Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

i poszlo wszystko w piz...du

madd

Recommended Posts

Czasem wystarczy 15 sekund by życie stracić.

Kwiatki można kupić, jeszcze ładniejsze, bez pomidorów własnych można żyć..

Rozumiem Twoją złość i taki dół w który weszłaś, ale pociesz się że nie nawiedziła Cię burza, która mogła by pozbawić Cię dorobku całego życia.

Z gradobiciem na dobicie.

madd,

łączę się z Tobą w bólu

miałam podobne odczucia po stracie wyhodowanych osobiście krzaczków pomidorów odmian włoskich :(

przez tydzień czułam wielką stratę i smutek z tego powodu :D

od lutego na nie chuchałam, a tu jednej czerwcowej nocy przyszedł przymrozek i wszystko szlag trafił :(

także doskonale wiem co czujesz :)

Cholerka. Ja też poniosłem straty z powodu aury, chociaż w nieco innych okolicznościach.

Miałem wielką chętkę nasiać sobie rukoli, bo u nas na wsi to się w sklepach nie nabędzie, a lubię wpierniczyć od czasu do czasu. No to se nasiałem. I najpierw mi wymarzło, a potem jak zasiałem po raz wtóry, to lało cięgiem przez tydzień i nijak się nie chciało w ten deszcz po zieleninę dymać. A jak w końcu obeschło trochę, to rukola wybujała jak bambus i się na paszę dla królików nadaje.

Srał pies taką dynamikę w pogodzie. Teraz czekam tylko jak mi jakieś robaki cukinię opieprzą i na grilla trzeba będzie ogórki kłaść w zastępstwie....

Łączę się w bólu ...

u nas też był grad i ulewa jak jsssna cholera - pierwszy raz także mniej więcej wtedy kiedy u madd , potem jeszcze kilka razy :roll:

na sczęście mam posadzone tylko iglaki płożące na skarpie i pnącza przy domu , nic się im nie stało.... ale siedziałam kuźwa na poddaszu i patrzyłam przerażona czmi okna dachowe ocaleją :roll: :oops: :wink:

I w pizdu :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

dzisiaj też był grad? Madd, nie żartuj - po poprzednim nie mam już zielska. Zbuntowałam się i już nic nie sadzę. Wiesz, że u nas gościowi zburzyło garaż na 3 samochody / z zawartością/, a drugiemu zwiało pół dachu :o

Śnieg w ogrodzie trzymał sie 2 dni, a pod wejściem - zaspa stopniała po 5 dniach :roll: