Malybialy 08.07.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 (edytowane) Czyli całość z B15 i wzmocnienie zbrojenia. Dlaczego Twoim zdaniem bez sensu?Połączenie wieńca bloczków z całością wylewki to zły pomysł? Edytowane 8 Lipca 2011 przez Malybialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 15.07.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Przepraszam, że dałam się wciągnąć w goopie przepychanki. Krew nie woda . Mam nadzieję, że w temacie bajorka wszystko gra kobiety maja prawo "okresowo" unosic sie - rozumiemy to przeciez jestesmy mezczyznami , w koncu "krew nie woda" zawsze ujdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 16.07.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Miałam się nie angażować, ale cóż...Zdecydowanie lepiej mieć gorszy dzień nawet raz w każdym miesiącu (zapewniam cię, ze przereklamowane to jest, a akurat mężczyźni MYŚLĄ że coś o tym wiedzą, jak w wielu tematach) niż cały czas być poddenerwowanym podrygującym frustratem i nawet nie móc zrzucić tego na fizjologię. Ponieważ uwaga nie dotyczy meritum dyskusji, kończę na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 18.07.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Podsuwam pomysł zrobienia wieńca na bloczkach dla wzmocnienia (czytałem, że jest kilka osób na forum które robiły wieniec na bloczkach fundamentowych) całości i zapobiegnięcia nierównomiernemu osiadaniu budynku. Pan majster mówi, dobrze zrobimy wieniec i do tego jeszcze wylany, połączony razem z grubszym chudziakiem około 15cm grubości zbrojonym siatką. Oczywiście na dobrze zagęszczanym piasku co 30cm. Co o tym myślicie? My mamy wieniec na fundamentach. Chudziak lany osobno. Uważam, że koszt niewielki, a zawsze dodatkowe zabezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AG_home 27.04.2017 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Wątek już stary, ale dodam tylko, że u nas wykonawca też robi wieniec na scianie fundamentowej z bloczków (5 warstw bloczka). Twierdzi, że zawsze tak robią. Dom ciężki bo z poddaszem użytkowym, strop monolit, dach z dachówki pełne deskowanie, scianki działowe na poddaszu murowana z porotherm.Koszt takiego wieńca niewielki a spokój na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts