Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panowie - jakie auta są "niemęskie"? ;-)

Capricorn

Recommended Posts

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
U mnie w mieście z czarnych terenówek lub prawie- terenówek z reguły nie wysiada macho ale wspomniana już kompaktowa blondyneczka lub takiż facecik. Coś w tym jest:) Chyba chodzi o to, aby dodać sobie animuszu:) ja jako wizualnie - nie intelektualnie! kompaktowa też prawdopodobnie czułabym się jeszcze pewniej w dużym autku....

Moje spostrzeżenie jest takie, że na około 90% widzianych przeze mnie (przynajmniej w Trójmieście) wielkich i lśniących Miśków Pajero lub Jeep'ów Cherokee z full wypasem (brakuje im tylko wyrzutni rakiet Patriot na dachu) - za kierownicą siedzą Panie - jakieś do tego filigranowe, na szpileczkach etc...

Domyślam się, że wtedy się czuja bezpiecznie.

;)

nie jestem blond, tym bardziej filigranowa, a juz broń bosze na szpileczkach, a lubię moje czarne jeździdło i czuję się w nim bezpiecznie.

A w moich komentach gdzieś jest fota z wyrzutniami prawie patriot :wink:

Uważam, ze równie dobrze mógłby jeżdzic nim facet, i nie wygladałby niemęsko (choć Hammer, pewnie bardziej męski :wink: )

A kto jeżdzi takim autem

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ford_Expedition

silnik 5,4 długi na 5,3 m wysoki na 2m szeroki na 2 metry 223kW

ciekawe czy psycholodzy podchodzili do tematu auto a osobowośc wlaściciela?

albo taki

http://en.wikipedia.org/wiki/Dodge_Ram

chociaż najpiekniejszy na całym swiecie jest expediszynek :lol: 8)

Firma British Car Auctions (BCA) zajmująca się sprzedażą aut w Wielkiej Brytanii opublikowała ciekawy raport o kolorach samochodów, które najchętniej kupują kierowcy w Anglii.

Oto lista 10 najpopularniejszych kolorów aut oraz przypisywane im znaczenia opisujące cechy osobowości właściciela:

1. Kolor srebrny - kierowca pragnący być postrzeganym jako osoba ciesząca się dostatkiem i prestiżem.

2. Kolor niebieski - spokojni i łagodni kierowcy, przedkładający relacje międzyludzkie nad wartość pieniądza.

3. Kolor czarny - kierowcy chcący podkreślić swój autorytet w stosunku do innych użytkowników motoryzacji.

4. Kolor szary - oznaka stałości charakteru, solidność.

5. Kolor czerwony - osoby o płomiennym charakterze i z odrobiną szaleństwa, lubiące brać wszystkie sprawy w swoje ręce.

6. Kolor biały - oznaka indywidualizmu i zachłanności na życie.

7. Kolor zielony - kierowca dbający o przestrzeganie przepisów, próbujący łagodzić nerwowe sytuacje.

8. Kolor żółty - kierowca nieobawiający się uwolnić drzemiącej w jego wnętrzu natury dziecka.

9. Kolor beżowy - kierowca towarzyski i pogodny.

10. Kolor złoty - kierowca pragnący wyrazić swoją niezależność.

każde powyżej 7 s do setki jest niemęskie.......... :lol:

p.s. moja mama miała forda Ka fioletowego... siara na maxa..........

masz błędne dane. do setki musi byc mniej niz 6 sekund i na 1/4mili mniej niz 13 sekund :D oczywiście tylny nepęd ze szpera w dyfrze 8)

z aut które sa nie męskie :

- panda

-mirca

-ka

-jakies smieszne kia

-śmieszne hjundaje-śmieszne dełu

-raneulty np.thalia ,clio

-picasso 1.dwójka moze byc

Firma British Car Auctions (BCA) zajmująca się sprzedażą aut w Wielkiej Brytanii opublikowała ciekawy raport o kolorach samochodów, które najchętniej kupują kierowcy w Anglii.

Oto lista 10 najpopularniejszych kolorów aut oraz przypisywane im znaczenia opisujące cechy osobowości właściciela:

1. Kolor srebrny - kierowca pragnący być postrzeganym jako osoba ciesząca się dostatkiem i prestiżem.

2. Kolor niebieski - spokojni i łagodni kierowcy, przedkładający relacje międzyludzkie nad wartość pieniądza.

3. Kolor czarny - kierowcy chcący podkreślić swój autorytet w stosunku do innych użytkowników motoryzacji.

4. Kolor szary - oznaka stałości charakteru, solidność.

5. Kolor czerwony - osoby o płomiennym charakterze i z odrobiną szaleństwa, lubiące brać wszystkie sprawy w swoje ręce.

6. Kolor biały - oznaka indywidualizmu i zachłanności na życie.

7. Kolor zielony - kierowca dbający o przestrzeganie przepisów, próbujący łagodzić nerwowe sytuacje.

8. Kolor żółty - kierowca nieobawiający się uwolnić drzemiącej w jego wnętrzu natury dziecka.

9. Kolor beżowy - kierowca towarzyski i pogodny.

10. Kolor złoty - kierowca pragnący wyrazić swoją niezależność.

okazuje się ,że auta w w/w kolorach określają ich kierowców jako osoby solidne ,spokojne,może zachłanne na życie ale jeżdżące kulturalnie i przepisowo ,towarzyskie,łagodne :D

No to ja chciałabym zapytać jaki kolor mają samochody tych innych użytkowników,którzy lubią pukać sie w czoło,trąbić nerwowo i wyprzedzać na piątego? :D :D nie wymieniono tu różowego... :wink:

każde powyżej 7 s do setki jest niemęskie.......... :lol:

p.s. moja mama miała forda Ka fioletowego... siara na maxa..........

masz błędne dane. do setki musi byc mniej niz 6 sekund i na 1/4mili mniej niz 13 sekund :D oczywiście tylny nepęd ze szpera w dyfrze 8)

z aut które sa nie męskie :

- panda

-mirca

-ka

-jakies smieszne kia

-śmieszne hjundaje-śmieszne dełu

-raneulty np.thalia ,clio

-picasso 1.dwójka moze byc

a Ty czym jeździsz ?

a Ty czym jeździsz ?

200 konnym e30 w wąskiej lampie ze szperą na pokładzie :D

wcale mi nie przeszkadza to że auto ma skończone 23 lata.każdy gdy do niego wsiada jest w szoku i nikt nie che uwierzyć że to auto ma tyle lat.ja wiem że nigdy się go nie pozbede

mikolayi a ty czym jezdzisz :?: