Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do prowadzących firmy remontowe - proszę o porade

Recommended Posts

Przed Tobą 2-3 lata ciężkiej pracy na renomę swojej firmy i osoby.

Dopóki nie dasz się poznać z dobrej strony to niestety nie będziesz miał pełnego zeszytu zamówień.

Po paru latach nie będziesz się musiał reklamować, klienci sami przyjdą do Ciebie :)

Nawiąż kontakty z innymi wykonawcami:

- z innych branż np. cieśla, elektryk, hydraulik.... polecajcie się wzajemnie

- z tej samej branży - pracuj jako podwykonawca.... mniej zarobisz, ale zdobędziesz praktykę, wiedzę i narzędzia

Rób zdjęcia ze swoich prac. Podglądaj prace innych. Wykazuj inwencje twórczą, wyróżnij się z tłumu.

Wykorzystaj Internet: tematyczne fora (np. Murator), lokalne serwisy ogłoszeniowe i własna strona w sieci.

Zostawiaj reklamy na tablicach ogłoszeniowych w marketach budowlanych.

Pomyśl o wizerunku własnej firmy, Jak Cię widzą tak Cię piszą!

Możesz mieć atrakcyjne stawki, a będziesz przegrywał... bo nie umiesz się komunikować z klientami. Pracuj nad tym od samego początku!

I przede wszystkim pamiętaj, że na renomę się ciężko i długo pracuje, a traci się ją w oka mgnieniu.

Dzieki Robert. Tak rożowo to nie wygląda, wiem. 2 lata próbuje rozkręcić firmę. Zlecenia są ale nie mogę zapewnić sobie ciągłości. 2-3miesiące i potem przerwa. I tak wkołko. Rynek się psuje i wiem ze teraz bedzie cieżej zaistnieć.

Miałem 2 duże zlecenia, każdy po 3-4miesiące pracy wiec pomyslałem o rejestracji firmy. Ale niestety zlecenia odpłyneły.

zadowolony klient = nastepny klient

a w moim przypadku jest: zadowolony klient = brak klienta.

Sam nie wiem co mysleć...

Pozdrawiam.

kontynuacja

ulotki (stan sobie w sobote w miescie i rozdawaj)

anonse (pisze sie to tak?) w gazetce, regularnie

dodaj do twojej dzialalnosci druga opcje n.p. sprzedaz materialow budowwlanych lub farb (a moze wreszcie naturalnych :D , bo ja tu o samych duluxach i dyspersjach czytam)

daj sobie wydrukowac plakaty, wystarczy A3 i porozwieszaj w sklepach, jesli pozwola

jesli napiszesz konkretnie co robisz, to moze mi wiecej pomyslow wpadnie

uszy do gory

yes you can :wink:

Dzieki olebaum. Robie to co każda firma remontowa, nic nowego.

Myslałem o tym co napisałeś i podjąłem decyzje że musze rozszerzyć działalność. Tylko teraz musze znaleźć to "cos". Aktualnie ratuje się podwykonastwiem (aby nie ogłosić upadłosci ;-) )

Twoje rady są bardzo sensowne, cześć wykorzystałem ale wykrzystam wszystkie.

Pozdrawiam

Sławek