gdybys ludziom malowal rowniez takimi. wazna jest siec rzemieslnikow, ktorzy sie na wzajem polecaja (oczywiscie z czystym sumieniem, nie jakies tam partactwo) zlamania nogi zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavek_ 16.06.2009 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Oczywiście nie dziekuje Wszystkiego dobrego i dzieki za rady. Pozdrawiam serdecznie Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olebaum 20.06.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 I co Slavek, jak interesy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavek_ 20.06.2009 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Witaj.Może udała mi się wejsc w układ z salonem płytek na wykonastwo łazienek, tarasów, korytarzy itp. Stawki niezłe, na każdą usługe FVAT:( Roboty było by full. Czas pokaże... Pozdrawiam serdecznie. Dzia za zainteresowanie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts