Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kolor scian pokoju córki, jak dobrać?

slawciol

Recommended Posts

Witam, pokoik na poddaszu, 19m2 skosy( sufit) w formie trapezu, meble BRW Małgosia (zielony z olchą) córka 5 latek, podłoga jasny klon.

W grę wchodzą różowy, fiolet, błękit zieleń kolory Śnieżka Disney. Mysłałem o suficie w kolorze różowym, ściany błękit. Może macie jakieś fotki lub opinie co i jak, z góry dzięki

Swoimi zdjęciami nie posłużę, bo córka ma trwałą awersję do dziewczyńskich kolorów typu róż i fiolet :wink: Ale w inspiracjach znalazłam takie fotki, może się przydadzą:

http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/thumbs/25971709_266675.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/thumbs/25971714_293885.jpg

Tylko nad rózowym sufitem bym się powaznie zastanowiła...

Ładne zestawinia, co powiecie o różowych ścianach szczytowych a skosy błękit ( a może odwrotnie) Jak meble zielonkawy z olchą będą się prezentować w tych odcieniach? I jeszcze jedno sufit będzie granatowy (są tam ledy ala gwiezdne niebo)

ja bym dostała oczopląsu :o

Dlatego proszę o opinie i doractwo ;-)

jestem tego samego zdanie co jaksie - chyba chcesz przekombinować. ściany niebieskie, skosy różowe, sufit granatowy, meble zielone. dołóż jeszcze żółty dywan na podłodze i będzie kolorystyczna masakra.

skoro już masz zielone meble, to w zieleń z różem uderz. zrezygnuj z tego błękitu.

a co do granatowego sufitu - to ja bym tego nie robiła. przyciemni i zmniejszy optycznie pokój. ledy w ciemności i tak będą świecic, bo po to chyba je robisz, żeby udawały gwiazdki w nocy... no więc będą te gwiazdki sobie w nocy świecic, czy sufit będzie jasny, czy granatowy. a w dzień ten granat może wyglądac paskudnie...

Fakt, sufit nie musi być granatowy, poza tym jest to tylko część sufitu, takie obniżenie, cały sufit ma 3metry na 1,6metra a obniżenie będzie 1,7metra na 1,2 metra, a wysokość 15 cm, obniżenie jest dla efektu nieba oraz oświetlenia bocznego z tego obniżenia na skosy. Farby dzisiaj kupiłem, ściany będą w kolorze (z palety śnieżka disney "baśniowa róża", a skosy "zabawa w chowanego") Podłoga będzie jasny klon, a obniżenie błękitne. Tak mi doradzili w sklepie, ma pasować do korpusu mebli (olcha) kolor "zabawa w chowanego" i do jasnej podłogi. Chyba będzie dobrze

Fakt, sufit nie musi być granatowy, poza tym jest to tylko część sufitu, takie obniżenie, cały sufit ma 3metry na 1,6metra a obniżenie będzie 1,7metra na 1,2 metra, a wysokość 15 cm, obniżenie jest dla efektu nieba oraz oświetlenia bocznego z tego obniżenia na skosy. Farby dzisiaj kupiłem, ściany będą w kolorze (z palety śnieżka disney "baśniowa róża", a skosy "zabawa w chowanego") Podłoga będzie jasny klon, a obniżenie błękitne. Tak mi doradzili w sklepie, ma pasować do korpusu mebli (olcha) kolor "zabawa w chowanego" i do jasnej podłogi. Chyba będzie dobrze

To szybko maluj i pochwal się fotkami, bo jestem ciekawa jak to wyjdzie :)

To szybko maluj i pochwal się fotkami, bo jestem ciekawa jak to wyjdzie :)

Zaczne już jutro, tylko najpierw pomaluje na biało. też jestem ciekawy jak to wyjdzie.