adamo2005 11.06.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Mam małe pytanie . O co wam chodzi z tymi listami . Nakręcacie się pozytywnie i negatywnie , jedziecie po wykonawcach i sklepach budowlanych , chwalicie i narzekacie . Czy nie macie innego zajęcia? Polacy to myślący naród , ale ze aż tak perfidnie niszczący swoje środowisko to niespodziewanie mnie to zaskoczyło . Każdy tylko narzeka , a co jeden to mądrzejszy . Sledze od lat tego typu wypowiedzi i zal mi was. Jestem wykonawca i inwestorem w dwóch krajach i przysięgam ale takiego chamstwa jeszcze nie widziałem w państwie gdzie społeczeństwo dąży do lepszego jutra . Tnijcie się tak dalej nie patrząc na efekt końcowy . W ostateczności zobaczymy co z tego wyjdzie . Powiem i ostrzegam . Nie tedy droga . Przydało by się parę dowodów przed oskarżeniem , sam domysł i kilka zdań nie wystarczy . To ze płytki nie w porę doszły lub wykonawca się spóźnił z rozpoczęciem prac remontowych to nie koniec świata . Nie rozciągajcie pól prawdy . Gdzie ta Polska siła , gdzie są Polacy , Gdzie ta jedność. Gryziecie się jak psy . Za parę groszy próbujecie zyskać szacunek na forum a przy okazji zniszczycie inne życie. Ostrzeżenia przed wykonawca lub sklepem możesz rozwiązać w inny sposób . Nie na forach . Prawo konsumenta jest jasne tylko trzeba się dostosować do warunków. Składacie doniesienie i sprawa się szybko kończy . Jeśli firma , wykonawca ( sklep ) jest nierzetelny to w przeciągu 2-3 miesięcy zamknie drzwi . Na forum nic nie wywalczycie oprócz warczenia i siania niezgody . Zal mi was , tkwi w was niezgoda , chamstwo , zazdrość i chęć wykorzystania słabszego . Ale co wam cwaniakom . Zycie dalej się toczy a grosza trzeba zarobić. Ze Wschodu nie wyszliście a do Zachodu wam daleko. Pytanie . Gdzie jesteście ?Jeśli w Polsce to raczej nie tu wasze miejsce .Inwestor ma ochotę orznąć wykonawce a wykonawca patrzy jak przekręcić i co ukraść inwestorowi by wyjść na budowie jeszcze lepiej . To wasza wizytówka . Jeśli tak wam źle w tym systemie to proszę stwórzcie swój nowy wydajny system . Materiał drogi ? jaki problem . Kilka - kilkanaście osób skalda zamówienie u producenta i będzie 30% taniej ( bez laski hurtownika ) Wiedząc ze marża na materiałach jest wielka a jakość i tak ma dużo do życzenia . Jeśli wykonawca drogi to tez nie ma problemu .Duże zlecenie ( kilka łazienek setki metrów parkietu ( przykład)) i wykonawca spuści z ceny . Narzędzie takie jak internet pozwoli na koordynacje tego wszystkiego . 18 lat ciągnę firmę na zachodzie , i takiego chamstwa nie widziałem . Miałem w PL wykonawców i wiele złego mogę powiedzieć. Tylko ze jestem tez wykonawca i wiem co znaczy dobrze i niedrogo wykonać zlecenie , odpowiedzialność itp . ( nie zawsze wychodzi na 100% ) Rozumiem dwie strony i dlatego odważyłem się napisać o tym .Wiejec cierpliwości i zrozumienia a wszystko powinno się dobrze skończyć (Oczywiście są wyjątki ) Pozdrowienia i życzę pomyślności dla rozwijającej się Polski a w tym Polaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 11.06.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Zapomniałem dodać ze nie potrzebuje komentarzy . Myślcie co chcecie ale szacunek , zgoda i zaufanie to podstawa w kontaktach miedzy Wykonawca a inwestorem . Dzięki temu możemy odbudować nasza którąś tam z kolei rzeczpospolite . Powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.06.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 nie pij więcej, przynajmniej nie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 11.06.2009 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Po czym poznałeś ze napity jestem ? Przyjedz to postawie ci bańkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 11.06.2009 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 odbiega od rzeczywistości to co napisałem ? poważnie pytam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.06.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Po czym poznałeś ze napity jestem ? Przyjedz to postawie ci bańkę . mnie po 2 szklankach porto też chce się wyjechać i nie wracać tak jak teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.06.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Wyluzuj lub zmień forum nie będziesz musiał czytać tego co tu piszą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 11.06.2009 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Jakoś po wyglądzie patrząc na zdjęcie nie mogę z tobą się napić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.06.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 odbiega od rzeczywistości to co napisałem ? poważnie pytam . nie odbiega , ale to tylko jedna strona medalu ta najgorsza niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.06.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Jakoś po wyglądzie patrząc na zdjęcie nie mogę z tobą się napić. po kilku kolejkach przestanie ci przeszkadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 11.06.2009 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Jestem wyluzowany , tylko napięcie u was jest wysokie.Jestem pod wrażeniem , niektórzy z was bija prawdziwym profesjonalizmem . Brak mi slow . nie będę wymieniał nickow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 11.06.2009 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 tu nie ma co pieprzyc o stronach medalu tylko wziasc się za nieuczciwych i skończyć z nimi na dobre . A dobrych fachowców nagradzać , na tyle na ile zasługują ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 11.06.2009 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Ok bez odp . Inne sprawy czekają . Temat był do przeczytania . Pozdrowienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 11.06.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Hahahahha, Może uda im się upolować innych frajerów, ale listy są od tego, że ludzie z forum nigdy nie przebaczają. Chcieli nas wydymać w naszych własnych domach więc teraz niech gryzą trawę i terminują u prawdziwych mistrzów - a nie byle szmaciarz ogłasza się jako fachura od wszystkiego... Wiesz co to jeszcze jest cech rzemiosł? Pewnie nie boś raz coś zobaczył i od tej pory jesteś mistrz któremu coś nie wyszło bo wiaterek wiał nie z tej strony co trzeba. Kiedyś Jasio klucz przez kilka lat podawał. Dzisiaj Jasio na dzień dobry obsmarowuje starych fachowców jacy to zdziercy i złodzieje. I napiszę jeszcze, że od stanu surowego wszystko robimy sami... taką mam wyrobioną opinię o fachowcach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 11.06.2009 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Anetabo - musiałeś się naciąć boleśnie . Ale pieprzysz okropnie . Myślisz ze Forum to lek ?Myślisz ze listy na forum coś zmienia ? Klientów i tak będą mieć nawet jak otworzycie 1000 fora Ja Pier..... Z klientami walczę z rozsądkiem przy pomocy prawa ( pozew , sprawa , wyrok itp . ) Nie za plecami . Wiec jeśli masz ale to nie forum a sad . oki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 11.06.2009 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Łukasz Piekarz To właśnie nazywam fałszowaniem i rozpowszechnianie niezgody . Na forach można wszystko napisać i wykończyć niejednego będąc anonimem . dobrze to ująłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 11.06.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Kwestia ludzi jest drugorzędna - na tym forum każdy bardziej oczytany mniej lub więcej się zna ..... ja na dzień dobry bez wytchnienia wymieniam: NJerzy, adam_mk, Andrzej Wilhelmi, Barbossa ... rozpoczynając .... z których zdaniem się liczę w ciemno. Ale bez przesady każdy potrafi ocenić, patałacha który dyskredytuje konkurencję. Choćby czytając jego wypowiedzi w wątkach z którymi się utożsamia. Trzeba być idiotą, żeby uważać za martwą firmę wskazaną w czarnej liście przez człowieka który pisze ... niesumienni, naciągacze nie czytając co ten człowiek wcześniej sugerował itp. Albo kominki wybuchają, z dzisiaj wspominając... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 11.06.2009 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Może nie na temat ale da do myślenia. Jestem od 18 lat we Francji. Patrząc na materiały budowlane które wykorzystuje tu a porównać to z Polska to nieba a ziemia. W PL macie o od zasrania wszelkiego typu materiały ( od pustaków do farb , przechodząc przez parkiety , płytki , izolacje itp ) wysoka jakość i zróżnicowanie aż głowa boli. Wykonując prace dekoracyjne w PL pole do popisu jest wielkie. Jak to jest możliwe ze ceny materiałów są takie same jak w FR a średnia płaca kilkakrotnie niższa ? Dla zainteresowanych mogę przykłady podać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 11.06.2009 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 czy nie bierzesz pod uwagę ze długotrwale przebywanie na forum to cześć spisku firmy która chce wyeliminować konkurencje? Kwestia podejścia . ( bez obrazy stałych forumowiczów ) Gdybym dostał takie zlecenie to z podejściem psychologicznym przekręcił bym was wszystkich . ( nie mam zlecenia ani podejścia ) wiec wszystko można na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 12.06.2009 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 czy nie bierzesz pod uwagę ze długotrwale przebywanie na forum to cześć spisku firmy która chce wyeliminować konkurencje? Kwestia podejścia . ( bez obrazy stałych forumowiczów ) Gdybym dostał takie zlecenie to z podejściem psychologicznym przekręcił bym was wszystkich . ( nie mam zlecenia ani podejścia ) wiec wszystko można na forum . Mylisz się i to bardzo. Forum jest dla ludzi myślących - dla tych mniej myślących są poradniki budowlane. Dla totalnie niemyślących są kolorowe magazyny shoppingowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts