karolinnab 11.06.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Mam do polozenia tapete na jedna mala scianke - to ta wysunieta do przodu. Czy nie bedzie zbytnim szalenstwem jesli sama sie za to zabiore? tzn. z pomoca meza ktory ma dwie lewe rece do takich robot Najbardziej obawiam sie czy laczenia dwoch pasow wyjda nam rowno. Nie mamy zadnych doswiadczen z tapetowaniem. http://img194.imageshack.us/img194/5282/scianka2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 11.06.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 dacie rade .My tez sami tapetujemy i mąż ma takie rece jak Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 11.06.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 no dokładnie to samo chciałam napisać oni mają prawidłowy układ rąk. tylko w epoce kobiet typu "zosia-samosia", "bab-budowniczych" oraz "najlepiej-wszystko-zrobię-sama", nasze chłopy się nie wychylają - bo i po co? i same jesteśmy sobie winne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 11.06.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 to po co ja się przyznawałem, że wszystko (prawie) umiem... tapetowanie, to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy, jaką można zrobić w domu wcześniej ścianę dobrze by było zagruntować jakimś Uni-gruntem, tapetę posmarować klejem, złożyć, poczekać, aż lekko nasiąknie i naprawdę nie ma żadnego problemu, ażeby połączyć dwa pasy; klej jest "śliski" i delikatnie dosuwasz jeden pas do drugiego zobaczysz, że nie ma nic prostszego i cały pokój se trzaśniesz nie to, co przy kleju cola cork i korku tu, to trzeba precyzji...bo nic se nie dosuniesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 12.06.2009 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 tapetę posmarować klejem, złożyć, poczekać, aż lekko nasiąknie i naprawdę nie ma żadnego problemu, ażeby połączyć dwa pasy; klej jest "śliski" i delikatnie dosuwasz jeden pas do drugiego Tylko nie rób tak w przypadku tapety na fizelinie A takich tapet teraz najwięcej. Je się klei bezpośrednio na ścianę, tapety się nie smaruje i nie składa! Smaruje się ścianę klejem i to wszystko. I klej też musie byc odpowiedni do takiej tapety (np.Metylan Direct). Ale to wszystko znajdziesz w instrukcji. Zawsze dokładnie czytaj instrukcje i wskazówki producenta. Tapetowanie to nic strasznego. W wieku 14 lat sama z pomocą kuzynki wytapetowałam cały swój pokój. Wyszło idealnie. Wszyscy myśleli, ze to robota fachowca. I do tej pory tapeta się trzyma (już 16 lat) - bo pokój stoi pusty odkąd się od rodziców wyprowadziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 12.06.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Ja również mam za soba samodzielne tapetowanie, potwierdzam , żadna filozofia tylko cierpliwości trochę. Kiedys sama tapetowalam łazienkę , ciężko tylko było na skosach ale pomagałam sobie szczotką do zamiatania z długim trzonkiem, przywiązałam ją sobie do pasa bo musiałam mieć wole ręce. Tapeta winylowa, ciężka nie chciała sie przykleich na skosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 12.06.2009 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 No wlasnie moja tapeta na flizenlinie, wiec sciane trzeba klejem posmarowac. nie wiem tez jak sobie z gniazdkiem poradze, dziure trzeba rowno przyciac a nie wiecie moze jak na tej wystajacej krawedzi zrobic - dac tam laczenie pasow czy zagiac jeden pas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 12.06.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 nie wiem tez jak sobie z gniazdkiem poradze, dziure trzeba rowno przyciac Trzeba gniazdko odkręcic i tylko dziure na puszke wyciac (moze byc nierowno, bo nie bedzie widac , a potem przykrecic. Tylko odłacz zasilanie najpierw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 14.06.2009 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 dziekuje wszystkim za porady wczoraj wieczorem ulozylismy ta tapete. Dzielo oceniam na 4, ale to i tak sukces biorac pod uwage ze to pierwszy raz. Szanowny malzonek przez caly dzien staral sie mnie odwiesc od tego zamiaru prosba i grozba, a jak skonczylismy to stwierdzil ze dobrze ze wzielismy sie w koncu za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 14.06.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 wczoraj wieczorem ulozylismy ta tapete teraz prosimy o zdiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 15.06.2009 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 oto scianka http://img41.imageshack.us/img41/6611/scianka1.jpg http://img37.imageshack.us/img37/7668/scianka1a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 15.06.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 no i brawo! i teraz mąż już nie będzie mógł się zasłania swoimi dwoma lewymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viola_13 15.06.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Brawo, udało się znakomicie, jak na pierwszy raz, no,no, szacun Na marginesie , śliczna tapeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 16.06.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Świetnie , Wam wyszło . Tapeta bardzo ładna , gdzie taką mozna kupic?Mogłabys pokazac wiecej zdjec swojego lokum ? , myślę , ze fajnie tam u Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 16.06.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 super! ale z Was zdolniachy fajna tapeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalpataru 16.06.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Pięknie Wam wyszło!! I tapeta rewelacja!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieslav33 16.06.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 17.06.2009 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Tapeta bardzo ładna , gdzie taką mozna kupic? Mogłabys pokazac wiecej zdjec swojego lokum ? , myślę , ze fajnie tam u Ciebie:) Tapeta jest firmy AS Creations, kolekcja Flock II http://s5.tinypic.com/2a8i4ck.jpg kupilam na allegro, ale w marketach budowlanych tez sa na zamowienie mieszkania na razie nie pokaze bo niedokonczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 09.12.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Czy położenie tapety w poziomie zamiast w pionie to może być jakiś dodatkowy problem??? Musze na cos w szczególności zwrócić uwagę? W życiu tego nie robiłam, ani mój mąż, ale on w razie potrzeby ma nawet 3 prawe ręce, tylko ich się czasami nie chce użyć Taki mam zamiar odnośnie tej tapety w pasy czarno-srebrne http://www.allegro.pl/item845601360_tapeta_na_flizelinie_w_pasy_i_srebrna_z_flock_2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niaha 14.02.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Witam, ponawiam temat bo mam problem. Chciałabym położyć tapetę flizelinową w przedpokoju, ale boję się, że efekt nie będzie zadowalający. W zeszłym roku tapetowałam kuchnię i po dwóch dniach od tapetowania między pasami pojawiła się szczelina 1-2 mm (tak jakby tapeta się skurczyła po wyschnięciu kleju). Musieliśmy poprawiać całośc i zrobiliśmy pasy na zakład - ale nie wygląda to dobrze. Robiłam wszystko zgodnie z instrukcjami, czy wiecie co mogłam zrobić nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts