Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Byli..... :D rano wstawili sie pokornie na 6.30 dość szybko im to poszło i poprawili.......jeszcze nie mieli tak dużo tej roboty......bo tak, jak w projekcie jest, nie dało się zrobić :-? .....bo nadproża nie puściły.......ale zamurowali z jednej strony i przykuli z drugiej (to okno tarasowe na dole).....ze teraz nie ma przesunięcia tylko są w jednej linii z tym że to na dole jest 10 cm węższe z jednej i drugiej strony........ale Łukasz stwierdził że tak jest 100 razy lepiej niż wcześniej.......przy okazji zmniejszyli okno na dole w łazience z 60 na 50 (ale to już nasze widzimisię :wink: ) teraz wejdzie mi kabina 90 zamiast 80 :lol:

potem przyjechał facet z Dako jeszcze raz na pomiar......we wtorek podpisujemy umowę i do 20 dni maja być okna :lol:

Nuuuuuuuuuuu... ot to kierbud... niestety takie są naprawdę realia... U nas Bogu dzięki Misiek jest i kier.bud. i majstrem -a ja czasami ja - ahahahaaaaaaaa

Tak się zastanawiam jak to jest w waszym przypadku.......tzn. jak budujecie sami.......nie musicie mieć kierownika budowy?????? :o :o myślałam że to jest obowiązkowe.....

Tak się zastanawiam jak to jest w waszym przypadku.......tzn. jak budujecie sami.......nie musicie mieć kierownika budowy?????? myślałam że to jest obowiązkowe.....

A no on jest... ale to b. dobry znajomy Miska i zna Miśka, że ten kuma czaczę... Był u nas z kilka razy też -ale tak odwiedzić nas... :wink:

Raz Misiek aby upewnić się -zadzwonił do niego i ten bez problemu mu powiedział co i jak... :wink:

Z tymi kierownikami to zgroza. Przecież to ich praca a po drugie odpowiadają za bardzo ważną rzecz. Dom to poważna inwestycja. To nasze pieniądze powierzone w ich ręce. Ja nie wiem to tylko w branży budowlanej tak olewają, że ich kryzys nie dopadł. Może w tedy by coś się zmieniło.

Kurcze ja takich dylematów nie miałam... :-?

wzięłam okna brązowe i robiłam do nich drzwi,żeby pasowały,a kolor okien i drzwi nigdy nie będzie tki sam jak dachówki,nie ma mocnych :-?

na oknach jest inna faktura i wogóle.a i rynny nie sa z takiego samego materiału robione co okna i tez mają inny wygląd.jedynie co to mozesz faktycznie dopasowac okna do podbitki tyle,że tej podbitki to w sumie nie widac spod tego dachu aż tak dużo... :roll:

Na fotkach 1 i 3 fajnie ten domek wygląda,a tez nie jest wszystko w 100% dopasowane kolorystycznie.roznia się odcienie,ale i tak jest ładnie

Kurcze Gosiu.Ja sama nie wiem jak Ci pomóc.Chyba tylko Ty i Twój mąż mozecie coś konkretnego ustalic 8)

WYTRWAŁOSCI :wink:

Miśka i jej mąż wie, co, z czym łączyć wiec nie mają takich problemów. W dodatku budują dla siebie, więc nie ma mowy o fuszerce. Wszystko jest dopilnowane i zrobione jak należy.

Ojej, nawet gdyby Misiek miał z 2 pomocników -to nie łatwą pracę by mieli -bo to wymagający człek nawet wobec siebie :lol:

My niestety musimy się szarpać z wykonawcami i pilnować ich na każdym kroku.

Powiem szczerze, a raczej napiszę, że czasami mi ciarki przechodzą, jak czytam o tych pseudowykonawcach... I tutaj moim zdaniem, że nieważne, czy dla siebie czy dla siebie -praca powinna być zrobiona jak się patrzy. Mój Misiek mówi tak... ważna jest opinia w tej branży -bo jak dobrze robota wykonana to się pochwali -poleci ekipę. Wiadomo można jakieś błędy popełnić -nikt nie jest doskonały - ale w tym przypadku - gdzie otwory okienne trachnięte -to ktos zapomniał, że jest coś takiego jak projekt -nawet dla pewności sprawdzić. Ale mi osobiście wydaje się tak - że szybko się śpieszyli na drugą fuchę u kogoś i wyszło co wyszło... Przecież taki majser budowy jak nie ma kierownika powinien mieć projekt... A oni wymiary sobie widocznie wzieli z nieba :o :roll:

Ja na serio współczuję niektórych wykonawców...

O żesz w mordę!! :o.....nie dostawałam żadnych powiadomień o odpowiedziach i taka debata mnie ominęła :o:(.....

Gosia,dobrego wyboru dokonałaś,bo mahoń rzeczywiście byłby za ciemny,a dąb to jakiś jasny jest :roll:......my mamy ciemny orzech,ale jak dla mnie to trochę rzeczywiście jest ciemny,bo np. brama garażowa już jaśniejsza :roll:....

Gosia,tak samo się denerwowałam,kiedy teściu zmierzył otwory i okazało się,że niektóre są za małe,a okna już zamówione były :x....wiem,przez co przeszłaś.....

chociaż przyznam,że u nas aż tak dużo to nie było do kucia i nadproży nie trzeba było ruszać,bo otwory balkonowe na szczęście były dobre :roll:.....ale przynajmniej Wasza ekipa stawiła się od razu,a nasza dopiero po kilku ponaglających smsach i telefonach :-?....

Mam nadzieję,że nie musieliście nic dopłacać :o...

A jeśli chodzi o kierownika budowy,to też tak mamy,że może ze 2-3 razy była i to za każdym razem trzeba było dzwonić i pytać,czy ma czas zaglądnąć :o.....no ale niech tam dobrze ten dziennik uzupełnia i będzie ok :wink::D

Witammmmmmmmmmm

Zaraz uciekam... starczy na dzisiaj tego FM :wink: :lol:

Ale ale gdzie jest Gosia???????????

Taaaaaaaaaaaaaaa widzę, że jakiś tutaj Trójkąt Bermudzki jest... Perła, Iza -ta się odnalazła, to teraz Gosia i jeszcze Kamlotkowa...

Perła, nie ma netu...ale czekamy...

Asia... zaginęła... ale ta to lubi Cygana, jak ja porwał, to zadowolona wróci :lol:

Nu a Tyyyyyyyyyyyyyyy? Może w totka wygrałaś? :o

A na serio to wpadłam się przywitać :wink:

Witaj Misia..

:lol: :lol: :lol: chciałabym w totka wygrać :-? .....ale by wtedy było do opisywania w dzienniku budowy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wczoraj nie miałam czasu zasiąść na forum bo obchodziłam urodziny 8) :p 8) defakto mam je dzisiaj....ale wczoraj przy niedzieli było więcej czasu to rodzice jeszcze przyjechali.....a wieczorkiem z mężem trochę poświętowaliśmy 8) 8) :p :p .......wiem że wczoraj nie pora na takie imprezy ale nie moja wina że urodziłam się w zaduszki :roll: mamę (nie powiem ile lat temu) :( we wszystkich świętych już po południu zebrało na poród, więc tata ja zawiózł do szpitala.....I powiedział:

" trzymaj ile dasz rady żeby się nam dziecko w dzień zmarłych nie urodziło....." :-? .....i wytrzymała......urodziłam się o 00.20 czyli dzisiaj......obchodzę........

O żesz w mordę!! :o.....nie dostawałam żadnych powiadomień o odpowiedziach i taka debata mnie ominęła :o:(.....

Gosia,dobrego wyboru dokonałaś,bo mahoń rzeczywiście byłby za ciemny,a dąb to jakiś jasny jest :roll:......my mamy ciemny orzech,ale jak dla mnie to trochę rzeczywiście jest ciemny,bo np. brama garażowa już jaśniejsza :roll:....

Gosia,tak samo się denerwowałam,kiedy teściu zmierzył otwory i okazało się,że niektóre są za małe,a okna już zamówione były :x....wiem,przez co przeszłaś.....

chociaż przyznam,że u nas aż tak dużo to nie było do kucia i nadproży nie trzeba było ruszać,bo otwory balkonowe na szczęście były dobre :roll:.....ale przynajmniej Wasza ekipa stawiła się od razu,a nasza dopiero po kilku ponaglających smsach i telefonach :-?....

A jeśli chodzi o kierownika budowy,to też tak mamy,że może ze 2-3 razy była i to za każdym razem trzeba było dzwonić i pytać,czy ma czas zaglądnąć :o.....no ale niech tam dobrze ten dziennik uzupełnia i będzie ok :wink::D

Witaj Iza

Nooo debata była na najwyższym szczeblu :lol: :lol: szkoda że Cię nie było :(

Ja na te powiadomienia to nawet czasem nie zwracam uwagi.....no bo weźmy na przykład taką Miśkę :lol: :lol: .......jakby mi nie przychodziły powiadomienia to i tak bym nie uwierzyła, że Miśki na forum nie było :o :lol: :lol: sorry Misia że na twoim przykładzie ale do mnie się to samo dotyczy.....siedzę prawie codziennie i klecham na forum :lol: ....a jak nie siedzę, to myślę kto siedzi......i co napisał....... :roll: ......no - także Izka nie wierz w powiadomienia....

Cieszę się że wybór ci się spodobał :lol: już zostanie ten orzech......bo nic innego nie za bardzo pasuje....

no jeszcze tylko tego brakowało....niech się cieszą, że ja ich kosztami nie obciążyłam.....bo jak by nie było to w projekcie tarasowe okna miały być na 200 m a przez nich będę miała na 180 :evil: .......a tak szybko się zgodzili bo oni tylko czekali na ten telefon, bo wiedzieli, że spieprzyli.....i się im to nie upiecze......

Życzę wszystkim miłego dnia....... :D

Hej! Dawno nie zaglądałam a tu okienka już zamówione :o SUPER!!!

A z tymi otworami to nie złe zamieszanie... ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło :D Jaki podział szprosów wybraliście???

Witaj Dardurdka......Cieszę się, że zajrzałaś :D

Z tymi szprosami to powiem Ci szczerze, że nie zastanawiałam się jakoś specjalnie długo.....ten podział, który mamy w projekcie podoba mi się i taki zastosujemy...... :o mam nadzieję, że będzie dobrze.........bo wiem, że u ciebie ten temat był dość długo analizowany.....żebym czegoś nie przegapiła :o czasem mam wrażenie, że może te szprosy ciut za "rzadko" są....że mamy trochę nietypowy podział....ale mąż nie specjalnie był za szprosami więc postanowiłam nie dzielić za gęsto, żeby mu to niezbyt przeszkadzało.....

Okna balkonowe będziemy dzielić na dwa poziome i jeden pionowy (na jedno skrzydło)......pozostałe okna (przeważnie mamy 90 na szer.) będzie jeden poziomy i jeden pionowy -czyli na krzyż......kurcze mam nadzieję, że bedzie ok.....tak jest w projekcie i wizualnie mi się podoba........

Hej! Dawno nie zaglądałam a tu okienka już zamówione :o SUPER!!!

A z tymi otworami to nie złe zamieszanie... ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło :D Jaki podział szprosów wybraliście???

Witaj Dardurdka......Cieszę się, że zajrzałaś :D

Z tymi szprosami to powiem Ci szczerze, że nie zastanawiałam się jakoś specjalnie długo.....ten podział, który mamy w projekcie podoba mi się i taki zastosujemy...... :o mam nadzieję, że będzie dobrze.........bo wiem, że u ciebie ten temat był dość długo analizowany.....żebym czegoś nie przegapiła :o czasem mam wrażenie, że może te szprosy ciut za "rzadko" są....że mamy trochę nietypowy podział....ale mąż nie specjalnie był za szprosami więc postanowiłam nie dzielić za gęsto, żeby mu to niezbyt przeszkadzało.....

Okna balkonowe będziemy dzielić na dwa poziome i jeden pionowy (na jedno skrzydło)......pozostałe okna (przeważnie mamy 90 na szer.) będzie jeden poziomy i jeden pionowy -czyli na krzyż......kurcze mam nadzieję, że bedzie ok.....tak jest w projekcie i wizualnie mi się podoba........

odp. u mnie ;-)