Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja Asiu podobne od dawien dawna robię, jak niechce mi się robic tych zawijanych :wink: - gołąbków.

Ja dodaje kaszę manną, płatki ryzowe -one są delikatniejsze jak ryż... kapustę drobniutko poszatkowaną i przyprawy -plus jajka...

Ach to napiszę WAM...

(ja robię z podwójnej porcji, to mam na drugi dzień jeszcze)

0,5 kg miesą mielonego

0,5 szkl. kaszy mannej

0,5 szkl. płatków ryżowych

0,5 kg kapusty białej (poszatkowanej drobno)

5 jaj

vegeta do smaku

wszystko do miski - suche produkty plus kapusta plus jajka, plus mięso -zagniatami, formułować kotlety... ja na dnie w garnku kładę lisćie i przekładam potem liśćmi kotlety i nakrywam liśćmi górę... duszę w rosołkach Knora, lub innych przez godzinkę -wystarczy - pod koniec gotowania dodaję koncentrat do wywaru i mamy sosik i gołąbki gotowe...

Uwielbiam je bo szybko się robi i są dobre... :wink:

Jadłam z ryżem... ale płatki są lepsze -dla mnie :wink:

Witaj Majamp

:o tyś chyba forum pomyliła :roll: ......trafiłaś do "koła gospodyń wiejskich"......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a z takim pytaniem to na jakieś budowlane forum musisz uderzyć :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

....a tak na poważnie......

na razie mamy nie zabite otwory........opinie słyszałam podzielone......i jak na złość pół/pół........jedni żeby zabijać deskami lub wstawiać okna (jak są fundusze) a inna szkoła to, że powinno się zostawić otwarte, żeby przewiało dom i żeby przemarzł :o .......

ja sama nie wiem co o tym myśleć.......u nas pojawiła sie na horyzoncie możliwość wstawienia okien - ale dopiero będziemy zamawiać, a pewnie z miesiąc trza będzie czekać, więc zabijamy tylko bramy garażowe i drzwi wejściowe a reszta czeka na okna......czyli suma sumarum zatykamy okna na zimę......

ale znając życie jakbyśmy nie mieli na te okna to pewnie byśmy zabili deskami na zimę, bo u nas są straszne wiatry i zawieje, już ostatnio jak spadł ten pierwszy śnieg to mieliśmy w salonie zaspę :-?

pozdrowionka

Hej,

mam pytanko stricte budowlane: czy zabijacie dechami otwory na zimę?

My chyba zostawimy otwarte, ale zbieramy opinie :wink:

No i proszę mamy ten sam etap :D

pa

osobiście zabiłabym deskami,po co mają się tworzyć kałuże z nawianego i roztopionego śniegu,potem to może znowu zamarznąć i działać niekorzystnie na chudziaka i ściany :roll:

No hej Gospodynie :wink:

Cóż za faux pas, ja tu z pytaniem budowlanym między gary :oops:

Wybaczycie? Może jakiś przepisik podrzuce jak się ogarnę dla zatarcia złego wrażenia 8)

A tak serio 8) to chyba zabjemy dechami, nie chcemy brać kolejnej transzy tylko po to, żeby okna wstawić i przez całą zię płacić odsetki :roll: Więc się przezimuje z deseczkami.

Witam drogie panie.....

Gosia - dzięki za linka....przyda się, żeby przepisy były w kupie, bo......Kala już zgubiła przepis na cebulaki - dobrze, że Asia trzyma rękę na pulsie i pamiętała że był u Kawiki :o :lol: :lol: :lol:

przyznaj się kto kopał dołki pod świerki znowu pewnie męża wynajełaś

a jaaaak.... :D 2 dni mu to zajęło :o z pomocą taty.....ale było tych świerków 50 szt :o

Ty już za ogród się wzięłaś, ale ta robota Ci się pali w rękach.

....gdzie tam jeszcze do ogrodu......po prostu trzeba było te świerki juz przywieźć bo u dziadka rosły w kupie i zaczęło im to juz nie służyć :-? To był ostatni dzwonek....bo urosły duże

Cóż za faux pas, ja tu z pytaniem budowlanym między gary

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: no co ty majamp czasem trzeba zejść na ziemię i o budowie pogadać :lol:

No hej Gospodynie :wink:

Cóż za faux pas, ja tu z pytaniem budowlanym między gary :oops:

Wybaczycie? Może jakiś przepisik podrzuce jak się ogarnę dla zatarcia złego wrażenia 8)

A tak serio 8) to chyba zabjemy dechami, nie chcemy brać kolejnej transzy tylko po to, żeby okna wstawić i przez całą zię płacić odsetki :roll: Więc się przezimuje z deseczkami.

Witaj :wink:

My otwory okienne zastawilismy pustakami :wink: Drzwi zrobiłam z dwóch palet i obiłam workiem :wink:

Dom i tak zmarźnie... przedmucha go i tyle, a aby snieg i deszcz nie zacinał to trzeba go nawet zabezpieczyć :wink:

U nas od zachodniej strony jak dmuchało, to myslałam, że membranę nam pozrywa - chociaż to nie mozliwe :wink: A teraz spokój... nawet szpary między pustakami pozakrywałam, cieplutko jak pijemy kawusię.

:wink: