kamlotek 08.03.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Gratuluję instalacji elektrycznej Teraz dom jest "użylony" . Jak Karol kładł u nas instalację to kable były zapinane w takie obejmy,a u ciebie widzę kable trzyma zaprawa. Co do wiosny ,to na razie nikłe oznaki,śniegu coraz mniej,a ziemi widać coraz więcej . Jakaś nadzieja jest. Pozdrawiam i również życzę ładnej pogody,aby sezon budowlany ruszył z kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 08.03.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 witam Gosiu no i gratulacje instalacji elektrycznych !!,u nas dopiero na lato bedziemy widziec pierwsze gniazdka a ile to jeszcze czasu do tego brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 08.03.2010 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Jessi, nie obejrzysz się a już będziecie mieli Stan Surowy Zamknięty i elektrykę......wiosna juz za pasem a jak chłopaki ruszą z murami to z dnia na dzień wasz domek będzie rósł jak grzyby po deszczu To jedyny etap który powstaje tak szybko i w tak spektakularny sposób, potem to juz taka dłubanina w środku jeszcze więcej kasy a efekty juz tak nie widoczne Także jak wystartujecie za niedługo, to popędzicie jak formuła 1 a ja zobaczę po was tylko kurz na drodze ponieważ w tym roku nie będziemy szaleć z wiadomych względów Planujemy zrobić jeszcze strop bo na razie to ze sypialni dach widzę więc dorobimy sie jeszcze strychu , poza tym trza zrobić porządek koło domku, wkopać szambo i wyrównać ziemie koło domu i ocieplić fundamenty (bo ekipie się nie chciało ), resztę się zobaczy powinno jeszcze zostać na pozostałe instalacje tj. gaz i wodę ale to się dopiero okaże w drugiej połowie roku......chyba że trafię "6" w totka to szybciej, a ponieważ nie gram to marne szanse Jednym słowem bardziej w tym roku będę kibicem na forum niż jakimś konkretnym inwestorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 08.03.2010 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Gratuluję instalacji elektrycznej Teraz dom jest "użylony" . Jak Karol kładł u nas instalację to kable były zapinane w takie obejmy,a u ciebie widzę kable trzyma zaprawa. Co do wiosny ,to na razie nikłe oznaki,śniegu coraz mniej,a ziemi widać coraz więcej . Jakaś nadzieja jest. Pozdrawiam i również życzę ładnej pogody,aby sezon budowlany ruszył z kopyta Witaj Asiu, u nas kable wkuwali w ścianę a potem "zaklejali" zaprawą. Co do wiosny to u nas rano o 7.00 było -14 st. pozostawię to bez komentarza............... Dzięki za dobre słowo, cieszę, się że kolejny etap za mną ale jak sobie pomyślę ile jeszcze przed nami a w sakwie niezbyt pełno to strach mnie ogarnia......no ale pocieszam się, że "nie od razu Rzym zbudowano" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 08.03.2010 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 No piękny z ciebie Frankenstein, dałaś domkowi żyły i tylko patrzeć jak w nim życie zagości. http://emoty.blox.pl/resource/509.gif http://emoty.blox.pl/resource/509.gif Tak na poważnie to dobrze, że się nie daliście zimie i prace ruszyły. Chłopcy dzielnie sobie poradzili, w takie mrozy. Ja w takie mrozy to byłam na budowie pomierzyć wymiary pomieszczeń, i nanieść je na papier, ale palce mi z zimna tak drętwiały, że zmierzyłam raptem 2 pomieszczenia i trzeba było wracać, bo myślałam, że zamarznę. Widzę, że palety euro u was też jeszcze goszczą. My jak zrobi się ciepło, oddamy je do skupu, bo podobno przyjmują a to zawsze jakaś kaska. Mała, bo mała, ale na jakiś drobiazg na budowę się przyda. Jak na razie pomagają mi w aranżacji pomieszczenia robią za mebelki. Ustawiam je mniej więcej tak jakbym chciała mieć w przyszłości meble i patrzę ile to miejsca zajmuje i projektuje sobie gdzie chcę mieć pstryczki elektryczki. Aniu, dziękuję Co do palet to mamy ciut tych "euro palet" i te podobno można zawieźć do skupu, ale większość mamy zwykłych, zostały z porotherma i skład budowlany miał je zabrać, ale jak przyszło co do czego to :"przepisy się im zmieniły, że niby niestandardowe" Pozdrawiam i zmykam na kanapę bo dziś NASZ DZIEŃ I MOŻNA POLENIUCHOWAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 08.03.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 ...wkopać szambo ... wiedziałam, że o czymś zapomniałam, fiu fiu fiuuuuuu... Miłego leniuchowania , czarującego wieczoru i upojnej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 08.03.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Tak przy okazji natknęłam się na Imiona Żeńskie Opis, znaczenie i tak dla: Aleksandra - Imię żeńskie utworzone zostało od imienia męskiego już w starożytności, a jest pochodzenia greckiego. Oznacza obronę mężczyzn, mężów stanu, rycerzy. Osoba ochrzczona tym imieniem jest sprawiedliwa i obdarzona darem mówienia prawdy, co w życiu sprawia jej wiele kłopotów. Charakter marzycielski, nerwowy i skłonny do przesady. Ponieważ jest typem towarzyskim, a zarazem posiadającym uzdolnienia kierownicze, ma często konflikty z otoczeniem. Posiada piękne i szczytne idee, których nie realizuje, a to w skutek braku inicjatywy i postanowień mocnych do działania. Joanna - jest dużą indywidualnością, lubi i umie przewodzić innymi. Jest energiczna, jest także dobrym organizatorem. Wrażliwa, współczuje innym. Realizuje swoje piękne idee, chodzi zawsze i wszędzie własnymi, odkrywanymi przez siebie ścieżkami. Z natury wrażliwa na ludzka niedolę, ale niepoświęcająca działalności altruistycznej, swojego czasu ani sił. Współczuje innym, bo tak wypada. W miłości chłodna. Sumując: dziwny i trudny charakter. Ja bym zbytnio nie brała sobie tego do serca, bo moje np. się nie sprawdziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 09.03.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Joanna - jest dużą indywidualnością, lubi i umie przewodzić innymi Czy to prawda ,patrząc jak wybierałam materiały i umawiałam z fachowcami-to tak . Jest energiczna, jest także dobrym organizatorem. Wrażliwa, współczuje innym. Realizuje swoje piękne idee, chodzi zawsze i wszędzie własnymi, odkrywanymi przez siebie ścieżkami. Z natury wrażliwa na ludzka niedolę, ale niepoświęcająca działalności altruistycznej, swojego czasu ani sił. Współczuje innym, bo tak wypada Nie zgadfzam się z tym. Sama działam w fundacji,bezinteresownie. W miłości chłodna Nieprawda,poczułam się jak ryba . Sumując: dziwny i trudny charakter. Kto to wymyśla Ja bym zbytnio nie brała sobie tego do serca, bo moje np. się nie sprawdziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 09.03.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Jessi, nie obejrzysz się a już będziecie mieli Stan Surowy Zamknięty i elektrykę......wiosna juz za pasem a jak chłopaki ruszą z murami to z dnia na dzień wasz domek będzie rósł jak grzyby po deszczu To jedyny etap który powstaje tak szybko i w tak spektakularny sposób, potem to juz taka dłubanina w środku jeszcze więcej kasy a efekty juz tak nie widoczne Także jak wystartujecie za niedługo, to popędzicie jak formuła 1 a ja zobaczę po was tylko kurz na drodze ponieważ w tym roku nie będziemy szaleć z wiadomych względów Planujemy zrobić jeszcze strop bo na razie to ze sypialni dach widzę więc dorobimy sie jeszcze strychu , poza tym trza zrobić porządek koło domku, wkopać szambo i wyrównać ziemie koło domu i ocieplić fundamenty (bo ekipie się nie chciało ), resztę się zobaczy powinno jeszcze zostać na pozostałe instalacje tj. gaz i wodę ale to się dopiero okaże w drugiej połowie roku......chyba że trafię "6" w totka to szybciej, a ponieważ nie gram to marne szanse Jednym słowem bardziej w tym roku będę kibicem na forum niż jakimś konkretnym inwestorem iihhih mam nadzieje że panom pójdzie juz szybciutko bo ja już bym chciała żeby cos sie działo a ta zima w tym roku nieodpuszcza jak nazłość i co chwile albo pada snieg albo mrozy sa jakies brrrrrrrrrrrrr no w tym roku jak sie wrobimy to tez chcemy zrobic elektrykę, hydraulike ,tynki ,wylewki ,cieplic poddasze i strych ,a pózniej to zależy od tego jaka bedzie jesien i zima jak bedzie taka sama jak w tym rokuy to tragedia no i w lato tez zaczniemy wyrównywać działke juz mamy dogadane z facetem co nam ziemie przywiezie na działke zamówimy kopareczkę i zaczniemy równac teren hihihi super ,moze posadze sobie jakies drzewka owocowe na jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 10.03.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Gosia podpisz się,kobieto o anielskim sercu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=4096518#4096518 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 10.03.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Witammmmmmmmmm Pobiegłam do dziennika... Też tak z początku pomyslałam, że masz tak połapane za pomocą zparawy te kable, a Misiek mi odrazu powiedział, że nic tylko Wam wpuszczali U nas elektryka musi poczekać, bo ścianek nie ma działowych, a te aby były, to muszą być wylewki Oj ciut robotki jest... Ale grunt, że prąd już dawno w domku jest -gniazdo i nie trzeba biegać z kaberolami i kablami Nu super... widzę, że po kilka gniazd masz, a w wiatrołapie - na jednaj stronie 3... Czy to te placki? Jak Gosiu się czujesz? Kiedy teraz USG? Masz tak co miesiąc je, czy nie. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 10.03.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Gosia podpisz się,kobieto o anielskim sercu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=4096518#4096518 podpisik jest choc wiem ze to do włascicielki było skierowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 10.03.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 GRATULUJE pięknych kabelków jak zdróweczko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 11.03.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Gosia podpisz się,kobieto o anielskim sercu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=4096518#4096518 podpisik jest choc wiem ze to do włascicielki było skierowane Witam Cię moja droga To było skierowane do wszystkich z koła . Zamieściłam to,bo wiem,że tu częściej zaglądacie niż do mnie . Wróciłaś na dobre ,czy tylko tak z doskoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 12.03.2010 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Gosia podpisz się,kobieto o anielskim sercu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=4096518#4096518 mów tak do mnie poszło.....ale jak słyszę nazwisko KOPACZ to nie wiem czy trylion podpisów wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.03.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ja też się podpisałam, tylko gdzieś indziej tego linka wyhaczyłam Cześć... jak się czujecie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 12.03.2010 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 GRATULUJE pięknych kabelków jak zdróweczko? Dzięki Gosia Zdrówko dopisuje a to najważniejsze , szczególnie jeśli taka pogoda i zima nie odpuszcza, to łatwo o przeziębienie albo co gorsze grypsko a boję się tego jak ognia.... Ale zaczynam się czuć powoli jak wieloryb i chandrę czasami mam http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_20_5.gif zaczyna mi być już ciężko w pracy......nogi strasznie bolą i schylać mi jest źle, a czasem trzeba coś podać z najniższej półki, to muszę klękać W czwartek mam kolejną wizytę to powiem, żeby mi wypisała już zwolnienie.....a co.....należy się........ moja pracownica jak tylko dowiedziała sie z testu że jest w ciąży to od razu poleciała do lekarza i na całe 9 m-cy kazała sobie zwolnienie ja 20 tygodni przetyrałam to teraz kolejne 20 będę odpoczywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 12.03.2010 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witammmmmmmmmm Pobiegłam do dziennika... Też tak z początku pomyslałam, że masz tak połapane za pomocą zparawy te kable, a Misiek mi odrazu powiedział, że nic tylko Wam wpuszczali U nas elektryka musi poczekać, bo ścianek nie ma działowych, a te aby były, to muszą być wylewki Oj ciut robotki jest... Ale grunt, że prąd już dawno w domku jest -gniazdo i nie trzeba biegać z kaberolami i kablami Nu super... widzę, że po kilka gniazd masz, a w wiatrołapie - na jednaj stronie 3... Czy to te placki? Jak Gosiu się czujesz? Kiedy teraz USG? Masz tak co miesiąc je, czy nie. Buziaki Cześć Słońce Misiek fachowym okiem tylko spojrzał i od razu prawidłowa teoria Mieliśmy kabelki wkuwane w ściany i łapane za pomocą gipsu, wkuwane chyba dlatego bo to są bardzo grube kable, mówił mi facet jeszcze wczoraj parametry ale zapomniałam W podwójnej otulinie i zapewniał że nie chińskie jednym słowem mają przeżyć mnie i moje wnuki Wczoraj wypłaciliśmy za instalację wyszło w sumie 6500 - nie wiem czy to dużo czy mało, mam nadzieję, że nie przepłacone.... Mamy w tym całą instalację, wszystkie kable wypuszczone i przygotowane pod alarm oraz cuś takiego co się nazywa.......YYyyyyyyy.........muszę szanownego mojego spytać ..........jakieś zabezpieczenie przepięciowe czy cuś takiego. Poza tym mamy zapewnienie naszego wykonawcy, że jakby przy następnych etapach zanim kabelki nie znikną pod tynkami i wylewkami, jakiś Fachman coś uszkodzi, to oni przyjdą i naprawią gratis, aha i jeszcze na końcu jak będzie wiadomo jaka brama wjazdowa w ogrodzeniu (bo chcemy automatyczną) i domofon to przyjdą i podłączą w tych pieniądzach. Nu super... widzę, że po kilka gniazd masz, a w wiatrołapie - na jednaj stronie 3.. tak się zastanawiam do czego to może być? Jedno na pewno od lampy we wiatrołapie, drugie od kinkietów które będą na zewnątrz przy drzwiach wejściowych a trzecie........yyyyyyyyyyy.......sama nie wiem w ogóle stwierdziłam że ciut czasu minie zanim człowiek się przyzwyczai który "pstryk" do czego Jak Gosiu się czujesz? Kiedy teraz USG? Masz tak co miesiąc je, czy nie USG mam w czwartek, tzn. wizytę mam wtedy a moja pani Gin robi mi USG za każdym razem.......czyli co 4 tygodnie.......podobno to bezpieczne ale nie jestem przekonana na 100% ......mam nadzieję, że dzidziuś nie ustawi się tyłkiem i będzie można już na 100% potwierdzić płeć.......mam nadzieję, że się nie pomyliła bo kupiłam już 3 kmpl. różowych śpiochów i kaftaników....wiem wiem.......jestem SZURNIĘTA Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 12.03.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Raczej zapobiegliwa. Przecież nie będziesz z noworodkiem po sklepach grasować. Po drugie to może już nie być takich ślicznych ubranek, więc trzeba kupić póki są. Tego nigdy za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 12.03.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Raczej zapobiegliwa. Przecież nie będziesz z noworodkiem po sklepach grasować. Po drugie to może już nie być takich ślicznych ubranek, więc trzeba kupić póki są. Tego nigdy za dużo. Całkowicie się zgadzam, a poza tym każda kobieta ma wyczucie chyba lapsze niż najlepsze USG nawet w 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts