kamlotek 28.10.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 no widzisz ,jutro idziesz i zamawiasz orzech na dziś jest faworytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 28.10.2009 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Tabasco to okno nr 3 dobrze myślę. Jeżeli w rzeczywistości tak wygląda to byłby ok., ale sama widzisz, ze po zamontowaniu okien w świetle i w cieniu oraz z daleka ten kolor się zmienia. Inaczej wygląda samo okno w sklepie a inaczej na budynku. no WŁAŚNIE...... i przez to tak trudno wybrać bo efekt można zobaczyć dopiero po montażu a wtedy to już "po ptokach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 28.10.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Czyli wybrałaś orzech i w dodatku będziesz miała swoje upragnione szprosy.Droga eliminacji to najprostsza droga do zdecydowania, czego się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 28.10.2009 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 no widzisz ,jutro idziesz i zamawiasz orzech na dziś jest faworytem na dziś..... A ciekawe co wygra jutro bo na decyzje co do koloru mam kilka dni.......bo............w piatek na 7.00 rano mam wielki powrót ekipy do..........UWAGA............KUCIA KUŹWA OTWORÓW TARASOWYCH bo.............se niechcący źle obmierzyli trzy wyjścia balkonowe miały być na 220/200 ale sa tylko jedne prawidłowe drugie są 220/180 a trzecie 220/170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.10.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 28.10.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 No to faktycznie, se niechcący źle zmierzyli i to każde inaczej Co okien to podoba mi się ten do którego nie ma szprosów nie znalazłem jaka to nazwa. Ale ten orzech tez jest super. Mahoń tragedia, nie podoba mi się w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 28.10.2009 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 ahahaaa....oooo ja durna......zapomniałam że mam z archonu kolornik do naszego projektu zaraz sobie pierdyknę wizualizację Kolornik z archont jest przekłamany ja już to robiłam. Te kolory w tym kolorniku to nie wiem skąd oni wytrzasnęli. Nigdy w życiu takich odcieni bym nie wybrała. noooo do niczego ten kolornik....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 28.10.2009 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witaj Mahoń tragedia, nie podoba mi się w ogóle. mi juz tez sie nie podoba .......chyba ten orzech bedzie musiał zostać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 28.10.2009 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 No to faktycznie, se niechcący źle zmierzyli i to każde inaczej mało tego ......te co są źle na elewacji jest jedno nad drugim i powinno być symetrycznie równo a jest jeszcze z przesunięciem to na dole jest przesunięte a lewo za bardzo......a teraz nie puści nas nadproże.....i jedynym wyjściem jest to dolne.....z jednej strony przykuć z drugiej zamurowac ciut - żeby było równo jedno nad drugim ale to dolne będzie miało 160 a górne 180 10 cm. różnicy po obu stronach......ale będzie jedno nad drugim równo i tyle da się tylko skorygować......pocieszam się tylko że to elewacja tylna, ogrodowa i nikt tego nie będzie widział........ale marna to pociecha jak za coś bulisz a Ci spieprzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 29.10.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Ooooooooooooooooo Cóż to ja widzę, kobietki pisały potem jeszcze Witam dzisiaj Zanim ucieknę na budowę ( aż niechce mi się, bo wczoraj zmarzłam, pomimo, że ciepło byłam ubrana), nogi miałam jak lód, ręce -pomimo, że ciepłe buty, rękawiczki - jednak to praca zewnątrz... Gosiu ja popieram dziewczyny... jeżeli chcesz te szprosy -to albo orzech, albo inna firma i zerknij -porównaj złoty dąb. No to szopki wyszły z tymi oknami balkonowymi... Tylko jedno mnie zastanawia - mają kuć, 20 cm to sporo, a co z nadprożami? Czy tyle aż zostawili zapasu? Zapytaj, bo czasami robią na wymiar -wtedy najlepiej nie ruszać -tylko jak nie są symetryczne -to jest faktycznie problem - o kuźwa ... to już cyrk Ja jak byłam w sprawie okien, to w kilku firmach w ogóle takich rozmiarów naszych okien -w/g projektu nie mieli -stwierdzili, że są niestandardowe, a w innych firmach nie było problemu i że są standardowe My murując otwory okienne zostawiliśmy tzw. zapas. Ale usłyszeliśmy też, że teraz nie problem zrobić na zamówienie okien - poprostu dopłaca się do okien kilkadziesiąt zł. - nam podano przykład w jednej z firm - to dopłata wynosiła niecałe 30 zł. Nie usuwaj tych zdjęć domów -bo fajnie sobie popatrzeć i komus się przydadzą To ja jeszcze nie zaczęliśmy budować, a wiedziałam, że chcę złoty dąb - Misiek też Nu ale jeszcze wszystko może się zmienić - w końcu nigdy nie mów nigdy Ania napisała: Czyli wybrałaś orzech i w dodatku będziesz miała swoje upragnione szprosy. Droga eliminacji to najprostsza droga do zdecydowania, czego się chce. Otóż to... Ja jednak bym -ale to ja - wybrała się do innej firmy, może tam jest w ogóle inny odcień złotego dębu, czy ten kolor z tymi szprosami A jeżeli ma byc ta firma koniecznie, te szprosy, to pozostaje Tobie orzech... Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 29.10.2009 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Misiu....dzięki serdeczne Odnośnie kucia........nadproża wylali z naddatkiem tylko z tej strony co trza zamurować to jest nadproża w ciul i trochę a tam gdzie będziemy kuć zaledwie 21 cm zapasu a żeby było na dole 180 i na górze 180 to trza więcej .....bo zeby było śmieszniej to nie dość że na dole zrobili 170 a na górze 180 (a miały byc i tu i tu na 200 ) to jeszcze to na dole przesunięte jest w lewo o 17 cm .....w tej sytuacji pozostaje nam wyrównać co by były na jednej linii.....ale to na dole będzie na 160 cm....czyli 10 cm mniejsze z każdej strony...... no ale mniej się będzie rzucać w oczy niż teraz .....no i dobrze że to tył domu........no ale KUŹWA.....ZA CO JA IM ZAPŁACIŁAM!!!!NIE MAŁE PIENIĄDZE Co do okien to inna firma nie wchodzi grę....bo Łukasz porównał wszystkich i mimo że dako drozsze to mają najlepsze parametry.....wg. nas oczywiście........ Jeśli chodzi o kolor to po wczorajszej debacie (tu jeszcze raz dziękuję za pomoc)......stanęło na orzechu....i przekonałam się .....ufffffff.w końcu .......wiem że złoty dąb jest też ładny ale a dako taki za jasny ciut a poza tym u mnie nie pasował by do niczego.......kolor dachu zostawiam już w spokoju bo do niego i tak nic nie pasuje.......ale rynny mamy juz w brązie.....podbitka będzie kiedyś w brązie i ta opaska z klinkieru na elewacji też dopasujemy juz do okien....do tego jasna elewacja i powinno wsio pasować .....a przynajmniej taki jest plan Dobra spadam robić bigos........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 29.10.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 U nas nie ma DAKO... ale kto wie, może przy wyborze okien, pomimo, że mam już 2 firmy upatrzone, mają dobrą ocenę, to podskoczymy do Tarnowa. Chociaż ja juz upatrzyłam sobie kolor i nawet juz widziałam je u siebie ale będzie na zamówienie - okno tarasowe, dlatego, że u nas są potrójne, a jedne chcemy na zamek i z klamką... widziałam takie jedne -kurcze nie za ładne były, bo miały te wzmocnienia i hm zobaczymy czy te nasze zamówione by były takie Cieszę się, że mogłam jakos pomóc -chociaż to WASz wybór A te papraki niech teraz poprawiają... Mam nadzieję, że poprawki gratis To czekam z niecierpliwością na fotki okienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 29.10.2009 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Paproki przychodzą jutro na 7.00 .....aha zapomniałam dodać że drzwi wewnętrzne też do podkucia bo jak w projekcie "80" to majstry zrobili otwory na "80" a gdzie ościeżnica i pianka Zapomniałam Ci wcześniej napisać....że w Dako (a tak teraz powinno być we wszystkich firmach) wszystkie okna poza kołem i łukiem uznawane są za typówki więc nie dopłaca się do niczego..... jakie byś nie miała otwory jeśli kwadrat bądź prostokąt masz w normalnej cenie.......to tak na marginesie bo pisałaś że gdzieś ci chcieli doliczać za "nietypowe" a wiem że nie masz żadnych łuków i kół Cieszę się, że mogłam jakos pomóc -chociaż to WASz wybór Ja też się cieszę że mam was i to forum - przez to moje wybory są dużo łatwiejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 29.10.2009 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Aha ....ale jestem dziś zakręcona...... Misia.....tak sobie myślałam, że ty nie będziesz miała problemu z kolorem okien.....bo tak jak mówiłaś od początku, że masz upatrzony złoty dąb, to do twojego miedzianego dachu będzie najlepszy kolor ....mi się Dakowski złoty dąb nie podobał na ekspozycji ( w pomieszczeniu) ale jak zobaczyłam na mieście "na żywo" w dzień to podobało mi się ten kolor jest taki w sam raz, ani nie za ciemny ani nie za jasny.......no i na tych realizacjach co wczoraj do komentów wkleiłam (na pierwszych zdjęciach jest złoty dąb i z elewacja wygląda - przepięknie .....no ale gdzie mi tam do elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.10.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Witaj!! no to nieźle sie fachowcy spisali z tymi otworami okiennymi zawsze cos spieprzą!! ...ale tak jak mówisz.....dobrze, że to nie jest na przodzie domku to nie bedzie sie rzucac w oczy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 29.10.2009 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 cześć Kala.....wiem że nie bedzie widać.... to mnie nie martwi.....najgorsze są te nerwy przy takich niespodziankach ....i to że buli człowiek grubą kasę za fuszerki...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 29.10.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 cześć, no widze że chłopaki pojechali po całości. U mnie też otwory okienne nie wyszły idealnie. są rozbierzności na szczęście max po kilka cm. A co na to kierbud? Kase chyba za coś bierze? Ja od samego początku budowy nie ruszam się bez metra i projektu. Chodzę, mierzę, sprawdzam wszysko i wszędzie. Chociaz mam ekipę w miare dobra to nie ustrzegli sie kilku drobnych błedów, które na bieżąco wyłapuję i każe poprawiać. Nie martw sie, okna wyjda git a orzech ładnie wyglada - sam tez sie na taki kolor zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 29.10.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 cześć, no widze że chłopaki pojechali po całości. U mnie też otwory okienne nie wyszły idealnie. są rozbierzności na szczęście max po kilka cm. A co na to kierbud? Kase chyba za coś bierze? Ja od samego początku budowy nie ruszam się bez metra i projektu. Chodzę, mierzę, sprawdzam wszysko i wszędzie. Chociaz mam ekipę w miare dobra to nie ustrzegli sie kilku drobnych błedów, które na bieżąco wyłapuję i każe poprawiać. Nie martw sie, okna wyjda git a orzech ładnie wyglada - sam tez sie na taki kolor zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 29.10.2009 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Witaj........ śmieję się bo własnie wracam od ciebie ...... A co na to kierbud? Kase chyba za coś bierze? Weź mnie nie rozśmieszaj....jaki kierbud...... był na budowie raz przy nas......i twierdzi, że był kiedyś tam drugi jak nas na budowie nie było .....ale kasę wziął.......a jakże.......jak go prosiłam żeby przyjechał na więźbę popatrzeć, bo się robi to nie miał czasu a potem pojechał na urlop i od tamtej pory tyleśmy go widzieli ....śmiech na sali...... Dzięki za odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 30.10.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Witaj........ śmieję się bo własnie wracam od ciebie ...... A co na to kierbud? Kase chyba za coś bierze? Weź mnie nie rozśmieszaj....jaki kierbud...... był na budowie raz przy nas......i twierdzi, że był kiedyś tam drugi jak nas na budowie nie było .....ale kasę wziął.......a jakże.......jak go prosiłam żeby przyjechał na więźbę popatrzeć, bo się robi to nie miał czasu a potem pojechał na urlop i od tamtej pory tyleśmy go widzieli ....śmiech na sali...... Dzięki za odwiedziny Nuuuuuuuuuuu... ot to kierbud... niestety takie są naprawdę realia... U nas Bogu dzięki Misiek jest i kier.bud. i majstrem -a ja czasami ja - ahahahaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts