Perłóweczka 17.10.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 a ja juz drugie piwko pije a ja zaczynam drugiego drinka jutro wolne wiec nie mam kominka mi własnie zgasło taki ze mnie palacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 18.10.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Ja Asiu podobne od dawien dawna robię, jak niechce mi się robic tych zawijanych - gołąbków. Ja dodaje kaszę manną, płatki ryzowe -one są delikatniejsze jak ryż... kapustę drobniutko poszatkowaną i przyprawy -plus jajka... Ach to napiszę WAM... (ja robię z podwójnej porcji, to mam na drugi dzień jeszcze) 0,5 kg miesą mielonego 0,5 szkl. kaszy mannej 0,5 szkl. płatków ryżowych 0,5 kg kapusty białej (poszatkowanej drobno) 5 jaj vegeta do smaku wszystko do miski - suche produkty plus kapusta plus jajka, plus mięso -zagniatami, formułować kotlety... ja na dnie w garnku kładę lisćie i przekładam potem liśćmi kotlety i nakrywam liśćmi górę... duszę w rosołkach Knora, lub innych przez godzinkę -wystarczy - pod koniec gotowania dodaję koncentrat do wywaru i mamy sosik i gołąbki gotowe... Uwielbiam je bo szybko się robi i są dobre... Jadłam z ryżem... ale płatki są lepsze -dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamp 18.10.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Hej, mam pytanko stricte budowlane: czy zabijacie dechami otwory na zimę? My chyba zostawimy otwarte, ale zbieramy opinie No i proszę mamy ten sam etap pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 18.10.2009 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Witaj Majamp tyś chyba forum pomyliła ......trafiłaś do "koła gospodyń wiejskich"......... a z takim pytaniem to na jakieś budowlane forum musisz uderzyć ....a tak na poważnie...... na razie mamy nie zabite otwory........opinie słyszałam podzielone......i jak na złość pół/pół........jedni żeby zabijać deskami lub wstawiać okna (jak są fundusze) a inna szkoła to, że powinno się zostawić otwarte, żeby przewiało dom i żeby przemarzł ....... ja sama nie wiem co o tym myśleć.......u nas pojawiła sie na horyzoncie możliwość wstawienia okien - ale dopiero będziemy zamawiać, a pewnie z miesiąc trza będzie czekać, więc zabijamy tylko bramy garażowe i drzwi wejściowe a reszta czeka na okna......czyli suma sumarum zatykamy okna na zimę...... ale znając życie jakbyśmy nie mieli na te okna to pewnie byśmy zabili deskami na zimę, bo u nas są straszne wiatry i zawieje, już ostatnio jak spadł ten pierwszy śnieg to mieliśmy w salonie zaspę pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 18.10.2009 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 posłusznie melduję, że uzupełniłam dziennik ..... w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 18.10.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 no w końcu się zlitowałaś ,czy te swierki z czasem będziecie chcieli przycinać,żeby stworzyły gęstą ścianę ,ochrone przed wiatrem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 18.10.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Hej, mam pytanko stricte budowlane: czy zabijacie dechami otwory na zimę? My chyba zostawimy otwarte, ale zbieramy opinie No i proszę mamy ten sam etap pa osobiście zabiłabym deskami,po co mają się tworzyć kałuże z nawianego i roztopionego śniegu,potem to może znowu zamarznąć i działać niekorzystnie na chudziaka i ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 18.10.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 hej laski!! pamietacie kto w tym tygodniu podawał przepis na cebulaki??? bo nie moge znaleść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 18.10.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 hej laski!! pamietacie kto w tym tygodniu podawał przepis na cebulaki??? bo nie moge znaleść są na 32 stronie w komentarzach u Kawiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 18.10.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Przepisy spisałam i będę próbować. Jak dobrze, że nie tylko o budowaniu człowiek pisze ale i o pysznościach może się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 18.10.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 posłusznie melduję, że uzupełniłam dziennik ..... w końcu Idę poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 18.10.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 No pięknie, kawał dobrej roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ty już za ogród się wzięłaś, ale ta robota Ci się pali w rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 18.10.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 posłusznie melduję, że uzupełniłam dziennik ..... w końcu widzę ślicznie wyglądają a w zimowym otoczeniu super przyznaj się kto kopał dołki pod świerki znowu pewnie męża wynajełaś tez zamierzam tak zrobić ale kiedy........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 18.10.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 przepisy pań z koła jesteście boskie dawać więcej ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 18.10.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Gosiu Nasza żeby ułatwić nam życie to zapraszam do zaglądania i dodawania przepisów http://forum.muratordom.pl/post3716372.htm#3716372 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 19.10.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 przepisy się przydadzą!!! super pomysł!! dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamp 19.10.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 No hej Gospodynie Cóż za faux pas, ja tu z pytaniem budowlanym między gary Wybaczycie? Może jakiś przepisik podrzuce jak się ogarnę dla zatarcia złego wrażenia A tak serio to chyba zabjemy dechami, nie chcemy brać kolejnej transzy tylko po to, żeby okna wstawić i przez całą zię płacić odsetki Więc się przezimuje z deseczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 19.10.2009 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam drogie panie..... Gosia - dzięki za linka....przyda się, żeby przepisy były w kupie, bo......Kala już zgubiła przepis na cebulaki - dobrze, że Asia trzyma rękę na pulsie i pamiętała że był u Kawiki przyznaj się kto kopał dołki pod świerki znowu pewnie męża wynajełaś a jaaaak.... 2 dni mu to zajęło z pomocą taty.....ale było tych świerków 50 szt Ty już za ogród się wzięłaś, ale ta robota Ci się pali w rękach. ....gdzie tam jeszcze do ogrodu......po prostu trzeba było te świerki juz przywieźć bo u dziadka rosły w kupie i zaczęło im to juz nie służyć To był ostatni dzwonek....bo urosły duże Cóż za faux pas, ja tu z pytaniem budowlanym między gary no co ty majamp czasem trzeba zejść na ziemię i o budowie pogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 19.10.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ....gdzie tam jeszcze do ogrodu......po prostu trzeba było te świerki juz przywieźć bo u dziadka rosły w kupie i zaczęło im to juz nie służyć To był ostatni dzwonek....bo urosły duże To znaczy, że dziadek męża ma rękę do zielonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.10.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 No hej Gospodynie Cóż za faux pas, ja tu z pytaniem budowlanym między gary Wybaczycie? Może jakiś przepisik podrzuce jak się ogarnę dla zatarcia złego wrażenia A tak serio to chyba zabjemy dechami, nie chcemy brać kolejnej transzy tylko po to, żeby okna wstawić i przez całą zię płacić odsetki Więc się przezimuje z deseczkami. Witaj My otwory okienne zastawilismy pustakami Drzwi zrobiłam z dwóch palet i obiłam workiem Dom i tak zmarźnie... przedmucha go i tyle, a aby snieg i deszcz nie zacinał to trzeba go nawet zabezpieczyć U nas od zachodniej strony jak dmuchało, to myslałam, że membranę nam pozrywa - chociaż to nie mozliwe A teraz spokój... nawet szpary między pustakami pozakrywałam, cieplutko jak pijemy kawusię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts