Zordon 12.06.2009 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Jest wstępny pomysł we wspólnocie zrobienie od nowa dachu. Budynek z lat 60 może 50. 2 piętra, wymiary bloku 30m na 10m. Wysokość budynku ok 12. dachu ok 5-6m czterospadzisty. Kryty dachówką cermiczną. Strych jest ale nie zagospodarowany, żadnych okien. Szukalem po forach i byly różne podane ceny dachów ale nie znalazłem przypadku takich większych dachów. I teraz chciałbym się zapytać jak wygląda sytuacja prawna w sytuacji renowacji takiego dachu, bo nie wiem czy wogóle jakies plany w gminie się zachowały i jaka jest cena renowacji takiego dachu, bez ocieplenia, blachodachówka bo chyba taniej wyjdzie. Na dachu znajduje się ok 8 pokaźnych kominów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 12.06.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 I teraz chciałbym się zapytać jak wygląda sytuacja prawna w sytuacji renowacji takiego dachu, bo nie wiem czy wogóle jakies plany w gminie się zachowały W moim powiecie: 1) wymiana samego pokrycia o tej samej gęstości - zgłoszenie 2) wymiana pokrycia na cięższe lub wymiana krokwi - zgłoszenie + obliczenia statyczne konstruktora 3) zmiana kształtu, wysokości - inwentaryzacja stanu obecnego, ekspertyza o stanie budynku, projekt i pozwolenie na budowę Stary projekt nie jest nigdy potrzebny. IMHO powinniście się zmieścić w 100 000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts