siggialka 11.06.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Brzoza...beznadziejna jestes. Rezi, guzik z tego mam a nie zarobek. Faktury za material wraz z 15% rabatem ida na klienta bo nie mam potrzeby sztucznie zwiekszac sobie obrotu. Mi pozostaje jedynie satysfakcja z pracy na dobrym materiale. Pocztyałes tam nieco, piszesz ogólnikowo chociaz lepsze to niz pisanie dyrdymałów jak Brzoza. Jak zapewnie wyczytałes jest wiele rodzajów gruntu które spelniają różnoraką rolę. Te bezbarwne wzmacniaja i ograniczają chlonnosc powierzchni, te białe (niekoniecznie barwione, chyba ze malujesz ciemnym kolorem wtedy wskazane jest barwienie) mają za zadanie ujednolicenie tła oraz z racji tego ze są tańsze niz farba ograniczenie warstw nakładaniej farby. Jeżeli malujesz docelowo jakąs farbą (caparol) mozesz oczywiscie zagruntowac sobie sciany czym chcesz, atlasem, cerseitem, mozesz nawet wymieszać mleko z mąką ziemniaczaną tylko ze jak pojdziesz do Caparola poskarzyc sie ze ci nie wyszło to nici z gwarancji i reklamacji. Jestes zdany tylko na siebie. Podobnie jak kładziesz płtyki to uzywasz gruntu ceresit, kleju ceresit i na koniec fugi tej samej firmy. Ja pracuje na systemach a nie przypadkowo wybranych produktach. Czytałes posty, ratunku gładz mi odpada, latex mi sie nawija na wałek oraz całe stada róznych płaczków ktorzy cos zchrzanili bo chcieli mieć tanio. Chetnie podpowiem tak jak i inni wykonawcy którzy maja pojęcie o robocie ( a jest tu takich niewiele) co jak i z czym, bo lubię w ten sposób ofiarować swoja wiedze i wolny czas. Jak zauważyłes wszyscy na forum mogą pisac, jest to forum dyskusyjne, wiec dyskutujmy. Gdybym napisał ze pole prostokąta oblicza sie wg wzoru 1/2 a*b tez pewnie bys mnie wysmiał jak ja wysmiałem brzoze- wyrosniete dziecko neostrady, które za cel postaiło sobie osiągniecie 10 tys postów w miesiacu czerwcu.I co z tego ze ktos po 7 godzinach dostał certyfikat? Ile trzeba wyjezdzic godzin po miescie na kursie prawa jazdy zeby móc podejsc do egzaminu? 30? Umiesz jezdzić? Szkolenie Caparola trwało 5 godzin. Ja i moi klienci sa z tego powodu bardzo zadowoleni. Nigdy nie miałem reklamacji. Jeszcze jedna sprawa dotycząca "impregnacji" zielonych płyt gipsowych. Płyty te nie maja zaimpregnowanego papieru okalającego rdzeń gipsowy. Do rdzenia dodane sa żywice które ograniczają chłonnosc i przez co płyta jest równiez "nieco" cieższa.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.06.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 ... jak ja wysmiałem brzoze- wyrosniete dziecko neostrady, które za cel postaiło sobie osiągniecie 10 tys postów w miesiacu czerwcu... po raz kolejny atakujesz nie moje poglądy, a mnie personalnie nabijasz sobie posty laniem wody i złosliwościami /w stosunku do innych forumowiczów również/ zamiast pisac co Ci slina na język przyniesie i kąsac jak pies - poczytaj regulamin tego forum ...Szkolenie Caparola trwało 5 godzin. Ja i moi klienci sa z tego powodu bardzo zadowoleni ... i po 5- ciu godzinach teorii ten "słynny" certyfikat ? i reklamama Caparola ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 11.06.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 hehe dajcie juz spokoj, sa kursanci i kursanci jedni moga co dzien, co tydzien, co miesiac miec szkolenie i dalej jak grochem o sciane. innym na bazie wiedzy i doswiadczen wystarczy samo zapoznanie sie z asortymentem i sposobem jego dobierania.sam jestem ciekaw tematu wiec, brzoza powiedz co moglo byc powodem klopotow z malowaniem tych plyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.06.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 merytorycznie nie odpylona powierzchnigrunt w cenie wody mineralnej - pewnie jeszcze rozcieńczony + niedokładne malowanie gruntem obecnie zeszlifować, zedrzeć to co odchodzi, jeżeli potrzeba zagruntować miejscowo i położyć masę szpachlowa najlepiej z wiaderka np śnieżka akrylputz ( bez tego możne być widać ubytki farby) Dobry grunt, w marketach jest Ct17 rozcieńcz wodą 1:3 + dodaj trochę białej farby będziesz miał kontrolę nad malowaniem gruntem który jest bezbarwny ( nie kupuj CT 7 który jest 2 x tańszy ) na to farba gruntująca lateksowa śnieżka - wyrówna strukturę powierzchni, możesz pomalować 2 x na to latexprzerwy technologiczne min 24 h wszystkie ww dostaniesz w marketach sieciowych. siggi&alka może tak być ? PS mówimy o malowaniu pow - grunt wzmacnia i wyrównuje chłonność podłoża / farba podkładowa ujednolica strukturę i wyrównuje chłonność podłoża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 11.06.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Rezi -.....bosko. Myslę ze ująłes kwintesencję problemu Brzoza. Nie walcze z tobą tylko z twoją niewiedzą. Ciemnotę i niedouczenie trzeba tępić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTURPAWELLUKASZ 11.06.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 a ja zawsze po prostu maluję płyty ( i zielone i białe) farbą gruntującą jeden raz i potem farba taką , jaką klient kupi .. i za cholerę jeszcze nigdy nic nie odlazło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jrrzy 11.06.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Gruntowanie wydaje mi się ryzykowne w tym przypadku.Proponuję pomalować farbą aquatex firmy Kabe,można na początek trochę rozcieńczyć wodą,farba nadaje się do pomieszczeń mokrych i suchych - idealnie gruntuje i kryje.Jeśli będziesz chciał położyć na to inną farbę to przypuszczam,że dobrze się przyjmie bo aquatex daje strukturę bawełny czyli,nie jest idealni gładki.Polecam to na podstawie własnego doświadczenia a o tej firmie dowiedziałem się z forum muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 11.06.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Ja malowalem wlasnie tak jak post wyzej i jest git,bylo tu rowniez napisane zeby przed malowaniem czy to plyt czy scian odpylic je,wiec niech mnie ktos oswieci jak to zrobic bo ja sie poddalem po pieciu min.Nie ma szans na ten zabieg,zwlaszcza jesli sa to tynki lub gladzie gipsowe.To poprostu sie pyli non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 11.06.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Chodzilo oczywiscie o post ARTURPAWELLUKASZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotreknow 11.06.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Zle bylo zagruntowane albo grunt byl mokry jak malowaliscie juz farba i odparzylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nostra_damus 11.06.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Odlazła mi farba z zielonych kartongipsów. Pomalowane było farbą lateksową a uprzednio gruntującą dragon. Na normalnych ścianach się to sprawdza. Czym więc zagruntować te zieloine płyty? Unigrunt?? Mam to samo. Nie wyschło gruntowanie lub szpachlowanie. Położyli latex na wilgotne i odlazło To jest typowe. Takie operacje trzeba planować i jak schnie to robić inne prace. Grunt jakikolwiel byle wszystko wyschło do latexu. 3 dni trzeba czekać od ostatniej operacji. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozi 11.06.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Ja malowalem wlasnie tak jak post wyzej i jest git,bylo tu rowniez napisane zeby przed malowaniem czy to plyt czy scian odpylic je,wiec niech mnie ktos oswieci jak to zrobic bo ja sie poddalem po pieciu min.Nie ma szans na ten zabieg,zwlaszcza jesli sa to tynki lub gladzie gipsowe.To poprostu sie pyli non stop. przecież jak zagruntujesz, to co pyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.06.2009 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 ... sam jestem ciekaw tematu wiec, brzoza powiedz co moglo byc powodem klopotow z malowaniem tych plyt. FlashBack grunt wzmacnia podłoże, zbyt mocny grunt /nierozcieńczony /przy schnięciu kurczy sie i moze zrywac podłoże gipsowe /słabsze od gruntu/ drugim powodem może byc niewystarczająco wyschnięty /nawet rozcieńczony grunt/ na który zbyt szybko nakłada sie farbe - te dwa powody /wg mnie/ mogły byc przyczyną kłopotów o ile juz gruntowac - to tak jak pisze Rezi ...Dobry grunt, w marketach jest Ct17 rozcieńcz wodą 1:3 + dodaj trochę białej farby ... natomiast zielona płyta /przeznaczona do łazienek/ jest juz zaimpregnowana i tam gdzie nie jest narazona na bezpośrednie chlapanie wodą /sciana powyżej płytek czy sufit/ odpuściłbym sobie jakiekolwiek gruntowanie gruntem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
defbond 12.06.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Najpierw wszystko musi dobrze wyschnąć.Czasami ludzie chcą być szybsi od chemii, a później babol...niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 17.06.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Czemu Wy tak kombinujecie z tym gruntowaniem ? Ja wiem że jest milion sposobow na rozne mieszanki farb, gruntow i innej chemi lub produktow naturalnych ale po co ? Czy uwazacie ze takie sposoby są lepsze ot tego co tworza producenci w laboratoriach ? Lepsze bo "pan mietek" malował i nic sie nie stało ?? Nie prościej kupić farbę gruntującą, raz przemalować i na to farbę w kolorze ? Oczywiście przestrze4gając czasu jaki podaje producent na schnięcie a nie byleby jak najszybciej. Nie uda się - zawsze moze się zdarzyć ale bedzie to oznaczało jakiś problem z produktem ale macie mozliwosc zlozenia reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 17.06.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 I to jest najlepsze rozwiazanie,jesli grunty w plynie to nie na karton-gips a na tynki , poniewaz taki grunt jest lepiej wlchaniny i glebiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 17.06.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Czemu Wy tak kombinujecie z tym gruntowaniem ? Ja wiem że jest milion sposobow na rozne mieszanki farb, gruntow i innej chemi lub produktow naturalnych ale po co ? Czy uwazacie ze takie sposoby są lepsze ot tego co tworza producenci w laboratoriach ? Lepsze bo "pan mietek" malował i nic sie nie stało ?? Nie prościej kupić farbę gruntującą, raz przemalować i na to farbę w kolorze ? Oczywiście przestrze4gając czasu jaki podaje producent na schnięcie a nie byleby jak najszybciej. Nie uda się - zawsze moze się zdarzyć ale bedzie to oznaczało jakiś problem z produktem ale macie mozliwosc zlozenia reklamacji pewnie, ze wynalazki sa lepsze daja wiecej andrenaliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 18.06.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Brzoza...beznadziejna jestes. Rezi, guzik z tego mam a nie zarobek. Faktury za material wraz z 15% rabatem ida na klienta bo nie mam potrzeby sztucznie zwiekszac sobie obrotu. Mi pozostaje jedynie satysfakcja z pracy na dobrym materiale. Pocztyałes tam nieco, piszesz ogólnikowo chociaz lepsze to niz pisanie dyrdymałów jak Brzoza. Jak zapewnie wyczytałes jest wiele rodzajów gruntu które spelniają różnoraką rolę. Te bezbarwne wzmacniaja i ograniczają chlonnosc powierzchni, te białe (niekoniecznie barwione, chyba ze malujesz ciemnym kolorem wtedy wskazane jest barwienie) mają za zadanie ujednolicenie tła oraz z racji tego ze są tańsze niz farba ograniczenie warstw nakładaniej farby. Jeżeli malujesz docelowo jakąs farbą (caparol) mozesz oczywiscie zagruntowac sobie sciany czym chcesz, atlasem, cerseitem, mozesz nawet wymieszać mleko z mąką ziemniaczaną tylko ze jak pojdziesz do Caparola poskarzyc sie ze ci nie wyszło to nici z gwarancji i reklamacji. Jestes zdany tylko na siebie. Podobnie jak kładziesz płtyki to uzywasz gruntu ceresit, kleju ceresit i na koniec fugi tej samej firmy. Ja pracuje na systemach a nie przypadkowo wybranych produktach. Czytałes posty, ratunku gładz mi odpada, latex mi sie nawija na wałek oraz całe stada róznych płaczków ktorzy cos zchrzanili bo chcieli mieć tanio. Chetnie podpowiem tak jak i inni wykonawcy którzy maja pojęcie o robocie ( a jest tu takich niewiele) co jak i z czym, bo lubię w ten sposób ofiarować swoja wiedze i wolny czas. Jak zauważyłes wszyscy na forum mogą pisac, jest to forum dyskusyjne, wiec dyskutujmy. Gdybym napisał ze pole prostokąta oblicza sie wg wzoru 1/2 a*b tez pewnie bys mnie wysmiał jak ja wysmiałem brzoze- wyrosniete dziecko neostrady, które za cel postaiło sobie osiągniecie 10 tys postów w miesiacu czerwcu. I co z tego ze ktos po 7 godzinach dostał certyfikat? Ile trzeba wyjezdzic godzin po miescie na kursie prawa jazdy zeby móc podejsc do egzaminu? 30? Umiesz jezdzić? Szkolenie Caparola trwało 5 godzin. Ja i moi klienci sa z tego powodu bardzo zadowoleni. Nigdy nie miałem reklamacji. Jeszcze jedna sprawa dotycząca "impregnacji" zielonych płyt gipsowych. Płyty te nie maja zaimpregnowanego papieru okalającego rdzeń gipsowy. Do rdzenia dodane sa żywice które ograniczają chłonnosc i przez co płyta jest równiez "nieco" cieższa. pozdrawiam. Czy w tych 5 godzinach była przerwa na lunch i na kawy? Miałem kolegę, który był po studiach menadżerskich (trochę więcej niż 5 godzin) i nie uwierzysz - na menadżera się nie nadawał. Nie neguję, że szkolenia mogą być przydatne i wogóle, ale jeśli mają być zaświadczeniem, że ktoś jest fachowcem to ja wysiadam. Możesz też zamieścić jakiś dyplom uczelni z tym fachem związanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 18.06.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Daruj sobie zbigmor. Nie chcesz zaczynać tej dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts