Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ponieważ targają mną niepewności co do koloru okien, przez które nawet na "tańcu z gwiazdami" się nie mogłam skupić... :-? .....postanowiłam dodać jeszcze do posta w dzienniku zdjęcie katalogowe mojej dachówki......tak dla porównania z ta bramą......i okna planuje w tym kolorze.....i jak.....?????

Wiem.....że na monitorze te kolory mogą być przekłamane.....ale jest to jakieś wyobrażenie......wydaje mi się, że będzie OK......

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dach w słońcu

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/Obraz_262.jpg

okna w słońcu złoty dąb

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/Obraz_263.jpg

okna i dach w cieniu

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/Obraz_256.jpg

jeśli znajdziesz okna mahoniowe to się nie zastanawiaj i kup,bo moje okna są ciemniejsze od dachówki, ale ten mahoń który nam proponowali,był zbyt czerwony. Życzę udanych zakupów :lol:

Gosia,tak patrzę do Twojego dziennika,co by podpatrzeć dylematy związane z wyborem okien i co widzę :o Podoba Ci się taka brama garażowa,jaką my mamy :lol::lol::wink:....tylko inny kolor :wink:.....wiesz co,jak wiadomo decyzja należy nie do kogoś innego,tylko do CIEBIE :) mi osobiście podoba się mahoń i wydaje mi się,że dobrze by się to komponowało :)....ale na wszelki wypadek sprawdź sobie odcienie okien z odcieniem garażu (chyba,że nie zależy Ci bardzo,jak będzie jakaś różnica),bo jak z innej firmy,to czasem duże rozbieżności są :roll: My zamawialiśmy wszystko w takim samym kolorze,ale odcień się różni - np. okna ciemne wyszły w porównaniu do bramy garażowej :wink:....ale jakoś nam to nie przeszkadza, aczkolwiek gdyby firma,która nam robiła okna,produkowała wtedy bramy garażowe,to być może od nich byśmy wzięli :wink:.....chociaż rezygnować z Wiśniowskiego..........:o:o....chyba niet :lol::wink:

A ogrodzenie to piękne jest :o:o......ale cena.....o matko!! :o:o:(......a tu jeszcze przydaloby się zrobić barierki na balkonach w tym samym wzorze :o:o.....też nie sądzę,żebyśmy takie ogrodzenie wybrali :o:o......a szkoda,że takie drogie :(

hej dziewczyny

dzieki za opinie....

dziś sie nie rozpiszę.......GRYPA JELITOWA :evil: :cry: ledwo żyję tak mnie wymordowało a teraz mam wysoką gorączkę więc nie odpisuje bo jeszcze będę majaczyć :-?

Oczywiście okna nie pojechaliśmy przez to zamówić :evil:

Bosheeeeeee.....jak nie urok to........dosłownie.......

hej dziewczyny

dzieki za opinie....

dziś sie nie rozpiszę.......GRYPA JELITOWA :evil: :cry: ledwo żyję tak mnie wymordowało a teraz mam wysoką gorączkę więc nie odpisuje bo jeszcze będę majaczyć :-?

O rany Gosia,to kuruj się.....:(.....ale Cię dopadło :(....mam nadzieję,że szybko minie :roll:......a jak nie będzie chciało minąć to jakieś czary odprawimy znane tylko nam i będzie po sprawie :wink::D.....

Ale tak na serio,to lepiej się kuruj,bo teraz nietrudno o przeziębienie itp. :-?

Miłej nocki :)

Witaj Kala :D

Właśnie sie zastanawiałam gdzieście tak wszystkie poznikały :lol:

a dlaczego cena tego ogrodzenia taka kosmiczna?????

Też chciałabym wiedzieć  ....chyba dlatego że to Wiśniowski a on się ceni  

Aleee będziemy się najprawdopodobniej wzorować na tym ogrodzeniu.....(kiedyś)....a co przecież go ni opatentował  

Wątpię.....żeby mieli dużo klientów.....chyba że ktoś ma od frontu krótką działkę....to jest raczej elitarne ogrodzenie :-? chyba dla tych co juz żywcem nie mają co z kasą robić......sam pracownik mówił że to ogrodzenie jest bardzo drogie........ :roll:

Kala ale masz fajnie co rusz to wycieczka :D ....ale odpoczynek przy budowie jest wskazany.....

dzięki, dziś już znacznie lepiej :D to są takie trzy dniówi a u mnie jednodniówka :D ale wczoraj był koszmar :-? jeszcze do tej pory nie odważyłam się nic zjeść.....czuję taki podrażniony żołądek.....

Nie wiem czy się uda jechać po okna, bo musimy jechać razem a mamy ruch w pracy a z kolei okna w Sączu pewnie też do 17.00 otwarte :roll:

Jak się dziś nie uda to jutro z samego rana......

Hej dziewczyny!!! Widze,że tu tez choróbsko panuje... :-? a raczej w jelitach Gosi... :roll: no to nie wesoło masz biedaczku.Mam nadz.,że szybko dojdziesz do siebie i poczynisz nowe inwestycje tj okna,drzwi garazowe itd.

Jeśli nie jest za poźno w sprawie doradztwa" t ja powiem Ci,że mi osobiście nie podobaja sie te szybki w drzwiach... :-? ja bym wolała taka bez niczego.A kolor jak dla mnie zgra się we wszystkim.Nawet chocby troche sie różnily to nie bedzie to miało takiego znaczenia.Ja nad swoja brama garazowa tez panikowałam bo mam zupełnie inny kolor (bo ze stan,ow sprowadzana...) niz okna a teraz juz mi to lata :wink:

Innym słowem-pięknie będzie 8)

Witam :wink:

To dobrze Gosiu, że już lepiej, ja tez jak kiedyś miałam owe choróbsko -to bałam się jeśc, potem tylko sam chlebek...

moim zdaniem powinny mahoniowe okienka ładnie się komponować z dachówką, ale faktycznie przypatrz się uważnie, bo odcieni jest wiele -wiem, jak nawet zerkałam na złoty dąb -jeden ciut ciemniejszy, drugi jasniejszy, ale u mnie to w domku garażu nie ma, a dach miedziany -to czy ciut ciemniejsze, czy jaśniejsze to ok.

Ja już dawno -na wiosnę brałam rózne wyceny okien, róznych firm i ceny były też rózne, ale my chcieliśmy z obu stron złoty dąb. Szprosy -ja tez na nie zachorowałam, ale tutaj za jedno pole -tych takich ala złoto jest 20 zł -to tak średnia cena -czyli, jak w oknie jest kilka pół to szok.

Nu ale u nas okna musiały poczekać jeszcze... a potem też zastanawiałam się, czy owe szprosy kiedyś pasowałyby do okiennic :roll:

Zdrówka Gosiu i ogrodzenie ładniutkie -ale ja nigdy nie dałabym tyle kasy... nu ewentualnie po wygranej w Lotto :wink: ( w które nie gram). :wink:

Ale ty zagraj - to ja Tobie pożyczę wygranej, to może trafisz... :wink: :D :lol: I budziet ogrodzenie :wink:

hej dziewczyny

dzieki za opinie....

To zerówka życzę. Niestety pogoda nie sprzyja zdrowym a tym bardziej chorym, więc się kuruj.

Ta nasza pogoda to dopiero jest chora.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Okna to zmora nie jednego forumowicza. Jest tyle do wyboru, że nie wiadomo, co jest dobre i co kupić. Mi osobiście wydaje się, że firmy dążą do doskonałości i byle, czego nie sprzedają. Powinniśmy się skupić na kolorze, wyglądzie i znać parametry, których nie można przekraczać. Każde okno ma coś, co jest naprawdę dobre i ludzie to chwalą inni zaś negują i czepiają się słabych punktów. Niestety nie ma okien idealnych jak już są to i cena jest tak wygórowana, że rezygnujemy z nich.

Szproty, ach te szproty ja tak zachorowałam na nie, że jak wymieniałam okna w mieszkaniu to wzięłam nowe z tym gadżetem. Wybrałam cienkie, złote i połyskujące. Dla mnie bomba. Ilekroć na nie patrzę jestem zadowolona. Każdemu z odwiedzających od razu wpadają w oko.

Teraz jak buduję dom wiem, że już okien ze szprotami nie wybiorę. Z tej prostej przyczyny, że taki gadżet potrzebuje zwrócenia na siebie uwagi. W domu tych okien jest dużo a nie we wszystkich chciałabym mieć styl na odsłonięcie ich i wyeksponowanie.

Po drugie to dość kosztowne a jak wiadomo na budowie pieniądze są zawsze potrzebne, więc przeznaczę je, na co innego.

To moje zdanie w sprawie szprotów tylko ja patrzę z jednej strony, swoją zachciankę zaspokoiłam w mieszkaniu, więc nie jest mi tak żal z tego teraz rezygnować.

Jeżeli chodzi o bramę to my też zastanawiamy się nad firmą "Wiśniowski" tylko inny fason i kolor. Chociaż firma „easy door „ też ma ładne bramy.

Jestem w szoku, jeśli chodzi o cenę ogrodzenia. Kosmicznie sobie liczą za to wszystko. Oj chyba długo nie będę miała takiej przyjemności. Najwyżej ostrokołem się ogrodzę.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: