Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

własnie podziwiałam Twoje piekne tarasy i jestem pod wrazeniem. śliczne i bardzo duzeeee :o lubie takie .

betonu to z pewnoscią wejdzie duzooo.

będzie gdzie się rozłożyć z kocykiem , wypic kawkę w piękny poranek.

schody wejsciowe wyszły wam super i pogratulować tacie pomysłów.

czekam na foteczki po zalaniu duzych tarasów :wink:

ps. a prace w mini są jak najbardziej wskazane w upalne dni 8)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczyny środek lata a Wy o nartach :roll:

Ja rozumiem, że upały, ale bez przesady :wink: 8)

Najśmieszniejsze że ani ja ani kawika nie umiemy jeździć na nartach :o mimo że mieszkamy tu od urodzenia, a o nartach pisała, że jeździ w nasze strony koleżanka kala67 która mieszka na pomorzu... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

własnie podziwiałam Twoje piekne tarasy i jestem pod wrazeniem. śliczne i bardzo duzeeee lubie takie .

betonu to z pewnoscią wejdzie duzooo.

Dzięki pikne :D Ojjjjjjj dużo betonu... :-? :roll: Ale dodatkowe pomieszczenie jakie zyskamy też będzie duże :D

będzie gdzie się rozłożyć z kocykiem , wypic kawkę w piękny poranek.

Nie mogę się już doczekać...w pierwszą noc po przeprowadzce śpię na tym kocyczku na tarasie, patrzę na gwieździste niebo i wdycham swojskie zapachy...

ps. a prace w mini są jak najbardziej wskazane w upalne dni

To nie było w planie... :-? :roll: Miałam tam podjechać tylko na minutkę strzelić ze 3 foty, a tu masz... :evil: Nie lubię na budowie wyglądać jak FUNIA MUNIA w mini i złotych klapeczkach... :roll: (więcej nie uciekam z pracy 8) )

Witammmmmmmmmmmm :wink:

Dziennik fotorelacje i kolejne posty przeczytałam...

Jestem mile zaskoczona, że ktoś o mnie- Miśce wspomina.... :D

Ja tez lubię spódniczki mini... własnie dzisiaj zapomniałam się w sklepie, sięgając na dolną półkę po przyprawę (też nie mieli gdzie połozyć), nagle zapaliła mi się taka lampka kontrolna, odwracam się i...

i Pan koło chłodziarki nagle szybko sie odwrócił ... :roll: :o

Echhhhhhhh... chłopina se zerknał... :lol:

ale wracam do schodów i tarasów...

Bosheeeeeeeeeeeeeeeeee jak patrzę na nie..to wiem, że takie wysokie szalunki będą i u nas... i przy tym full betonu... Ale znając zycie przywieziemy te duże kamienie betonowe, bo tak nieraz robiliśmy...

Albo słupki betonowe ze starego ogrodzenia betonowego tez były wykorzystane :wink: A zdanie: - schody w schodach - superrrrrrrrrrrrr... :wink:

Taras widać, że będzie nie malutki, a i schody, jak i tarasik maja fajne kształty.

Co do schodów, to ostatnio planowaliśmy zrobić, ale stwierdziliśmy, że gdy dach znajdzie się na więźbie, wtedy rozplanujemy jak te schody zrobić... bo ma byc taki wystający nieduzy daszek...

Co do schodów dumamy o stopniu -podstawie schodów - na samej górze, o wielkości 2,10x 2,10. Ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu...

Ale u mnie taras - narazie ma 33 metry, dojdzie kotłownia, to niewiem, czy się nie powiekszy :o , będzie za rokkkkkkkkkkkkkkkk...

Ale Tobie zazdroszczę tarasiku, bo sama bym tak już pojechała nawet w niedzielę i walnęłabym się na maksa na kocyku...

Chociaż teraz mam miejsce tez na opalanie... kiedys na dach nawet wlazłam... bałam się, że jak zasnę to zjadę, to nogi miałam niedaleko komina... :lol: A tak w ogóle to mam chyba lęk wyskości... chociaż po wysokim rusztowaniu chodzę... tylko zatrzęsie się, to mam czasami pietra... :wink:

Życzę powodzenia w kolejnych etapach budowania domku... :wink:

własnie dzisiaj zapomniałam się w sklepie, sięgając na dolną półkę po przyprawę (też nie mieli gdzie połozyć), nagle zapaliła mi się taka lampka kontrolna, odwracam się i...

i Pan koło chłodziarki nagle szybko sie odwrócił ...

:lol: :lol: :lol: To se chłopina nastrój poprawił..hihihi....a tyle jego :lol: :lol:

Ale u mnie taras - narazie ma 33 metry, dojdzie kotłownia, to niewiem, czy się nie powiekszy

:o :o :o to też ogromny :o oj rok szybko zleci i będziesz się z miśkiem na nim wylegiwać 8) 8) :wink:

A tak w ogóle to mam chyba lęk wyskości.

Ja też :roll: tzn. wleźć - wlezę :lol: :lol: A później do zejścia o mało nie trzeba dźwigu wołać :o :o :roll:

Życzę powodzenia w kolejnych etapach budowania domku...

nawzajem... :D :wink:

Wpadłam z rewizytą :) ale się u Was dzieje....:o

Przygoda ze schodami to dopiero było.... :roll: ....dobrze,że się dobrze skończyło,że w porę zauważyliście....:)

My mieliśmy podobnie z otworami okiennymi na parterze :roll: ekipa zrobiła za małe i trzeba było ciąć pustaka,żeby okna weszły :-? Dobrze,że drzwi balkonowe zrobili dobre,bo tak,to nie wiem ,co by było, bo przecież w dół się nie da,a nad jest nadproże...:roll:

A tata z tego co widzę,to ma dobre pomysły :) i praktyczne :wink: no bo na zaokrąglonym tarasie to by drożej wyszło i dużo docinania i w ogóle robocizna trochę droższa...:roll: a pomysł schody w schodach super :lol::lol: trzeba jak najwięcej wykorzystywać,bo przecież tyle materiału z budowy zostaje,to szkoda,żeby się zmarnowało.....

Mam nadzieję,że wreszcie Wam dowiozą drewno na dach,bo bez tego ani rusz...:roll:....któż Ciebie zrozumie lepiej od nas - kobitek budujących i czekających z niecierpliwością na kolejne efekty prac :wink:

Mam nadzieję,że wreszcie Wam dowiozą drewno na dach,bo bez tego ani rusz.......któż Ciebie zrozumie lepiej od nas - kobitek budujących i czekających z niecierpliwością na kolejne efekty prac

Witaj i dzięki serdeczne za dobre słowo :D

Drewno obiecali już na 1000% na jutro rano (7 godz), mam nadzieję że już dotrzymają słowa :roll: ...bo jak nie....to lecę z nimi na czarną listę! :lol: za to, że są niesłowni i robią z ludzi pajaców! Ale oni to pewnie będą mieli dooopie, bo maja zleceń tyle że hohohohhohoooooooo i przez to się nie wyrabiają :roll:

Tak to prawda - kobitki budujące są super a szczególnie te z "koła" :lol: Wsysłam w to forum na dobre, można się pożalić, pochwalić, podziwiać efekty u innych...normalnie jak terapia :lol: :lol: :lol: :o

O Boshe....teraz dopiero zauważyłam,że to kolejna Gosia :lol: Jak na razie to nasze kółko zostaje zdominowane przez Gosie i Asie hihihihihi...:lol::wink:

Też to zauważyłam.... :lol: same Gosice :lol: :lol:

dlatego ze u nas w kółku są:

-GOSIE

-ASIE

-ANIE

-IZUNIE

-OLUNIE

kurcze chyba nikogo nie pominęłam :oops:

A teraz czekamy na drewno dla Gosi :wink: musi sie pojawic jutro rano bo jak nie to Panie z koła wpadną do tartakuuuu i zrobią porządek :lol: :p :lol:

-GOSIE

-ASIE

-ANIE

-IZUNIE

-OLUNIE

Hihihi :lol::lol:

A teraz czekamy na drewno dla Gosi :wink: musi sie pojawic jutro rano bo jak nie to Panie z koła wpadną do tartakuuuu i zrobią porządek :lol: :p :lol:

Racja!! Jak wparujemy do tartaku,to takiego szumu narobimy,że gościu sam zaproponuje,że w ramach rekompensaty więźba na budowę następnego domu gratis :lol::lol::wink:

dzięki dziewczyny, koffane jesteście!! :lol:

Drewno przywieźli, ale tylko częśc :-? :roll: chyba na otarcie łez, albo żeby mąż tam przestał wydzwaniac co 5 min :roll: Reszta jutro :o

mam nadzieję, że z tego co dostarczyli chłopaki z ekipy już dziś coś sklecą :-?

A teraz czekamy na drewno dla Gosi musi sie pojawic jutro rano bo jak nie to Panie z koła wpadną do tartakuuuu i zrobią porządek

Racja!! Jak wparujemy do tartaku,to takiego szumu narobimy,że gościu sam zaproponuje,że w ramach rekompensaty więźba na budowę następnego domu gratis

to się nazywa wsparcie kobiet z:

http://1.1.1.4/bmi/www.bibliotekazpszio.republika.pl/sm-b__34_.gif

O Boshe....teraz dopiero zauważyłam,że to kolejna Gosia :lol: Jak na razie to nasze kółko zostaje zdominowane przez Gosie i Asie hihihihihi...:lol::wink:

Też to zauważyłam.... :lol: same Gosice :lol: :lol:

-GOSIE

-ASIE

-ANIE

-IZUNIE

-OLUNIE

Kurcze a ja raz Gosię nazwałam chyba Magdą :o :lol:

Teraz trzeba podliczyć ile nas jest...

-Małgorzaty 3

- Joanny 3

- Anna 1

- Izabelka 1

- Ola (Aleksandra?) 1

- Magda 1

Kurcze chyba pominełam kogos..tak mi się wydaje... :wink: :roll:

Nie wiem jak wam,ale mi to już od tego kręcenia dawno by się w głowie zawróciło :lol:

Nio troszeczkę :lol::lol: Po takim kręceniu to by później pomyśleli,że my jakieś pijane chodzimy :o:wink::lol:

By się ludzie dziwowali, że my takie zakręcone, a jak takie rozgadane byśmy wpadły do takiego markietu budowlanego :wink: to było by znacznie wszystko faktycznie szybciej załatwione :D

Wsio z głowy ... anjabardziej by sprzedawcy sie dziwili i cieszyli, że taki babiniec maja z głowy..ahahaha

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/36_20_3.gif