Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moja Ambrozja

Recommended Posts

:D Witam wszystkich czytających mój dziennik :D

Domek będzie mój, mojego męża i mojej córki (narazie, później się zobaczy) większość obowiązków związanych z budową spada na mnie ale z Waszą pomocą uda nam się.

O domku marzyłam od zawsze nawet były już przymiarki do kupna ale zawsze brakowało kaski , więc kupiliśmy mieszkanie ładne duże. A tu nagle duży wzrost cen mieszkań, szybka decyzja sprzedać, spłacić kredyt kupić mniejsze i szukać działki. I tak w ciągu trzech miesięcy załatwiliśmy wszystko. Od marca 2008 mamy 15ar działkę i wkrótce zaczniemy budowę Ambrozji II.

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...

mirox zdjęcia zostaną dodane napewno

Ekipa wkroczyła na budowę 25-08-09 ściągnąć humus, ale z powodu zaporowej ceny za pracę koparki (1500 zł) musiałam pożegnać się z tą ekipą.

Casting długo nie trwał wybraliśmy ekipę z polecenia Magdy i Łukasza (dziękuję za zaproszenię na Waszą budowę).

Ekipa wchodzi od poniedziałku, w między czasie doprowadzili nam prąd do działki. :lol: :lol: :lol:

• 2 weeks później...

wasja podstawa to sprawdzona ekipa a magda i lukasz juz sprawdzili 8) nie dajcie

ja juz uzbroilem kotownie i pale w kominku :D tylko drzewo mam mokre i z rozpalaniem jest problem ale daję radę myślę ze na listopad już będziemy mieli fieranki w domu i TV :D

Powodzenia w budowie waszej ambrozji mam pytanie jezeli to nie tajemnica ile zawolala ekipa za sso? moja pobrala 65 tys sso 55 wykonczenie 9 tys instalacjia CO CWO i Podlogowa wraz ze zbrojieniem kotlowni i kaloryferami posadzki 2800 zl; tynki 6000 zl to sa ceny ktore ponioslem za robocizne

• 3 months później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam serdecznie wszystkich budujących Ambrozję II

My z mężem zastanawialiśmy się całą zimę nad projektem jaki wybrać :) zauroczył nas właśnie ten projekt, w którym wprowadzamy parę zmian a w między czasie zaczęliśmy właśnie załatwiać papiery związane z budową domu żeby jak najszybciej dostać pozwolenie na budowę :)

• 1 year później...
Witam serdecznie... mam pytanie do wszystkich miłośników ambrozji III))..... czy może ktoś cieszy się posiadaniem takiego domku??? Zastanawiamy się z mężem nad tym projektem jednak....bardzo chcielibyśmy go obejrzeć w rzeczywistości??????...czy ktoś z z okolic podkarpacia zgodziłby się zademonstrować swój domek... bardzo proszę o kontakt..... mój e-mail [email protected] pozdrowienia