fidziu 31.10.2009 00:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 ile postów trzeba napisac by przejsc na drugą stronę? chce wreszcie zaczac wstawiac fotki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 31.10.2009 00:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 A zapomniałem jeszcze napisac ze mamy świetne fortorealistyczne wizualizacje wnętrz z saolonu i kuchni którymi bardzo chętnie się podziele niech mi tylko to forum pozwoli pisac na nastepnej stronie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 31.10.2009 01:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Na deser zostawiłem sobie najfajniejszego smaka.... (bede pisał w kilku postach by przejsc na nastepną strone i wstawic zdjecia)[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 31.10.2009 01:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Temat dotyczy dachówki firmy CREATON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 31.10.2009 01:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Zaczęło się tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 31.10.2009 01:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Ponad miesiąc temu byłem już prawie zdecydowany by składać zamówienie na karpiówkę czerwień naturalna Koramica. Lecz po konsultacjach z architektem i kilku wizytach w salonach wystawowych dałem namówić się na CREATONA. Firma jest najdroższa z całej konkurencji. Liczyłem na to że uwagi wypisywane na forum przez innych użytkowników mnie nie dotkną i przyjedzie do mnie produkt wysokiej jakości znamienitego producenta. Niestety stało się inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 31.10.2009 01:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Zamówienie miało zostać zrealizowane w przeciągu 14 dni. Po 3 tygodniach okazało się ze fabryki sie nie wyrabiaja i potrzebuja jeszcze trochę czasu. Przy okazji zaznacze ze na budowie cały czas trzymałem ekipe dekarzy która której obiecałem ze dachówka bedzie na czas. Po 5 tygodniach dotarła wreszcie dachówówka. Pan Maciej Przybylski - dekarz jakich mało (wiem co mówię). Podwoił ekipe by zmieścić się w nierealnym terminie (przeciągniętym przez to paskudne oczekiwanie) i natychmiast przystąpił do działania. W przeciągu jednego dnia ekipa wciągneła na dach ok 8tyś dachówek (pozostałe część towaru miała dotrzec na miejsce za kilka dni) i następnego dnia rano zabrali się za układanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 31.10.2009 01:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Ok godz 11 odbieram telefon od dekarza że prace zostały wstrzymane i na budowę już nadciąga Inspektor nadzoru, kierownik budowy i ja równiez byłbym mile widziany. Okazało się że pomimo iż dachówka wypalana była tego samego dnia (wszystkie mają wybitą date na odwrocie) to różnice w kolorach są niesamowite. Wyglądało to tak jakbym zamówił 2 różne modele. coś niesamowitego - zdjęcia nie oddają tego nawet w połowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 31.10.2009 01:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Inspektor nie wierzył własnym oczom na dachu mogłem sobie mozaike zrobić. Popoostu TRAGEDIA!!! Natychmiast telefon do vbudu - zaopatrujaca nas hurtownia. I text : albo ta dachówka znika z mojej posesji w przeciagu 72 godzin albo potraktuje ją jak gruz. przy okazji zaznaczyłem że mają natychmiast wysyłać do mnie Koramica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 31.10.2009 01:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Vbud spisał się całkiem nieźle bowiem cała akcja wydarzyła się w piątek a we wtorek miałem już Koramica na budowie prosto z kunic - sprawdzane kilkukrotnie w hurtowni i u nas czy wszystko z jednej partii. Żadnych różnic w odcieniach. Dachówka równiuteńka wszytko tak jak miało być. Co prawda narazie dotarło tylko 10 tyś szt z 20, ale mam nadzieje ze takich jaj jak z CREATON em nie będzie. Dodatkowo jestem bity ok 5tyś za wniesienie, położenie, zdjęcie, zniesienie i zapakowanie tego bubla. Ostrzegam wszystkich trzymajcie się od tej firmy z daleka. CREATON to popostu loteria!!! Całe szczęście że nie zapłaciłem grosza przed dostawą bo teraz by się pewnie ze mną bujali !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 31.10.2009 01:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 aha zapomnaiłem dodać najlepszego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 31.10.2009 01:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 jak dachówka zmokła (jeden dzień padało w wekend) to róznicy prawie nie było widać. Natomiast jak wyschła to odrazu pojawiły się przebarwienia. taki kameleon się załączał. Dekarz mi mówił że najprawodpodobniej glina była wybierana z innej głębokości i może mieć minimialnie inny skład czy inną gęstość i takie jaka będą się działy. Także jak toś odbiera dachówkę od CREATONA - BADZIEWIA to tylko w słoneczny dzień i suchuteńką. bo jak zmoknie to można się nabrać i kupić sobie mozaike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 17.11.2009 04:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Mieliśmy włamanie na budowe. Nie ukradli wiele tylko torchę przewodów powyrywali ze scian. najbardziej martwi mnie to ze poprzecinali wiązki kabli. i sproą częś instalacji musimy wimienic. A elektrycy siedza już ponad miesiąc i prawie skonczyli.paskudne złodziejstwo. ehh jak bym ich dorwał. to byn nogi z d... powyrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 17.11.2009 04:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 policja była, porobiła zdjęcia, ubezpieczalnia się wypieła bo nie mileismy okien (trzeba było dokladnie czytac umowe:) i jestesmy w plecy. na drugi dzien po włamaniu załozyłem alarm z dwoma syrenami. jak się właczy to pół wioski staje na nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 17.11.2009 04:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 zmuszony też byłem do zamówienia ochrony. przez cały zeszły tydzień musiałem opłacac ochronę z solidu by sie znowu złodziejstwo nie przyplątało. Naszczescie od piątku nocuje juz u nas Pan Heniu:) i moge trochę odetchno (przynajmniej finansowo bo solid kasował 28zł/h) Kupiłem mu 2 kozy tone węgla i se Heniu pali. przynajmniej sie mury wysusza bo w poniedziałek ma wjecha ekipa od tynków. Mam nadzieje ze elektrycy zdążą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 17.11.2009 04:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 a zapomniałem napisac że mamy już pokryty prawie cały dach karpiówką - wygląda rewelacyjnie:) zostały jeszcze gąsiory i opierzenia. W tym tygodniu maja też przyjechac okna dachowe. elewacyjne bedą dopieroo w styczniu (taki termin realizacji zamówienia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 17.11.2009 04:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 narazie otwory okienne zakleiłem obustroninie folią bąbelkową i świetnie to zdaje egzamin w chacie jest cieplutko. Niestety przez folie przechodzi wiązka z czujek alarmowych i już mnie sąsiedzi wyzywają bo zwierzaki latające po ogrodzie wzbudzają alarm. trzeba będzie uszczelnic płot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 17.11.2009 04:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 w przyszłym tygodniu wylewamy schody. niestety muszę podciąc ok 2 metrów stropu. firma która ma mi to robic zaspiewala 1800zł netto, chyba trochę drogo musze poszukac jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 17.11.2009 04:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 nie wiem czy pisałem wczesniej ale mamy wreszcie zakonczony temat przyłącza do kanalizy. niestety nie wszystkie otwory zostały zaślepione i zaczęło smierdziec w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidziu 17.11.2009 04:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Czy ktoś się orientuje jak się pozbyc błota z placu budowy. dookoła mam samą gline i nie wiem jak do tematu podejśc... jakiś drenaz czy coś a może zasypac wszystko gruzem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts