laciaty 11.06.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Witajcie. Bede musiał wytynkować 16m bieżących ściany. Podłoże to pustak. Jaką mieszanke zastosować na obrzutkę a jaką na narzut?Słyszałem coś o 1:2:12(cement/wapno/piasek). Grunt jest obowiązkowy? Jaka powinna być grubość tynku? 2 czy 3cm? Jakie listwy kupić? (2,55 wys) Jak mocowane są takie listwy do ściany? Nie bedzie problemu z wyjęciem ich po tynkowaniu? Na jakie błędy uważac? ===Tynk niestety musze wykonać sam, wynajęcie ekipy odpada itp. spróbuje wytynkować pomieszczenie gospodarcze i zobacze jak mi to bedzie szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.06.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Obrzutkę ja robię w proporcjach 1-1 (cement-piasek), narzut 1-2-10 (cement-wapno- piasek) lub 1-1-6 (cement-wapno-piasek), a gładź 1-3 (wapno-piasek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plutek 11.06.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 czy ta obrzutka jest obowiązkowa?ja mam pustaki ceramiczne i nie wiem czy robić obrzutkę czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.06.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Obowiązkowa! No chyba ze chcesz żeby Ci po jakimś czasie wszystko odpadło. Robi się ją rzadką jak zupa. Przed tą obrzutka należy ścianę porządnie zmoczyć. Narzut robisz dopiero jak obrzutka stwardnieje. Aha i ścian niczym nie gruntuj. Nie rób nic na skróty bo później będziesz pytał dlaczego pęka lub odpada tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plutek 11.06.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 dzięki za informacjęw sobotę zaczynam tynkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts