odaro 10.06.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Jak pogodzić mocowanie podtynkowe drzwiczek wyczystkach w kominie Schiedla a glazurą na ścianie w kotłowni. Jak to robiliście o Siebie. Wg. Schiedla najpierw się mocuje drzwiczki gwoździami do pustaków a potem na równo tynkuje. A jak dochodzą jeszcze płytki ceramiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 10.06.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Witaj, Ja zamocowałem drzwiczki na tynk (bez gwoździ) i na to płytki. Jest OK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 10.06.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ja też montowałem drzwiczki (Leier-a) na tynk przy użyciu wkrętów SM. Na to poszła glazura, wokół fuga i gra i bucy Tylko musiałem obrócić o 180 st. drzwiczki (otwierały się od ściany, zamiast od wnętrza i przy zamontowanym kotle trzeba by było nieźle się nagimnastykować, żeby cokolwiek wyczyścić) i teraz jak się je otworzy, to wylata z zawiasów, ale poza tym jest git Tu masz w trakcie montażu - wprawdzie foty robiłem na inne cele, ale wyczystkę też widać: http://lh3.ggpht.com/_4STjwinLOH8/Sh5KZTEzY4I/AAAAAAAABAM/hx7hpsjGMuE/s800/a28-05-09_0037.jpg http://lh4.ggpht.com/_4STjwinLOH8/Sie6okrisvI/AAAAAAAABCE/EkCuA7AuIS8/s800/a04-06-09_0040.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 10.06.2009 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 W między czasie zadzwoniłem do Schiedla i dowiedziałem się że ma być pod tynkiem bo w razie pożaru sadzy może wysadzić takie drzwiczki. Trudno powiedzieć co o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.06.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 W między czasie zadzwoniłem do Schiedla i dowiedziałem się że ma być pod tynkiem bo w razie pożaru sadzy może wysadzić takie drzwiczki. Trudno powiedzieć co o tym myśleć.a to tynk zabezpieczy przed rozsadzeniem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts