Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jeszcze jedno pytanie z tej serii,a ile kosztuje taka dachówka,bo ja mam bolaka,nie podobają mi sie u nas te dachowki zwykle,tylko przyciete przy oknach. co prawda słyszałam o takich dachówkach wykonczeniowych,ale zastraszono mnie ich ceną :roll: . Naprawdę są takie drogie :roll:

mąż to dziś akurat płacił więc mogę dokładnie odpowiedzieć :D 16,61 brutto za szt. (mąż się targował :wink: ) mamy 9 okien dachowych i kupiliśmy 28 szt (razem 465 zł)......mam nadzieję, że nie braknie tych dachówek.....

Reasumując: cena za jedną sztukę - drogo :-? w porównaniu do jednej dachówki aleeeeee nie trzeba ich dużo więc cała suma nie jest jeszcze jakaś kosmiczna.....przy naszym dachu....bo mamy dużo okien dachowych.....coś mi się wydaje, jak tak to teraz analizuję, że 28 szt to coś maławo mi się widzi....no ale majster nasz wyliczył tak........

cena niezła :o ,tez się zdziwiłam tą liczbą 28,bo to na 9 okien wychodzi 3,11szt/okno :roll: . A bedziecie miec Robena?

http://www.bibliotekazpszio.republika.pl/56.gif to samo do męża przed chwilą mówiłam.......i co usłyszałam......."Gosiu.......pomyśl czasem" :-? :o

nie wzięłam pod uwagę, że w pomieszczeniu nad garażem mamy 3 okna dachowe zespolone na jednej ścianie i na drugiej mamy 2 okna zespolone.....no ale i tak widzi mi się mało tych dachówek :roll: ale nie będę się tu z nim przezbywać.....zobaczymy wnet na kogo stanie 8) .......a może się z mężem o coś założę 8) :p

Witam wszystkich razem i każdego z osobna :lol:

Gosia i jakie wieści z budowy, ekipa na miejscu,czyli na dachu :roll:

Witam :D

Właśnie wróciłam z budowy bo mi się kursik trafił 8) i wyrwałam się z pracy 8)

Wszyscy są na swoich miejscach zwarci, gotowi i wypoczęci :lol:

z tego co widziałam to będzie się dzisiaj działo.....oj będzie.....

Po pracy pojadę, porobię zdjęcia i uzupełnię wszystko w dzienniczku :lol:

Ps. zarządziłam na budowie małą demolkę :o :o :o bo stwierdziłam, że na górze w naszej sypialni jedna ścianka jest zbyteczna.... :o nie wiem dlaczego ze mnie taki ciołek i wcześniej tego nie zauważyłam :roll:

Majster się "ucieszył" :D .... i powiedział: "dobra....weźniemy boscha i upier....my tą ściankę" :o :lol: :wink:

witam

ale fajnie widać wasz dom :)

jakbyście przybliżenie mieli spore, to chyba łądnie widać, co się dzieje na podwórzu ????

witam serdecznie w moich skromnych progach :D

Widac......nawet dobrze......przez lornetkę to by nawet osobę rozpoznał.....a samochód na podjeździe to od razu rodzice wyczają, jakby nas kto odwiedził :o