margay 10.06.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Zapraszam do komentowania naszych zmagań z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 10.06.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 witam śliczny domek budujecie i działeczka piękna mam nadzieje ze szybko dobierzecie dachówkę i okienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 11.06.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 ze schodami tak chyba jest, przyjrzyj sie dobrze projektowi, bo wbrew pozorom moze twa ekipa nie zrobiła fuszerki. Moj majster dyskutowal nad tym troche (chyba juz wiedzial jak bedzie) U nas wysokosc miedzy podstawa schodow a sufitem jest ok 200cm (mierzac w pionie), ja mam ok 182 i ... jak stoje na bodajze 1 czy 2 stopniu prawie haczę o sufit! gdyż idziemy do przodu i troche pod skosem, a wowczas ta odległość mierzona po skosie jest mniejsza ! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 11.06.2009 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Witam Uważam że jeżeli można coś zrobić lepiej to się to po prostu robi Nie zamierzam przez kogoś błąd "kłaniać się" za każdym razem gdy wchodzę na górę! Mamy przy stropie belkę i wykonawca po prostu nie wziął jej pod uwagę przy rozplanowaniu schodów Ja rozumiem, że każdy może się pomylić, ale nie przy tak podstawowej sprawie jak schody A do projektu nie mam co patrzeć, bo już przy zakupie projektu wiedzieliśmy, że jest błąd w schodach, więc trzeba było je rozplanować na nowo. Dlatego zaufaliśmy fachowcom, że przy rozplanowaniu schodów wezmą wszystko pod uwagę, jak widać przeliczyliśmy się! Trudno, nie ma co tego roztrząsać, panowie przyszli przemyśleli temat na nowo, rozrysowali nowe schody i okazało się, że można zrobić takie schody, żeby można było swobodnie po nich chodzić Zrobili z pustaków prowizoryczne schody pod tą belką i okazało się, że idąc po nowych schodach będzie jeszcze ze 30 cm luzu nad głową Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 11.06.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 BARDZO dokładnie będziemy się przyglądali wszystkim poczynaniom naszej ekipy, masz świętą racje trzeba patrzeć bo to są twoje ciężko zarobione pieniążki i twoj wymarzony domek w ktorym ma być ci bardzo wygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.06.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Przyszłam i ja (po śladach pozostawionych u Dominium ) Piękny domek, a schodami się nie przejmujcie, u mnie jest tak samo: tak mi architekci zaprojektowali, że zapomnieli, że to jest domek parterowy, a nie piętrowy i w ogóle nie przemyśleli schodów do piwnicy... szkoda gadać, do tej pory nie mamy schodów Zresztą nie o sobie przyszłam tu pisać Przybiegłam, bo widziałam taki domek już wykończony, pięknie się prezentuje Miał okna złoty dąb, i m.in. ze względu na ten widok zmieniłam kolor okien w naszym zamówieniu Pokaźna rezydencja, gratuluję i będę zaglądać, jeśli pozwolicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 12.06.2009 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 bardzo dziękuję wszystkim za zainteresowanie Perłóweczka, zgadzam się w 100 procentach, nikomu pieniążki nie lecą z nieba i boli jak się za coś płaci dwa razy szczególnie na budowie, na którą zbiera się latami a wydaje w ciągu kilku miesięcy Każdy etap budowy wymarzonego domku bardzo cieszy, a nie ma nic bardziej wkurzającego jak wyburzanie czegoś co było już zrobione i za co się zapłaciło Dardurdka, witam serdecznie w moim skromnym dzienniczku Jestem zaskoczona, że widziałaś taki domek już wykończony, bo ten projekt jest stosunkowo nowy, też bym chciała zobaczyć taką realizację w realu Przekopałam całe forum muratora ale nie spotkałam nikogo kto by budował według tego projektu Oczywiście zapraszam do śledzenia mojego dziennika, a ja lecę teraz zwiedzić twoje włościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 12.06.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 szczególnie na budowie, na którą zbiera się latami a wydaje w ciągu kilku miesięcy święta racja . my tez mielismy trochę przebojów ale na szczęście to minęło i mam nadzieje że nie wrócą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 12.06.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Serdecznie zapraszam do siebie Jeśli chodzi o dom w * to wydaje mi się że gdzieś już widziałam na tym forum, a na pewno jest tu, na forum archonu, ale to pewnie widziałaś. http://www.archon.pl/forum_images/show_images/484?page=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 12.06.2009 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 tak, na forum archonu widziałam, nawet biorę w nim czynny udział Tylko miałam nadzieję,że ktoś kto buduje paulinie, będzie prowadził dziennik na muratorze z taką dokładnością i pasją jak np. dardurdka lub perłóweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 14.06.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 witaj margay domek troszke podobny do mojego i nawet okolica prawie identyczka uwielbiam takie widoczki ,będe zagladać do was często pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 14.06.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Tylko miałam nadzieję,że ktoś kto buduje paulinie, będzie prowadził dziennik na muratorze z taką dokładnością i pasją jak np. dardurdka lub perłóweczka czy z taką dokładnoscią to nie jestem pewna jest trochę budowy,trochę ploteczek, sprawy zwiazane z dziecmi ,mężami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 14.06.2009 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Perłóweczko...czyli samo życie Nie samą budowa żyje człowiek, chociaż moje ostatnio tylko wokół niej się kręci a mój mąż to tak się przejął swoja rolą boba budowniczego, że aż 10 kg schudł (żebym ja tak mogła ) A najlepsze teraz.....ja z kolei tak "wsiąkłam" w to forum,że wnet dziecko matki nie pozna A od męża ostatnio usłyszałam te oto słowa:" jak tak dalej będziesz tyle przed tym kompem przesiadywała, to nasz jedynak nie prędko doczeka się rodzeństwa, bo nie mamy kiedy nad tym popracować" pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.06.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Ojej, ja też zbyt skrupulatna nie jestem w swoim dziennikowaniu Ale przyszłam się pozachwycać nad widokami Cudne i sąsiadów nie ma??? Cisza, spokój, wiatr we włosach... Super tak mieszkać na wzgórzu, mam nadzieję, że dojazd nie jest stromy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 14.06.2009 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 sąsiedzi są ale na szczęście nie pod nosem Choć muszę się pochwalić,że sąsiedztwo mam miłe Jeśli chodzi o wybór działeczki, to zarówno ja jak i mój mąż cenimy sobie ciszę i spokój, nie byłoby z nas mieszczuchów Jedynym malutkim minusikiem jest to, że troszkę tam powiewa także ten wiatr we włosach nie jest żadną atrakcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 14.06.2009 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 aha, dojazd nie jest uciążliwy, od miejscowości w której mieszkamy ze 2 km pod górkę, ale niezbyt stromo, a droga niedawno po remoncie Sąsiedzi twierdzą, że nie było jeszcze tak, żeby nie dojechali do domu (chodzi mi tu o zimę oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.06.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Wiatr nie jest taki zły, a poza tym można obsadzić działeczkę drzewami, krzewami itd. wtedy będzie jeszcze zaciszniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 14.06.2009 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Na jesień mamy w planie właśnie obsadzanie działki drzewkami, troszkę się zagapiliśmy bo można to już było zrobić wcześniej Drzewka by już troszkę podrosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 15.06.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 witam z rana ,a widoczki masz przepiękne !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 15.06.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Perłóweczko...czyli samo życie Nie samą budowa żyje człowiek, chociaż moje ostatnio tylko wokół niej się kręci dokładnie a mój mąż to tak się przejął swoja rolą boba budowniczego, że aż 10 kg schudł (żebym ja tak mogła ) ja tez bym tak chciała A najlepsze teraz.....ja z kolei tak "wsiąkłam" w to forum,że wnet dziecko matki nie pozna oj wciąga wciąga ...i to jeszcze jak . chyba mocniej niż budowa A od męża ostatnio usłyszałam te oto słowa:" jak tak dalej będziesz tyle przed tym kompem przesiadywała, to nasz jedynak nie prędko doczeka się rodzeństwa, bo nie mamy kiedy nad tym popracować" hi hi hi... budowa zaczęta to czas działać ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts