Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

muszę powiedzieć ze naprawde będziesz mieć duzeeee pomieszczenia a łazienki to ci zazdroszcze :(

bo moja po zmianie biegu schodów musiała się dosć zmiejszyć .

ale to nic...jest jeden plus+ wyjdzie mniej kafelek...hi hi hi

jak ty swiętujesz to my razem z tobą się cieszymy z ścianek :p

..a gdzie buteleczka.....no no ....popraw się 8)

Witam...

Super, więźba juz skończona Gosiu i już masz obraz wielkości pokoi, łazienki...

Łazienka duża będzie... mi też podobaja sie narożne wanny, ale co do wanny u mnie- nie mam narazie wizji... bo w łazience będę miała duże okno -120 szer. teraz wydaje się taka mała, bez ścian... Ale nie jest w sumie az taka mała...

Tylko patrzeć jak zaraz dach będzie :wink:

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/36_2_15.gif

POzdrawiam i ja :wink:

Witam,

Wyjechałam służbowo o 1-szej w nocy (z czw. na pt.)wróciłam dopiero 2 godziny temu i prosto z trasy - podjechałam na budowę 8), bo mnie ciekawość zżerała :roll: Ścianki działowe na górze prawie ukończone, może w poniedziałek uda się skończyć, zostało jeszcze gdzieniegdzie coś wypełnić, a potem sama nie wiem za co się będą brać :-? ale pewnie za kominy...Pokoje ukazały się w pełnej okazałości, bardzo jestem zadowolona, zwłaszcza z naszej sypialni 8) :p ma fajny układ. Drzwiami nie wchodzi się bezpośrednio do sypialni tylko jest taki malutki korytarzyk z fajną wnęką (muszę się zastanowić na co ją zagospodarować) i dopiero wejście do sypialni, ale najlepiej to widać w rzucie na projekcie...

Tak ....i zamiast iść lulu po nieprzespanej nocy (tym bardziej że jutro muszę być w pracy wyjątkowo na 6.30) :cry: :cry: to siedzę na forum... :roll:

Mąż mi powiedział, że wyśle mnie na odwyk :o :lol:

Pozdrawiam was dziewczynki i życzę pięknego, upalnego i relaksacyjnego weekendu :lol: :wink:

dzięki za odwiedziny :D

przecież też macie bardzo dobre tempo :wink: ja zaczęłam prowadzić dziennik z 3 tygodniowym opóźnieniem, bo zaczęliśmy w połowie kwietnia a wy na początku maja, więc za te 3 tygodnie będziecie na takim samym etapie :D :wink:

Zobaczysz jak u Ciebie się wezmą za dach to domek od razu nabierze kształtu :D

pozdrawiam

U nas ścianki działowe będą g-k, ale też dzisiaj ciut komina wentylacyjnego Misiek postawił... W poniedziałek dalsza część kominów... Jest Gosiu roboty... co nie?

Niby więźba, a tutaj resztę trzeba robić...

Ale grunt, że do przodu :wink:

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/309229dj.gif

wyjazdy są z obstawą, także nic mi nie grozi :wink: tylko co drugi, czasami co trzeci piątek mam z głowy i pół nocy :(

U nas ścianki działowe będą g-k,

coś mi się obiło o uszy, może ze dwa dni temu :o , że u nas według projektu też miały być z jakiegoś stelaża, tylko znowu sztab najwyższy bez głównej inwestorki zadecydował, że będą murować z porotherma, tylko tego wąskiego a długiego na 50 cm. :roll: Nie znam się za bardzo na tym, dla mnie ważne że ściany stoją....no chyba że ten g-k taniej wychodzi :o bo wtedy bym się wkurzyła :-? na tym etapie człowiek zaczyna powoli myśleć o cięciu kosztów :o

Niby więźba, a tutaj resztę trzeba robić...

noooooo, ja myślałam, że więźbę to rach ciach złożą i nawet im to poszło ale z tymi ściankami i kominami to trochę schodzi :roll: a kominów jak nie było widać nad dachem tak nie widać :roll:

No ale w sumie nie pali się :D lepiej żeby to zrobili dłużej a dokładnie, bo tu na FM czytałam że komuś kominy przeciekały bo tak "fachowcy" wymurowali...i było z tym dużo kłopotu, żeby poprawić

Ale grunt, że do przodu

I tego się trzymajmy

Dopisuję się do wiernych czytelniczek,bardzo piękny domek,aż Ci "zazdroszczę"tej pieknie zaimpregnowanej więźby. A będziecie obijali dach deskami,czy od razu będzie membrana?

Bo jeśli od razu membrana,to zwróć uwagę ,żeby nie montowano jej w deszczowy dzień. Bo niektóre impregnaty do drewna jeśli jest mokre wchodzą w reakcje z membraną i niszczą ją.

Pozdrawiam i będę śledziła dalsze postępy :lol:

noooooo, ja myślałam, że więźbę to rach ciach złożą i nawet im to poszło ale z tymi ściankami i kominami to trochę schodzi :roll: a kominów jak nie było widać nad dachem tak nie widać :roll:

No ale w sumie nie pali się :D lepiej żeby to zrobili dłużej a dokładnie, bo tu na FM czytałam że komuś kominy przeciekały bo tak "fachowcy" wymurowali...i było z tym dużo kłopotu, żeby poprawić

Jeśli dach przecieka,to nie zależy tyle od wymurowywania go co od obróbki blacharskiej i od tego czy klinkier na kominach jest z pełnej cegły czy z dziurawki. Tak mi się wydaje :roll: :wink:

Witam serdecznie :D

Cieszę się, że domek się podoba. I dziękuję za wskazówki - wszystkie są dla mnie bardzo cenne, bo to że się udzielam na FM, to niestety nie przekłada się na moją wiedzę budowlaną :lol:

Nie będziemy robić pełnego deskowania - wiadomo - kasa :( Będzie folia 'eurotop'.(czy to jest to samo co membrana?? :oops: :oops: ) bo jak tak to dzięki za radę, z tym deszczem, bo nie wiedzieliśmy a tak przekażę chłopakom z ekipy, żeby mieli to na uwadze.

Super jest to forum bo jeden drugiemu coś doradzi, podsunie jakiś pomysł, bo jak się fachowców z ekipy zapytasz, co by było lepiej to mam wrażenie że i tak powiedzą, że to co im będzie lepiej i szybciej zrobić :-?

Pozdrawiam i będę śledziła dalsze postępy

również pozdrawiam i zapraszam :D :wink: