andrzej111 11.06.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 w starostwie powiedzili 3m od granicy super postawie blaszane pudlo na srodku pieknego placu, przy granicy nie mozna ,ale mamy prawo bud, w rogu dzialki schowac to cudo o nie 3 m od granicy pytam się jak zagospodarować te 3 m urzędasy szlak mnie trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.06.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 może wiata bez ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 14.06.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 W czerwcu lub lipcu br miała wejść jakaś nowelizacja prawa i wiatę można będzie postawić przy granicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 03.07.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Czy moesz napisać cos więcej o nowelizacji prawa dot. odległości zabudowy od płotu sąsiada? Mam domek w szeregowcu, jego szerokosć to 6 m, sąsiedzi są oddzieleni wspólną siatką. Z tyłu domku jest wyjście na ogród - drzwi balkonowe wychodzą na podest z którego prowadzą schody. Chciałam poszerzyć podest robiąc z niego taras, wystąpiłąm do odnośnych władz przedkładając wszystkie wymagane dokumenty, dostałam odpowieź że mogę zrobić taras zgodnie z instnejącą linią zabudowy. Reszta odpowiedzi to jakieś fragmenty tekstów z których nie można było połąpać sie o co chodzi. Ponieważ badzo chcę miec taras odczytałam odpowiedź jako aprobatę moich dążeń ale im więcej osób czytało ten dokument tym więcej było wątpliwości. Gdy poszłam do urzędu i zapytałąm wprost czy moge budować taras tak jak chcę powiedziano że odległość tarasu od płotu sąsiada musi być minimum zdaje się 1,9 m, więc moje zamiary nie mogą być zrealizowane. Czy rzeczywiście mają byc jakieś zmiany, może poczekam trochę i będę miałą wymarzony taras do posiedzenia a pod spodem jako schowek na drewno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 08.07.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Dzisiaj w onecie jest informacja o zmianie prawa bud co do odległości zabudowań od sąsiada / wg mnie jak i innych komentatorów nie widze tam żadnych zmian. http://beta.biznes.onet.pl/mozna-budowac-blizej-dzialki-sasiada,18490,1565178,1,prasa-detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbom 08.07.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Można budować w granicy działki w zabudowie jednorodzinnej.Patrz par.12 pkt. 3 w nowym obowiązującym Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie.http://www.a-ronet.pl/a_prawo/zagospodarowanie/index4.htm#d2r1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts