Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Krynica-Zdrój Ci powtarzam Krynica-Zdrój - to przecie ja tu mieszkam to moje miasto rodzinne jest..

:oops: Myślałam, że ty z okolic Chełmca pochodzisz :D (ale to pewnie na rzut beretem jest od Krynicy) :D

Ja mam do Krynicy 30 km, ale jestem dośc częstym bywalcem, dla relaksu, żeby się prześc koło pijalni i wody napic dla zdrowotności :p

też nie umiem na nartach jeździć

:lol: :lol: :lol: :o to jesteśmy udane, ja może kiedyś spróbuję :p 8)

Pozdrawiam i życzę powodzenia przy wykończeniówce

:D

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ooo qrcze :o to tam i z powrotem na budowę trochę kilometrów nakręcisz :o :roll: Ja mam na budowę 3,5 km i wydaje mi się że co chwilę trzeba tankowac benzynę :o

A małżonek jak sam będzie robił to troszkę się namęczy ale za to będzie miał pewnośc, że ma zrobione dobrze i solidnie :D A jaka satysfakcja... :o :lol:

Zamieszczaj zdjęcia,bo jak zaczniemy go tu na forum zachwalac to jeszcze bardziej się będzie starał :lol: :lol: i będziesz miała pięknie domek wykończony :lol:

Ps. jak można miec dośc Krynicy????? :oops: No chyba że kuracjuszy... :lol: :lol:

podnieśliśmy ściankę kolankową o jednego pustaka, bo w projekcie wydawała się nam za niska :-? mało funkcjonalne by były te skosy :roll: Ale zamówiliśmy proporcjonalne dłuższe krokwie więc dach to zamaskuje :wink: i ta różnica na zewnątrz nie będzie się rzucac w oczy :D Przynajmniej taką mamy nadzieję 8)

skoro przedłużaliscie krokwie to napewno będzie dobrze bo my nic wiezby nie zmienialismy i było ok. a przyznam ze bardzo sie tego bałam.mi tez wydawało sie za niska scianka i odrazu była mowa o podniesieniu . odrazu na górze lepiej :wink:

Witam...

Przeczytałam dziennik i czekam na kolejne wpisy i fotki :wink:

Widoki ładne... :wink:

Domek widzę, że rośnie jak na drożdżach...

Przepraszam, ale z pechowego Waszego dnia ciut musiałam się pochichrać... zwłaszcza z poszukiwań łańcuszka i tekstu synka :lol:

My też ostatnio mieliśmy jakiś pechowy dzień, jak nie poszukiwania klucza do śrub, to przejechanie autem dużego fleksa -Bogu dzięki tarczę tylko szlag trafił... a potem musieliśmy zbrojenie rozbroić, bo okazało się ciut za wysokie...

Czasami są takie dni, że człowiek strasznie jakiś taki zakręcony :wink:

Już patrzeć jak będziecie mieli dach i wszystko będzie dobrze :D

Życzę powodzenia w dalszych etapach budowy i b. dobrej -fachowej ekipy :wink: Bo ta od schodów... to nie wchodzili na szalunek i niewidzieli :roll: Ale grunt, że to za Wami... :wink:

Witam,

Dziękuję za dobre słowo :D Jeśli chodzi o pechowy dzień to tylko z gwoździa w nodze śmiac mi się nie chciało :-? a z łańcuszka to miałam ubaw po pachy :lol: :oops:

a potem musieliśmy zbrojenie rozbroić, bo okazało się ciut za wysokie...

:-? to też macie przeboje :roll: wkurza jak się coś dwa razy robi...no ale to są "uroki" budowy

Życzę powodzenia w dalszych etapach budowy i b. dobrej -fachowej ekipy Bo ta od schodów... to nie wchodzili na szalunek i nie widzieli Ale grunt, że to za Wami...

....ekipa do dachu ta sama... :-? :o stąd moje obawy o dach. :roll: No ale nie ma co się na zapas martwic, wychodzę z założenia że schody to jednorazowy "incydent". Będziemy ich bardzo pilnowac i uczulę kierownika budowy żeby przy dachu częściej przyjeżdżał (w końcu za nadzór nie małą kaskę biorą...)

dziękuję za odwiedzinki i zapraszam :D

Dzięki jak tylko będzie coś widać konkretnego z tarasami to od razu zasypię dziennik zdjęciami :o :lol: Nar azie koparka wykopała dół na fundamenty (ok 1 m), chłopaki zrobili zbrojenie i jutro zaleją. Ale efekty będą dopiero jak zaszalują, bo taras będziemy robić też z B-20. Od strony z wykuszem taras będzie miał szerokość na 4,5 m (oczywiście razem z podcieniem):o :o :p będzie na czym odpoczywać i pić poranną kawusię 8) A na elewacji tylnej będzie miał 2,5 m ( w projekcie na 1,8 ....a co, jak szaleć to szaleć! :p

A na elewacji tylnej będzie miał 2,5 m ( w projekcie na 1,8 ....a co, jak szaleć to szaleć! :p

szalej ...szalej bedzie gdzie potem lezec i odpoczywać po zakończonej budowie :wink: gorzej potem z obłożeniem płytkami ojoj...trzeba trochę m2 płytek :lol: mój mąż mówił do mnie ...widzisz ten taraz Ty juz lepiej zaczynaj pracowac na te płytki :lol: chciałaś duzy taras :o

:lol: :p :lol:

Doberek.

Chwilkę mnie nie było. Kurde czasu na nic nie mam. Gratuluję wieńca i schodków.!!!!

Ps. jak można miec dośc Krynicy????? :oops: No chyba że kuracjuszy... :lol: :lol:

Uwierz mi można. :oops:

A co do płytek to się rozglądaj, zobaczysz jak to szybko zleci.

Męża nie chwalę bo za pewnie by się poczuł.