kozubek1 11.06.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Mam od trzech lat piłę spalinową Husqvarna 345 e series w tym czasie mało była używana,raz była na gwarancji poddana czyszczeniu i regulacji i było wszystko ok.W tym roku wypaliłem 5 l paliwa bo ciąłem stary drewniany strop na domu ,belki były bardzo spróchniałe i dużo syfu leciało na piłę którą musiałem często czyścić z zewnątrz.Mój problem polega na tym że teraz dodając gazu na full przy cięciu piła jakby chodzi z mniejszą mocą,przedtem aż gwizdała a teraz tak jakby działa na 60 procent.W obudowie są wkręty do regulacji z ogranicznikami ale problem jest nadal,czy może to być usterka mechaniczna czy wina np gażnika lub świecy.Może ktoś miał podobny problem i sam go rozwiązał czy pozostaje wizyta w serwisie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 11.06.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Prawdopodobnie zabrudził się filtr powietrza, trzeba odkręcić górną pokrywę i go dokładnie oczyścić, na ogół to pomaga. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 11.06.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 może wyda ci sie to nierealne ale tępy lub źle naostrzony łańcuch przy piłowaniu będzie sprawiał stawanie piły i odczucie braku mocy (a przy cięciu starego stropu moze byc już do wymiany po prostu)[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 11.06.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 może wyda ci sie to nierealne ale tępy lub źle naostrzony łańcuch przy piłowaniu będzie sprawiał stawanie piły i odczucie braku mocy (a przy cięciu starego stropu moze byc już do wymiany po prostu)[/i] Mnie się tak wydaje - ta pilarka ma 3KM - ja mam Husqvarnę 42 - też 3KM - i nie raz zdarzało mi się ciąć tępym łańcuchem - a tnę grube kloce buka i grabu - czasami jak łańcuch się kończy a nie mam zapasowego ostrego to męczę do końca roboty - i wówczas prawie palę drzewo tępym łańcuchem - a nie tnę - ale pilarka nawet się nie zająknie - idzie jak burza na obrotach - tylko oczywiście efekt cięcia marny i prowadnica bardzo się rozgrzewa ... Ja stawiam na zabrudzony filtr powietrza lub rozregulowany gaźnik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozubek1 11.06.2009 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Łańcuch był kilka razy ostrzony,ale raczej będzie to filtr powietrza wcześniej odkręcałem pokrywę ale nie wyjmowałem filtra tylko oczyściłem go z góry,dzięki podpowiedzi Sławka wyjąłem go i rzeczywiście był mocno zakurzony i zaklejony pyłem, umyłem go, teraz schnie ale próbę zrobię jutro bo dzisiaj święto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozubek1 14.06.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Wszystko wróciło do normy winny był filtr powietrza.Serdeczne dzięki za pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 14.06.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Pilarkę zawsze regulować w servisie i ta regulacja powinna wystarczyć na bardzo długi czas, jak póżniej coś się dzieje z pilarką to w 99% to nie jest wina regulacji. W twoim przypadku Husqvarny 345, dobrze że nie udało Ci się podregulować śrub regulacyjnych gaźnika, bo jak byś ustawił, a potem z przypadku wyczyścił filtr powietrza nie ustawiając śrub regulacyjnych do poprzedniego stanu, w 90% istnieje ryzyko zatarcia silnika spowodowane zbyt dużą ilością powietrza w stosunku podawanego paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts