MARTiiii 10.06.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Podkreslam ze chodzi mi o jedna ogolna antene czyli siatkowa. Czy sa jakies lepsze niz te standartowe siatki ktore wszedzie wisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 10.06.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Podkreslam ze chodzi mi o jedna ogolna antene czyli siatkowa. Czy sa jakies lepsze niz te standartowe siatki ktore wszedzie wisza? Ja osobiście używam takiej ASR 860 P25 chyba tak to się oznaczenia . Bardzo sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.06.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 w tym sprzęcie nie tyle chodzi o siatki co o prawidłowy dobór wzmocnienia (niby im większy tym lepiej ale nie zawsze), robi się to wymieniając płytkę drukowaną w siatce albo wzmacniacz sieciowy (są też wzmacniacze regulowane potencjometrem), udaj się najlepiej do najbliższego a kumatego sklepu z akcesoriami elektronicznymi i rtv i oni powinni się zgrubsza orientować jaki sprzet odpowiedni jest na danym terenie i do danych oczekiwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 10.06.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 w tym sprzęcie nie tyle chodzi o siatki co o prawidłowy dobór wzmocnienia (niby im większy tym lepiej ale nie zawsze), robi się to wymieniając płytkę drukowaną w siatce albo wzmacniacz sieciowy (są też wzmacniacze regulowane potencjometrem), udaj się najlepiej do najbliższego a kumatego sklepu z akcesoriami elektronicznymi i rtv i oni powinni się zgrubsza orientować jaki sprzet odpowiedni jest na danym terenie i do danych oczekiwań Wszystko zależy w jakiej odległości masz nadajnik z którego będziesz odbierał. Jeśli daleko musisz wybrać wzmacniacz o dużym wzmocnieniu np. 25dB. Jeżeli masz blisko to stosujesz słabszy wzmacniacz lub nawet w ogóle. edde wzmacniacz sieciowy ? Co masz na myśli. A ta płytka drukowana to właśnie wzmacniacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.06.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 yyy, sorry , myślałem o zasilaczu o regulowanym chyba napięciu, co przekłada się na siłę wzmocnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts