Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

J&M budują domek...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ponad miesiąc temu byłem już prawie zdecydowany by składać zamówienie na karpiówkę czerwień naturalna Koramica.

Lecz po konsultacjach z architektem i kilku wizytach w salonach wystawowych dałem namówić się na CREATONA.

Firma jest najdroższa z całej konkurencji.

Liczyłem na to że uwagi wypisywane na forum przez innych użytkowników mnie nie dotkną i przyjedzie do mnie produkt wysokiej jakości znamienitego producenta.

Niestety stało się inaczej...

Zamówienie miało zostać zrealizowane w przeciągu 14 dni.

Po 3 tygodniach okazało się ze fabryki sie nie wyrabiaja i potrzebuja jeszcze trochę czasu.

Przy okazji zaznacze ze na budowie cały czas trzymałem ekipe dekarzy która której obiecałem ze dachówka bedzie na czas.

Po 5 tygodniach dotarła wreszcie dachówówka.

Pan Maciej Przybylski - dekarz jakich mało (wiem co mówię).

Podwoił ekipe by zmieścić się w nierealnym terminie (przeciągniętym przez to paskudne oczekiwanie) i natychmiast przystąpił do działania.

W przeciągu jednego dnia ekipa wciągneła na dach ok 8tyś dachówek (pozostałe część towaru miała dotrzec na miejsce za kilka dni)

i następnego dnia rano zabrali się za układanie.

Ok godz 11 odbieram telefon od dekarza że prace zostały wstrzymane i na budowę już nadciąga Inspektor nadzoru, kierownik budowy i ja równiez byłbym mile widziany.

Okazało się że pomimo iż dachówka wypalana była tego samego dnia (wszystkie mają wybitą date na odwrocie) to różnice w kolorach są niesamowite.

Wyglądało to tak jakbym zamówił 2 różne modele.

coś niesamowitego - zdjęcia nie oddają tego nawet w połowie.

Inspektor nie wierzył własnym oczom na dachu mogłem sobie mozaike zrobić.

Popoostu TRAGEDIA!!!

Natychmiast telefon do vbudu - zaopatrujaca nas hurtownia.

I text : albo ta dachówka znika z mojej posesji w przeciagu 72 godzin albo potraktuje ją jak gruz.

przy okazji zaznaczyłem że mają natychmiast wysyłać do mnie Koramica.

Vbud spisał się całkiem nieźle bowiem cała akcja wydarzyła się w piątek a we wtorek miałem już Koramica na budowie prosto z kunic - sprawdzane kilkukrotnie w hurtowni i u nas czy wszystko z jednej partii. Żadnych różnic w odcieniach. Dachówka równiuteńka wszytko tak jak miało być. Co prawda narazie dotarło tylko 10 tyś szt z 20, ale mam nadzieje ze takich jaj jak z CREATON em nie będzie. Dodatkowo jestem bity ok 5tyś za wniesienie, położenie, zdjęcie, zniesienie i zapakowanie tego bubla.

Ostrzegam wszystkich trzymajcie się od tej firmy z daleka.

CREATON to popostu loteria!!! Całe szczęście że nie zapłaciłem grosza przed dostawą bo teraz by się pewnie ze mną bujali !!!

jak dachówka zmokła (jeden dzień padało w wekend) to róznicy prawie nie było widać. Natomiast jak wyschła to odrazu pojawiły się przebarwienia. taki kameleon się załączał. Dekarz mi mówił że najprawodpodobniej glina była wybierana z innej głębokości i może mieć minimialnie inny skład czy inną gęstość i takie jaka będą się działy.

Także jak toś odbiera dachówkę od CREATONA - BADZIEWIA to tylko w słoneczny dzień i suchuteńką. bo jak zmoknie to można się nabrać i kupić sobie mozaike

• 3 weeks później...

Mieliśmy włamanie na budowe. Nie ukradli wiele tylko torchę przewodów powyrywali ze scian. najbardziej martwi mnie to ze poprzecinali wiązki kabli. i sproą częś instalacji musimy wimienic. A elektrycy siedza już ponad miesiąc i prawie skonczyli.

paskudne złodziejstwo. ehh jak bym ich dorwał. to byn nogi z d... powyrywał.

zmuszony też byłem do zamówienia ochrony. przez cały zeszły tydzień musiałem opłacac ochronę z solidu by sie znowu złodziejstwo nie przyplątało.

Naszczescie od piątku nocuje juz u nas Pan Heniu:) i moge trochę odetchno (przynajmniej finansowo bo solid kasował 28zł/h)

Kupiłem mu 2 kozy tone węgla i se Heniu pali. przynajmniej sie mury wysusza bo w poniedziałek ma wjecha ekipa od tynków.

Mam nadzieje ze elektrycy zdążą.

narazie otwory okienne zakleiłem obustroninie folią bąbelkową i świetnie to zdaje egzamin w chacie jest cieplutko.

Niestety przez folie przechodzi wiązka z czujek alarmowych i już mnie sąsiedzi wyzywają bo zwierzaki latające po ogrodzie wzbudzają alarm. trzeba będzie uszczelnic płot.