Slawek 1719499182 26.11.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 hey,właśnie kładą mi małą podłogówkę w łazience i chciałbym udzielić murarzowi wskazówek nt. wylewki. Powierzchnia ma raptem 5 m2, więc nie muszę tego zbroić ani specjalnie dylatować. Wiem także, że należy zalać rurki na wys. średnicy + 5 cm. Interesuję mnie natomiast skład jastrychu - wiem, że ma być w nim dużo plastyfikatora. Tylko nie wiem, co znaczy "dużo"?Może ktoś biegły w temacie mnie oświeci?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 26.11.2003 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Sławek lepij nie żałuj zbrojenia. U mnie było 4,5 metra kw. i wylewka popękała przy pierwszym grzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.11.2003 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 I zdylatuj przy ścianach. To co, że tylko 5 m2. Co ma p. do w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.11.2003 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 I zdylatuj przy ścianach. To co, że tylko 5 m2. Co ma p. do w. ........ a plastyfikatora daj tyle ile jest w instrukji użycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 26.11.2003 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Dzięki za odpowiedzi!Godul, jak szybko zacząłeś grzać po wylaniu jastrychu?W instrukcji dla instalatorów hepwortha znalazłem informację, że z grzaniem należy odczekać 28 dni od wylania, a następnie zwiększać codziennie co 5 stopni od temperatury wylewki...Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 26.11.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Dwa mies. plastyfikatora było tyle co w instr. Dałem d... tylko przy kupnie cementu. zamiast portlandzkiego 350 kupilem jakieś g... z dodatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 26.11.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 A jakiej firmy dać plastyfikator na ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 26.11.2003 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 pod ogrzewanie podłodowe daj: 1 plastyfikator np: flux-2, purmo, betokan, trikosal 2 zbrojenie: maty zgrzewane z drutu fi 3 o oczkach 15x15 lub 10x10 3 może być też dane włókno zbrojeniowe fibermesh, mikrobet lub inne włokno jako zbrojenie rozproszone. i nie żałuj kosztów bo to się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 26.11.2003 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Januszku Dzięki za troskliwość o mnie - a może mój jastrych Wylewki mieli robić mi jutro, ale padł miksokret i wstępnie jestem umówiony na przyszły poniedziałek. Trochę się boję , że tak późno bo ogrzewanie podłogowe rozłożone, a domek stoi sobie na małym odludziu. Nie mamy jeszcze docelowych drzwi - więc mam nadzieję, że nie zwiną mi rurek . Siatkę zbrojeniową mam zamówioną 3mm 15 x 15, tylko nie wiedziałem jakiej firmy kupić plastyfikator. Jeszcze jedno pytanie. Czy ułożyć zbrojenie bezpośrednio na rurki od ogrzewania, czy najpierw zalać je częściowo(ok. 1 cm) następnie ułożyć zbrojenie i dać następne 4-5 cm jastrychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 26.11.2003 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 wydawało mi się że zbrojenie winno być pod rurkami , ale zrób tak jak nakazuje instrukcja systemu grzewczego, zbrojenie winno być w 1/3 wysokości wylewki nie wiem jaką technologią wykonują u Ciebie wylweki ale sypnij wpierw trochę zaprawy połóż zbrojenie i dosyp resztę, i wyrównaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts