margay 25.04.2010 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Dziewczyny kochane, Misia, Asia, Kawika, Kala dziękuję że do mnie zaglądałyście:hug: Dzięki Asiu, że mnie usprawiedliwiłaś, na budowie co prawda nic się na razie nie dzieje ale ciąża wkracza dość UCIĄŻLIWY etap.... czuję sie ociężała.....i jak mam chwilę to idę sie położyć. W tygodniu nie mam kiedy usiąść przy komputerze bo wieczorem jestem padnięta ja kawka......i biodra mnie strasznie bolą......a to jeszcze trzeba iść zawsze na chwilę do pracy.....bo zwolnienie jest, ale jak się pracuje na własne konto, to trzeba sobie samemu wszystkiego dopilnować......dość tego narzekania......po obiedzie położyłam się na polu do słoneczka na leżaczku i zasnęłam.......obudziło mnie pieczenie całej twarzy bo się troszeczkę zjarałam ........a że myśli cały dzień krążyły wokół forum to postanowiłam wpaść i nadrobić zaległości.........a na pewno sie tego "ciut" nazbierało..........sezon budowlany w pełni to pewnie nie poznam waszych dzienników:yes:........postaram się w najbliższych dniach wszystko nadrobić.......tylko muszę się oswoić z nową szatą forum........bo na razie poruszam się tu jak "błędna owca"...... A propos dziękuję Asiu za wskazanie drogi do odzyskania buziek a w szczególności, że zrobiłaś to w taki prosty sposób, że nawet ja zajarzyłam..... A teraz idę odnaleźć mój dziennik, bo maj za pasem to pasuje coś skrobnąć....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 25.04.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 :welcome::hug::hug:w końcu wróciłaś. I cieszę się bardzo razem z Tobą,że już niedługo ruszą u Ciebie prace wykończeniowe. Trzymam kciuki ,aby ten hydraulik wszedł jak najszybciej. Uważaj na siebie,pozdrów Małą od ciotki fm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 25.04.2010 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam i ściskam...... Malutką pogłaskałam przez brzuszek od forumowej cioci:D a raczej przez brzuchol bo mnie nieźle wybuliło...........a tu jeszcze 3 m-ce........a jak się jeszcze jakieś babsko jedno z drugim zapyta czy to może bliźniaki.....to mam ochotę taką walnąć w ŁEB i bez tego sie człowiek czuje jak słoń......wytrzymam jeszcze z miesiąc i sie zaszyję w domu, to mnie nie będą babska wkurzać całuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 26.04.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 A ja czas ciąży wspominam wspaniale:rolleyes:,tak dobrze się czułam i wcale mi nie przeszkadzało,że osiągam rozmiary jumbojeta;). Ze strachem wspominam tylko tą nerwówkę przy wszelkich badaniach Małego,bo ja jestem diabetyczką z tarczycą. Więc było niewesoło. Ale tydzień po cesarce był najwspanialszym okresem w moim życiu.:yes:. A teraz mój aniołek idzie już do komunii. Kiedy to zleciało. Teraz mi opowiada kim on będzie,co zrobi, jakim wynalazcą i odkrywcą będzie to głowa mała. Takie są te nasze skarby,dla każdej z nas są sednem naszego jestestwa,świat jesteśmy w stanie podbić,aby mieli dobrze. . Trzymaj się i nie chowaj w domu, Brzuch i pierś do przodu i naprzód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 27.04.2010 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 OJjjjj...Asiu to pewnie miałaś w ciąży mnóstwo badań i kontroli:( U mnie też wynaleźli jakąś bakterie która może powodować poród przedwczesny dlatego biorę leki......4 godz. przed porodem dostanę silny antybiotyk a malutka dostanie po urodzeniu:( zawsze coś musi być......... Dziś byłam na kontrolnej wizycie i wszystko jest OK:D, wyniki badań też dobre a to najważniejsze. A teraz mój aniołek idzie już do komunii. Kiedy to zleciało. Teraz mi opowiada kim on będzie,co zrobi, jakim wynalazcą i odkrywcą będzie to głowa mała. To już duży kawaler.....a nie narzeka że jest jedynakiem????? Nie chcę być wścibska, ale słyszałaś o tym, że "na nowy domek - nowy potomek":cool:........ Trzymaj się i nie chowaj w domu, Brzuch i pierś do przodu i naprzód. teraz to nawet nie muszę się specjalnie wysilać żeby iść z brzuchem i piersią do przodu:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.04.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 no witaj !!! ........wreszcie sie znalazłaś !!! dbaj o siebie i o maluszka..........oszczędzaj się..........ale zaglądaj czasem do nas !!! buziaki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.04.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 OJjjjj...Asiu to pewnie miałaś w ciąży mnóstwo badań i kontroli:( U mnie też wynaleźli jakąś bakterie która może powodować poród przedwczesny dlatego biorę leki......4 godz. przed porodem dostanę silny antybiotyk a malutka dostanie po urodzeniu:( zawsze coś musi być......... Dziś byłam na kontrolnej wizycie i wszystko jest OK:D, wyniki badań też dobre a to najważniejsze. To już duży kawaler.....a nie narzeka że jest jedynakiem????? Nie chcę być wścibska, ale słyszałaś o tym, że "na nowy domek - nowy potomek":cool:........ Chce,ale niestety zostanie oczkiem w głowie. Być może w nowym domu pojawi się nowy potomek,potomkini. Zobaczymy. teraz to nawet nie muszę się specjalnie wysilać żeby iść z brzuchem i piersią do przodu:lol2::lol2: I o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 28.04.2010 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 no witaj !!! ........wreszcie sie znalazłaś !!! dbaj o siebie i o maluszka..........oszczędzaj się..........ale zaglądaj czasem do nas !!! buziaki!! Witaj Kaluś Postaram się nadrobic pomału zaległości ale przy niektórych tempie to mam trudności:o U Jessi to o mało stanu surowego nie przegapiłam:o:jawdrop: Ale dziękuję wam bo jak chwilowo niedomagam i znikam z forum, to mi później bardzo miło, że o mnie nie zapominacie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 28.04.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 margay, jak dobrze, że się pojawiłaś Co prawda musisz odpoczywać, dbać o siebie i dzidziulka, ale wpadaj czasem się zameldować, co? Pogłaszcz brzuszek ode mnie Fajnie Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 29.04.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 witam:welcome: jak tam nasza mamusia ?brzuszek prosze pogłaskać od forumowej ciotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 03.05.2010 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 margay, jak dobrze, że się pojawiłaś Co prawda musisz odpoczywać, dbać o siebie i dzidziulka, ale wpadaj czasem się zameldować, co? Pogłaszcz brzuszek ode mnie Fajnie Ci Witaj Gannia Staram się odpoczywać ale chciałabym już być po.....strasznie boli mnie kręgosłup:( i w nocy miejsca sobie znaleźć nie mogę....ale forum póki co nie opuszczę bo później to może być krucho z czasem........... Za tydzień wchodzi do nas hydraulik więc w końcu zacznie się coś dziać Fajnie Ci ........:cool:chyba nie muszę ci mówić co się robi że tobie też było fajnie...? witam jak tam nasza mamusia ? brzuszek prosze pogłaskać od forumowej ciotki Cześć ciotka:lol: Cieszę się że wpadłaś mam nadzieję, że tym razem na dłużej zagościsz na forum.... Mamusia rozrosła się ciut:roll:.....a poza tym OK - w miarę......brzuszek pogłaskałam pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 03.05.