Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Przeglądając cudowne forum muratora:))) natrafiłam na ten właśnie domek. Podoba mi się on bardzo i zamierzamy z mężem budować podobny (jak tylko przebrniemy papierologię). Będziemy budować również w okolicach Nowego Sącza. Bardzo więć jestem ciekawa kosztu stanu surowego otwartego (szczególnie chodzi mi o dach) a także wycenę okien. Wiem, że pytanie może być zbyt "prywatne"ale jeżeli nie przekraczałoby ono granic dobrego smaku to bardzo bym prosila info. Pozdrawiam cieplutko:)):)

Witajcie kochane cioteczki:)

Wpadłam bo tęsknię za forum ale totalnie nie mam weny, siły ani nawet ochoty na cokolwiek http://emoty.blox.pl/resource/zmeczony.gif, a w dodatku przez tą cholerną, podłą pogodę mam deprechę chyba.......zimno, po 14 st., wiatr tak wieje, że łep chce urwać, a tu człek nie przewidział, że trza będzie na przełom czerwca i lipca płaszcz ciążowy sobie kupić i przez to jestem trochę przeziębiona i rozbita.......Asiu, termin mam ciut wcześniej na 2 sierpnia ale liczę, że urodzę może pod koniec lipca, bo jest mi już na prawdę ciężko.......

Właśnie oglądam zerwany most w N. Sączu i słucham, że ponoć były 2 osoby, Bogu dzięki zostały uratowane. Ale istnieje zagrożenie dla kolejnego mostu...

Makabra...

Mam nadzieję, że tam u WAS wszystko ok.

Misia, u nas było rzeczywiście nie ciekawie........przeżyliśmy chwile prawdziwej grozy.......wprawdzie płynie przez środek miasta rzeka Biała ale ona u nas jeszcze nigdy nie wylała, bo mamy na prawdę bardzo wysokie i solidne wały, za nami tj. Ciężkowice, Tuchów i w twoją stronę to często wylewa ale u nas nigdy. Tą pierwszą falę powodziową w ogóle nie odczuliśmy ale druga to była makabra........http://emoty.blox.pl/resource/651.gif.........u nas też zerwało most.......czego nikt by się nie spodziewał, a przed miastem i za, ludzie byli pozalewani totalnie.........

Nie wierzyłam własnym oczom......

http://foto3.m.onet.pl/_m/860d8dd2bbb9db69e17e57ee8254c9f3,10,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/efe06a0286c3ebfe1057983ce1a6a9b7,10,19,0.jpg

Także chwile grozy były, bo w środku miasta wpływa do białej strumyk i były obawy, że rzeka go cofnie i zaleje miasto.......mieszkam na górce, ale sklep miałabym cały zalany i jedyne źródło utrzymania..........na szczęście skończyło się na strachu.......

Dziewczyny dzięki że do mnie zaglądacie i przepraszam, że na razie nie mogę się zrewanżować, ale postaram się w najbliżych dniach do was zajrzeć i wszystko nadrobić.......na pewno jest u Was wiele zmian, a Misia to już może nawet mieszka:eek::lol:

całuski

Hej, hej... gdzie jesteś??? pozdrówka ślę...

Arctica, jak miło że do mnie wpadłaś......przykro mi, że nie wiem co tam u Was słychać, tym bardziej, że na pewno wiele się zmieniło, sezon w pełni a przy waszym tempie i zapale to domek pewnie już przykryty a ja wszystko przegapiłam:bash:

Obiecałam sobie wszystko ponadrabiać także niebawem będę na bieżąco

Dziękuję za pozdrowienia i również dużo zdrówka i pięknej pogody życzę

Wpadłem się przywitać :)

TMK, Serdecznie witam w moich skromnych progach, szczególnie, że masz cenne rady i uwagi, które zdążyłam już z Asi komentarzy ściągnąć:lol:

bardzo fajny domek:))

Cieszę się, że się podoba:)

Przeglądając cudowne forum muratora:))) natrafiłam na ten właśnie domek. Podoba mi się on bardzo i zamierzamy z mężem budować podobny (jak tylko przebrniemy papierologię). Będziemy budować również w okolicach Nowego Sącza. Bardzo więć jestem ciekawa kosztu stanu surowego otwartego (szczególnie chodzi mi o dach) a także wycenę okien. Wiem, że pytanie może być zbyt "prywatne"ale jeżeli nie przekraczałoby ono granic dobrego smaku to bardzo bym prosila info. Pozdrawiam cieplutko:)):)

Renewoj, serdecznie witam na forum, dla mnie to też szczególne miejsce i przede wszystkim ludzie. Na Twoje pytanie odpowiem tylko wieczorkiem na priv. Bardzo jestem ciekawa gdzie dokładnie się będziecie budować, bo może będziemy sąsiadami i bardzo mnie zaciekawił wasz projekt bo piszesz że podobny, proszę o więcej szczegółów:)

Pozdrawiam

Dzień doberek

Jak tam Gosieńka się czujesz a maleństwo jak??

Kawika, samopoczucie nie najlepiej.......na szczęście z maleństwem wszystko w porządku...we wtorek mam kolejną wizytę.....dziękuję za pamięć i odwiedziny

Witam i ślę całuski do mamuśki i curuśki. Jak tam zerówko?:D:D:D

Aniu witam i również pozdrawiam i ściskam

Jesteście kochane......dziękuję

WItam serdecznie!

Będziemy budować sie w okolicach Kamionki Wielkiej projekt to: dom w czarnuszce g2. Może nie jest on "identyczny" ale ogólne założenia są podobne tzn. dach 4 spadowy, 2 stanowiskowy garaż oraz podobne gabaryty, również koszt budowy wg kosztorysu archonu jest niemal identyczny - a że mieszkmy w tym samym regione wiec myśle, że kto jak kto ale Wy najlepiej bedziecie orientować się w cenach materiałów i robocizny.:)) z tego też powodu śledze Waszą budowę z zapartym tchem:))Mszę przyznać, że jakiś czas temu zastanawiaqliśmy się nad domem w pauliniach2 , ale z różnych przyczyn stwierdziliśmy, że czarnuszka jest dla nas odpowiedniejsza.

Pozdrawiam:)

Gosiu mam nadzieję, że samopoczucie lepiej;) Teraz tylko te upały zapewne dokuczają. Wiem coś o tym, o nogach spuchniętych w ciązy, bo ja miałam termin pod koniec września.

Szybko zleci Kochaniutka ten lipiec. Mi się wierzyć niechce, kiedy minął mi czerwiec. Dni mi mijają, robotki mam wrażenie, że non stop przybywa, a mało efektu i te dni jeden do drugiego podobny. Rano ruszamy, wieczorem wracamy. Nieraz teraz zostaniemy w sobotę w domu, bo tutaj też trzeba ciut ogarnąć i poprostu ciut odpocząć. ;) Wykończeniówka na serio potrafi wykończyć;):) Zwłaszcza finansowo.

Misia nie mieszka, chciałaby, oj chciała, ale co z tego będzie? Myślałam, że we wrześniu tam zamieszkamy, ale NIE WIEM. Już złapałam dołka czytając o tych wymogach do odbioru i tych pieczątkach. A w tym tygodniu dowiedzielismy się, że trzeba nową mapkę od geodetki znowu -koszt teraz jej 600 zł. A bez niej nie możemy ruszyć z kanalizacją i wodą. Wozimy wodę pitną prawie codziennie. Kolejne koszty to kolejne mapki wyznaczające wodę i kanalizację. Oczywiście koszt nie mniejszy.

Owa mapa musi być aktualna do odbioru, także tak czy siak to za mapę płacisz dwa razy, najpierw na początku a potem do odbioru. Teraz w tym tygodniu ma przyjechać geodetka i wsio wyznaczyć sobie, zanim zrobi mapę to kolejne tygodnie.

A MY dzisiaj wolne. ;)

Gosiu zyczę zdrówka i niedługo zleci lipiec szybciutko, zresztą pewnie z 3 tygodnie zostały, nu 3,5 tygodnia:) Pojawi się dzidzia. SUPER:D

Buziakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...

A te fotki z tego mostu to szok!

POZDRAWIAM :hug:

• 2 weeks później...

Misia kochana odpiszę wnet, bo szczerze powiem, że zeszło mi dziś z tymi kosztami,żeby odpisać renewoj a i inni pisza w tej sprawie na priv więc mam na dziś dość.

Poza tym te upały doprowadzają mnie do rozpaczy.......czuję się fatalnie.......to jeszcze 2, 3 tygodnie, nie wiem jak to wytrzymam na takim upale........córcia była na USG ważona 2 dni temu ma już 3350 więc do porodu nie będzie mała.........no ale synek miał 3900, więc taki mój urok już......że duże dzieciaczki rodzę........

Całuski kochana........i wybaczcie kobitki z koła że do was nie zaglądam ale nie mam na nic siły.......ale myślę o was i waszych budowach......wszystko nadrobię........tylko mnie nie wykreślajcie z klubu.......

pozdrowienia i uściski