Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki dziewczynki :D cieszę się, że się wam podoba - mnie też :D

Tylko w nocy spac nie mogłam jak usłyszałam jakie wietrzysko wieje :o wyobraziłam sobie że mi krokwie porwie :roll: A jak rano zobaczyłam na onecie, że 6 osób w Polsce zginęło to SZOK! :(

Jak tak patrzę na jedno z ostatnich zdjęć,to domek wydaje mi się taaaaaki duży

Zdjęcia robione od wykuszu, rzeczywiście sprawiają wrażenie jakby dom był duży :wink: Wkleję zdjęcie elewacji tylnej to zobaczycie jaki jest wąski :o Bo garaż jest wysunięty do przodu

Tylko w nocy spac nie mogłam jak usłyszałam jakie wietrzysko wieje :o wyobraziłam sobie że mi krokwie porwie :roll: A jak rano zobaczyłam na onecie, że 6 osób w Polsce zginęło to SZOK! :(

Jak tak patrzę na jedno z ostatnich zdjęć,to domek wydaje mi się taaaaaki duży

Zdjęcia robione od wykuszu, rzeczywiście sprawiają wrażenie jakby dom był duży :wink: Wkleję zdjęcie elewacji tylnej to zobaczycie jaki jest wąski :o Bo garaż jest wysunięty do przodu

Nuuuuuuuuuuu a cóż to ja jakaś spóźniona... :wink:

Gosiu... no w końcu, bo faktycznie z tym drzewem to jakieś szopki... Ale teraz jak patrzę na te zdjątka, to dom staje się domkiem... a jak przyjedzie dach, to w ogóle.

Faktycznie WASZ dom wydaje się taki dużyyyyyyyyyyyyyyy...

A mi mój dom wydaje się mały... ale tylko będą ściany to może inaczej będzie... chociaz wiem dokąd będzie kuchnia itp.

:wink:

Te wiatry są okropne, ostatnio stwierdzilismy, że jakbysmy chcieli mieć w przyszłości dachówkę, to na makasa każda będzie musiała mieć spinkę, o więźbe nie martwiłabym się, ale o dachówki tak. :roll:

No pogoda daje poplić tego lata.Aaaa...wogól jest coraz gorzej i będzie. :-?

Ale mamy nadz.,że więźby nie porwało i świadczyć,to będzie dobrze o panach majstrach,że dobrze robią.Ja tez w nocy komplet tarasowy zbierałam jak usłyszałam jak wieje... :o

A domek juz widzę,że będzie mi sie podobał :D

A mi mój dom wydaje się mały...

mi na początku też się tak wydawało :-? jak zobaczyłam fundamenty to pomyślałam, że ktoś sobie chyba jaja robi :o myślałam gdzie się te wszystkie pomieszczenia pomieszczą na tym fundamenciku :o ale jak już były ściany a szczególnie działówki to wszystko w oczach urosło :p

Te wiatry są okropne, ostatnio stwierdzilismy, że jakbysmy chcieli mieć w przyszłości dachówkę, to na makasa każda będzie musiała mieć spinkę, o więźbe nie martwiłabym się, ale o dachówki tak.

no właśnie, jeśli chodzi o spinki do dachówki to kupiliśmy na początku na co 6 dachówkę :o bo tak nam doradził pan na składzie budowlanym :roll: ale wczoraj mąż pojechał i dokupił drugie tyle, żeby było na co trzecią dachówkę, myślę, że to już w zupełności wystarczy. Wiem że mam ładny widok, ale nie chciałybyście poczuć jak tam w niektóre dni wieje :o :o :o Chłopaki z ekipy oczywiście kręcili nosem (bo więcej roboty), ale ja nie będę się później martwić o dachówkę przy pierwszej lepszej wichurze :D

Ja tez w nocy komplet tarasowy zbierałam jak usłyszałam jak wieje...

nie obraziłabym się jakby go do mnie przywiało :lol: bo w tym zestawie jestem zakochana od pierwszego wejrzenia :p :wink:

A mi mój dom wydaje się mały...

mi na początku też się tak wydawało :-? jak zobaczyłam fundamenty to pomyślałam, że ktoś sobie chyba jaja robi :o myślałam gdzie się te wszystkie pomieszczenia pomieszczą na tym fundamenciku :o ale jak już były ściany a szczególnie działówki to wszystko w oczach urosło :p

Nio.....też miałam takie wrażenie,jak zobaczyłam nasze fundamenty :o myślę sobie,o Boshe,ale ten domek mały będzie :roll: mam nadzieję,że jak nasz zobaczymy,to też okaże się,że wystarczająco miejsca :wink:

Widziałam te wiadomości wczoraj :( Najbardziej to mną wstrząsnęło w łódzkim - jak kobietę w samochodzie przygniotło drzewo i zginęła :cry: dzieciom na szczęście nic się nie stało,ale ona na dodatek w ciąży była :cry::cry: Jak sobie wyobrażę,co rodzina przeżywa,to nic tylko siąść i płakać :cry::(

Ot to gość z Belgii... :wink:

Już pewnie odleciał...

No faktycznie niespodzianka ze słupem... ale ja tez uważam, tak jak Gosia, że jakby go tak wyszlifować, nawoskować , to akrobacje byś wyczyniała i pokój napewno nie był by juz pokojem gościnnym :wink: :lol:

Moja kolezanka mieszka na poddaszu, też taki słupek to norma..ale jest to właśnie słupek rzeźbiony- fajnie wygląda... gdzies widziałam na tkim słupku póleczki takie malutkie dookoła.. Może być ciekawą inspiracją z czasem :wink:

Ot to gość z Belgii...

Już pewnie odleciał...

W piątek po pracy ten z budowlańców, który jest gołębiarzem z zamiłowania, zabrał gołębia do siebie do domu, powiedział, że jak sobie jeszcze odpocznie to go wypuści. I w niedzielę wypuścił gołębia, bo one maja takie loty i musiał lecieć dalej...A jak dzisiaj przyjechali do nas na budowę to gołąb już siedział u nas w salonie i na nich czekał :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: chyba się mu u nas podobało, ale mam nadzieję, że nie będę musiała gołębnika robić :o :o :o :o :o

a co sie stało z gołębiem???

przedwczoraj go znowu ten gołębiarz z ekipy zabrał, wczoraj nie przyleciał,a jak będzie dziś to zobaczymy :D Może poleciał z powrotem do Belgii :D Po takim "szwedzkim stole" jaki mu mój mąż zgotował to na pewno nabrał dużo sił :D

wiesz, trzeba było go dokładnie obejrzeć -gołebia, może miał wiadomość

Jakis list do Ciebie może był

patrzyłam od razu :lol: pomyślałam:"może pocztowy" :o ale poza dwiema obrączkami nic nie miał.. :wink:

A ku-ku Małgosiu co słychać ???

jak tam wiezba juz pewnie skończona i właśnie świętujesz???

A tu chciałam przeprosić za niedopatrzenie :oops: wczoraj u Was było święto cztero latka :p chciałabym złożyć troszkę spóznione życzonka dla synusia :wink:

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/kubu%B6.gif

Gosiu, bardzo Ci dziękuję w imieniu synka....wzruszyłaś mnie...

Więźba skończona, tzn. konstrukcja na razie, bo teraz chłopaki murują ściany działowe na poddaszu, a dopiero jak skończą to będzie folia, łaty, kontrłaty i dachówka (chyba :oops: )

Byłam po pracy na budowie, zobaczyć jak wielkościowo będą wyglądały pokoje i łazienka, porobiłam zdjęcia więc zmykam teraz do dziennika opisywać....