Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za stan surowy??

Cebor

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zegrze jest pod Warszawą (chyba że o inne chodzi), a za "przyjemność" mieszkania w tej okolicy niestety się płaci. Również ekipom budowlanym.

Placisz za stan surowy otwarty 40 k.

Jak sie brygada ludzi ,,sprezy,, (powiedzmy 3 ludzi) to standardowy czyt. nie udziwniony sta surowy otwarty zrobi w trzy miesiace. Koszty wlasne uproszczone

2 taczki, pare rusztowan, kilka lopat i kielni , betoniarka, i sprzet wypozyczany np. ubijarka no i mlotek he he.

Wychodzi 12 tysiecy na osobe za trzy miesiace

Czesto jest tez tak, ze majster (wcale nie najlepszy) bierze 2 osilkow( na czarno) za 1500 zl miesiecznie i wtedy zarabia ok. 29 tysiecy za 3 miechy.

Ja tam nikomu nie zaluje.

ALE NOWOBOGACKIM INWESTOROM KTORZY TAK NAPEDZAJA CENY

MOWIMY STANOWCZE NIE he he

pozdr. i powodzenia przy wykanczaniu- z takim podejsciem to dopiero sie zacznie

Gość KasiaA
Stan surowy otawrty od fundamentów aż po dach /w tym montaż okien dachowych., strop i skosy /ksztalt trapezu/ lany/, ocieplenie dachu., oczywiście ze ściankami działowymi, schodami w środku / bez wiktu, zapewniałam jedynie napoje. Bardzo solidna ekipa. Tarnów - 20 tys.

Gość erft

19 500- opolskie dom ca.300mkw - kompletne prace murarskie bez dachu

3-4 pracowników -3 miesiące 9 godz.dziennie bez sobót tempo prac

swobodne.Robota zrobiona dobrze choc z nerwami inwestoraPrzeliczyłem

wyszło ca.12 zł na godz pracy robotnika

Witam!

jestem na etapie wykańczania domu i tak czytam wasze głosy i czegoś tu nie rozumiem.

Powiedzcie - moze podajecie ceny za domy typu "stodoła" - niechce nikogo urazić.

przeciez sam dach to 35-55 zł na gotowo w zaleznosci od wykonwacy. Powiedzmy 250 - 300 m.kw dachu to juz ponad 10 tyś.

Miałem oferty z 6 firm. każda robiła kosztorys zgodnie z projektem i ...każdej wyszło 50 - 60 tyś.

Dom 320 m.kw, dach 420 m.kw, kryty karpiówką. A tak na marginesie byłemw domu wybudowanym za 15 tys zł ( z dachem). tragedia. Juz na początku eksploatacji cieknace tarasy, dach itp.

Nie oszukujcie się..jakość zawse idzie w parze z ceną... tak to jakoś w zyciu jest.

Ach pisalem o dachu bo nie wyobrażam sibie zeby ekipa murarska sama stawiała dach........ A ciesle i dekarze maja swoje stawki ustalone..........

Pozdrawiam i pamiejteajcie ze czasami warto zapłacić te kilka tysięcy wiecej..przeciez budujemy coś na długie lata dla siebie i naszych najblizszych..a niższa cena JEST ZAWSZE kopmromisem na jakosci.

Pozdrawaim

jak to okersliliście "nowobogacki inwestor"

A według mnie to jestem facetem który chce mieć dom postawiony z nalepszych materiałów jakie sa na rynku. Czy kots z was by niechciał???

Nie oszukujcie się..jakość zawse idzie w parze z ceną... tak to jakoś w zyciu jest.

Oj nie zawsze. Czasami przeplacam magikom a pozniej sie dziwie coz oni takiego wyczarowali.

W budownictwie nawet renomowane firmy nastawione sa na max zysk

np. przeboje Mieczotroniksa.

Myslac, ze kupujac najdrozsze materialy ( wcale nie najlepsze) i placac duzo za robocizne masz juz elegancka jakosc oszukujesz sam siebie.

Bez urazy

pozdr.

Gość neta2

Ja za dom 140m z poddaszem uzytkowym zaplacilam 18 tys. Od fundamentow po dach razem z zamontowaniem okien polaciowych ( 11 szt.) Co prawda dom jest prosty, z naczolkowym dachem dwuspadowym, ale i tak mysle ze to bardzo dobra cena. Zachodniopomorskie.

Pozdrawiam