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Popatrzyłam w dziennik -faktycznie mamy takie same te drzwi tarasowe;). Poza tym trzymam kciuki za tynkowanie, aby chłopaki wyrobili się szybciutko a do WAS wpadli szybciej:yes:, ale super, że Hydraulik już wejdzie niedługo. Ja też musiałam zdecydować gdzie kuchnia itp. Tylko jakoś przegapiłam rurki - bardzo widoczne w łazience -bo na środku stoją, że Misiek zadecydował o umiejscowieniu odwrotnie dla mnie wanny - bo jak plecami mam być do okna? . Mam plecami oprzeć się o kran, żeby zobaczyć sobie drzewa podczas wyciągnięcia kopyt w wannie? Że ja jakoś nie zakumałam wcześniej. Mało tego... dał na drugą stronę zlew w pomieszczeniu, nu jakoś przełknę to, ale zapomniał, że kanalizacja do zlewu jest po drugiej stronie -po wylewkach skumał to... A w łazience w ogóle nie ma do zlewu! Nu to co - poprawki, wycinanie i tyle. Wanna już tak zostanie, od zlu w łazience przewiercimy się przez ścianę, tylko w pomieszczeniu trzeba ciut nacinac wylewkę, aby poprawić. Ot tak to jest... dziwię się, że hydraulik tego nie zauwazył, kiedy dawali rury od wody. Gosiu odpoczywaj tam, ja pamiętam jak byłam w ciązy, którą wspominam dobrze, a zwłaszcza poród -bardzo dobrze, że jak mnie bolał kręgosłup, to spałam z poduszką między udami, bądź układałam pod brzuch. Ale to zapewne od schylania się. A ja będąc w ciązy nie miałam lekko... Nagle zaczeły wrastać mi paznokcie u stóp. Anantybiotyku -bo dzidziuś, dermatolog dawała mi maści... a miałam już stany zapalne, że chodziłam w klapkach. Nie mogłam mieć kołdry na palcach - broń Boże! Ból że szok. Ugniatałam aloesa, inne sceptyki nakładałam na nie. Jeżdziłam po lekarzach i nikt nie mógł mi pomóc, bo ciąża, okazało się, że poprostu ciąża spowodowała u mnie te wrastanie. Dziwne, ale prawdziwe. Zjawiłam się na porodówce z opatrunkami na palcach, we wrześniu zimno a ja klapki. Dała mi połozna worek z grochem, a ja niby jak mam się kulać, jak palcami nie mogę dotknąc podłogi. Najlepiej chodziło mi się z lekko uniesionymi do góry -tymi duzymi palcami. Gdy urodziłam córkę, byłam w szoku, że taka brunetka... Byłam szczęsliwa... Karmiłam do 7 miesiąca, w tym czasie miałam 2 razy zabieg na paznokciach ze znieczuleniem, podcinano mi i usuwano u palców stóp paznokcie... Nie boli - ale dziwne uczucie i potem czeka się 3 miesiące aż odrosną. Płakałam, gdy odrosły i znowu zaczęło mnie kuć w kącikach... Znowu to samo:eek: Pojechałam wtedy do dermatologa do Olsztyna, tam p. doktor zmroziła mi pojawiające się stany zapalne, potem podpowiedziała, aby odrobinkę watki wsunąć w koniuszki pod paznokcie, jak czuję, że kuje w kąciku paznokieć. Wtedy płytka unosi się i rośnie dobrze. Nigdy nie obcinałam na okrągło, ale miałam lęk, gdy miałam obcinać swojemu dziecku malutkiemu paznokcie, aby tylko dobrze. Miałam robione przeróżne badania, czekałam na wyniki, czy oby dobre - ale wszystko było dobrze. Przestałam karmić piersią córkę, bo musiałam brać antybiotyk, wtedy spuszczałam pokarm i przegotowywałam jej i dawałam w butelce. Jak ta załapała butlę... W tym momencie, kiedy brałam antybiotyk i inne maści na antybiotyku, plus kilka wskazuwek p. doktor moje paznokcie wróciły do normalności. A mała już jadła mleko. Gosiu nic się nie martw tą bakterią, sama widzisz jak nie urok...to.... Wsio będzie ok. A teraz zawołaj męża - i od ciotki Asi niech cmoknie mamusię w brzuszek -dla malutkiej;) Nu radośc podwójna Nu i nie przejmuj się babami, co myslą że masz mieć bliźniaki... ja też pamiętam spory brzuch miałam... hm dokładnie jak na bliźniaki. Odpoczywaj Gosiu... Czas szybko leci, niedługo poród -nadal mówią o terminie na sierpień? Dziewczynki nie lubią długo siedzieć w brzuszku, chłopaka się zwykle przenosi. Tak było u mojej bratowej zawsze. Zresztą ja urodziłam w jej terminie a ona w moim -tydzień później - chłopaka. Nu buziaki i cieszę się, że niedługo i u Was będzie centralne itp. P.S. Wysyłam poraz drugi -bo limit z emotikonami... Te limity są denerwujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 03.05.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Łojjjjjjjjjjjjjjjj ale krótkiego posta walnęłam -następnym razem będzie dłuższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 05.05.2010 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Łaaaałłłłłłłłłłłłłłł...........noooooooo Misia muszę stwierdzić, że pod względem wielkości i jakości postów nie masz na forum godnej konkurencji:wave: Ojejj przykro mi z powodu tych rurek u Ciebie:(...macie teraz dodatkowy kłopot i kucie wylewek......ja rozumiem że nikt nie jest alfą i omegą i ty z Miśkiem nie możecie zawsze do końca wszystkiego przewidzieć, ale przed wylaniem wylewek był przecież u was hydraulik i powinien wszystko sprawdzić dokładnie dwa razy ........ja bym go chyba........... No ale tak to już jest na tych naszych kochanych budowach.......błędów nie da się ustrzec......ważne że sobie poprawicie i będzie OK. Moi rodzice mieszkają 7 lat w nowym domu i do tej pory są poprawki:eek:......właśnie teraz tata jest na etapie rozwalania chodnika z kostki brukowej na około domu, ponieważ okazało się że za nisko "wpuścili" w ziemię styropian ocieplający elewację i teraz myszy znalazły sobie jakąś dziurę i wyżerają dziury w styropianie pod elewacją jak byli na etapie izolacji fundamentów to jeden z tych FACHMANÓW, którzy wszystkie rozumy zjedli doradził, żeby nie izolowali tradycyjnie papą czy smołą (bo nie ma się co paprać....) tylko nowocześnie........jakąś folią........więc rodzice założyli tą folię izolacyjną (nawet podwójnie) i rolę swoją izolacyjną owa folia spełnia....a jakże.......tylko nikt nie przewidział, że co roku na wiosnę będą mieli w domu nieproszonych gości........i tak jak zostanie na wierzchu coś dobrego do zjedzenia to można za chwilę zaobserwować długą, równiutką kolumnę takich malutkich mróweczek maszerujących prosto do celu..... Jakby była założona papa termozgrzewalna lub smoła to by się nie przedostawały a tak w tej foli zawsze sobie jakiś mikrokanalik wynajdą..... A na etapie budowy największą wtopą budowlańców były właśnie wylewki...........Ekipa namówiła na położenie wylewek jakąś super nowoczesną metodą i wyszły piękne, równiutkie tylko że po miesiącu zaczęły się sypać ........ciut za mało wody dali.........w łeb se można strzelić! Oczywiście trzeba było DELIKATNIE skuć te wylewki żeby nie uszkodzić plątaniny rurek i rureczek która w nich była (podłogówka, jakieś klamoty od kominka z płaszczem wodnym itd. itp.) Oczywiście ekipa nie zapłaciła za swój błąd! Rodzice musieli drugi raz płacić za wylewki a oni tylko łaskawcy robociznę drugi raz nie policzyli:mad: A to jeszcze nie wszystko................. w zimie mają problem z ciągiem w domu......bo hydraulik coś z centralnym czy z piecem przy podłączeniu pokisił....ale tu dokładnie nie kumam o co chodzi więc nie będę w błąd wprowadzać, inny hydraulik stwierdził, że da się to po kilku przeróbkach poprawić...... A poza tym wszystko gra............ Tak więc jak widać na załączonym obrazku, nie da się przy budowie domu błędów ustrzec......... Gosiu odpoczywaj tam, ja pamiętam jak byłam w ciązy, którą wspominam dobrze, a zwłaszcza poród -bardzo dobrze, że jak mnie bolał kręgosłup, to spałam z poduszką między udami, bądź układałam pod brzuch. Ale to zapewne od schylania się. Staram się odpoczywać bo wczoraj jak przyszłam z pracy to mnie tak bolał kręgosłup, że aż oddychać nie mogłam..........co do poduszki to zamówiłam sobie przez internet taką specjalną poduszkę dla ciężarnych...........i super się z nią odpoczywa........ma kształt takiego długiego, (chyba ze dwa metry) wałka przypominającego rogalika......jeden koniec się wkłada pod głowę a drugi miedzy uda......można ją ułożyć za plecami wtedy podtrzymuje kręgosłup albo z przodu wtedy podtrzymuje brzuch.....a po porodzie służy jako poduszka do karmienia, kładzie sie ją na kolanach a na nią dzidziusia i ręce przy karmieniu nie bolą.......... Nagle zaczeły wrastać mi paznokcie u stóp. ........to miałaś przeboje z tym paznokciem.......na pewno bolesne.........przeszłaś swoje.......masz rację zawsze musi coś być jak nie urok to sraczka...... A teraz zawołaj męża - i od ciotki Asi niech cmoknie mamusię w brzuszek -dla malutkiej. Nu radośc podwójna ..mężuś brzuszek wycałował........porządnie......... Termin mam na 2 sierpnia, ale liczę że się spełnią twoje teorie, że dziewczynki ciut wcześniej, bo chciałabym urodzić ze dwa tygodnie przed terminem......nic przyjemnego chodzić w samym środku lata.................. Nu buziaki i cieszę się, że niedługo i u Was będzie centralne itp. Dzięki........nie mogę się doczekać aż wreszcie zacznie się coś dziać........dzis otrzymaliśmy e-mailem projekt kuchni to juz wiadomo gdzie hydraulik ma poprowadzić rureczki.......ale to wsio opisze w dzienniku tylko nie wiem xczy dziś dam radę bo mnie juz dooopsko boli..............a chyba też nie krótkiego posta walnęłam:rotfl: całuski papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 05.05.2010 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 :jawdrop::jawdrop:TO MÓJ REKORD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 05.05.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witaj Gannia ........:cool:chyba nie muszę ci mówić co się robi że tobie też było fajnie...? pa Oj kochana, ja mam za dużo tego "dobra".. ciąże wspominam super natomiast pyskujących nastolatków mam serdecznie dosyć Trzymam kciuki za przytomnego hydraulika, bo jak widać zdarzają się i tacy mało rozgarnięci Odpoczywaj kochana, budowa nie zając choć doskonale rozumiem, że chciałoby się już Pogłaszcz brzucho ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.05.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Małgośka taki banan mi też by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 06.05.2010 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 :mad: ku...........źwa jego mać..........:bash: Zniknęły mi z dziennika wszystkie zdjęcia projektu kuchni które rano tak pięknie wkleiłam!!!!!!! Idę na poszukiwania i lepiej żeby sie znalazły...........bo się wkurzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 06.05.2010 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 nooooo poprawiłam.........mam nadzieję że zdjęcia zostaną na swoim miejscu dłużej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 07.05.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 zawołaj jakiegoś technicznego,bo ja nic nie widzę ,a czekam powiem szczerze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts