bakłarzan 12.06.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Czy ktos zaczął budowę fukcjonalnego??? Ja sie mocno zastanawiam nad tym projektem. Proszę o opinie i ewentualne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andi67 02.05.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Witamrówniez jestem mocno zainteresowany tym projektem. Aż tak mocno ze nie dopuszczam zadnego innego projektu do rozważan . Odpisuje na to zapytanie z myślą ze do konca Pan pozostał przy tym projekcie. Jeżeli tak prosiłbym o opinie i jakies wskazówki na temat funkcionalnego . Az podejrzane ze nic nie można na ten temat znalezc . z poważaniem andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 10.08.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam. Mam zrobiony projekt indywidualny na podstawie funkcjonalnego. Budowa powinna ruszyć w tym roku. Z istotnych zmian: brak tarasu na parterze tylko pełna bryła, kotłownia powiększona przez przeniesienie schodów (ogrzewanie kotłem na paliwo stałe), tym samym na piętrze łazienka jest po drugiej stronie. Szerokość domu powiększona o 50cm, zlikwidowany taras na piętrze. A jak u Was, zdecydował się ktoś na funkcjonalnego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wolski 14.09.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Witam! Właśnie się z żoną decydujemy na ten projekt chcemy jednak na górze równo połowę domu przeznaczyć na naszą sypialnię z garderobą oraz własną łazienką (kosztem jednego z pokoi).Druga łazienka będzie dla dzieci. lion - gdzie przeniosłeś schody, aby powiększyć kotłownie??będę wdzięczny za pomoc - my również będziemy się budować w okolicach Poznaniamógłbyś podesłać zmiany w Twoim projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 14.09.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Witam,podeślij mi swój email na PW to prześle rzuty po zmianach,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajka1719507709 17.09.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Witam, my również wybraliśmy ten projekt, obecnie czekamy na PnB.Z istotnych zmian to powiększyliśmy kuchnię o spiżarkę i kawałek wejścia do budynku, taras zostaje.Mieliśmy wystartować z budową w tym roku ale papierkologia tak się przedłuża, że powoli zaczynamy tracić nadzieję. Cieszę się, że "funkcjonalych" przybywa,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andi67 06.01.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Miło ze rzesza funkcjonalnych się rozszerza.Równiez rozważalismy kilka zmian ,w tym likwidacja tarasu na parterze - pozostało jak pierwotnie w planie. Zlikwidowalismy garaz zamiast bramy bedzie okno ,garaz bedzie budynkiem oddzielnym 8x6.Zapewne wiele zmian wprowadzimy w czasie budowy,rzeczywistosc bardziej wpływa na wyobraznie. Mury cegła ceramiczna 30 porotherm4,16zł z dostawą plus ocieplenie ,dach roben plus monza antracyt 3,17 zł z dostawą na budowę i przechowaniem. W sobotę jedziemy podpisac umowę na okna z Oknoplusem Kraków (pakiet szyby w-0,5 całe okna w-0,7/0.8 obustronnie złoty dąb,rolety zewnętrzne) .Działeczkę ogrodzilismy prawie docelowo w czasie załatwiania biurokracji .Szambo wkopane ,dołki pod domek i garaz przygotowane. Ze względu na odległosc do wodopoju (koszty) wywiercilismy studnie głębinową 22m ,jak na razie wody nie brakuje . Teraz praktycznie czekamy na pożegnanie zimy i chulaj dusza ha ha. Ekipa za stan surowy zamknięty z pokryciem dachowym i schodami 35 tys. pozdrawiam Funkcjonalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annalj 23.03.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Witam!jesteśmy z mężem zainteresowani tym projektem, myślimy o podniesieniu o jeden pustak pietra, ale nie wiemy czy to słuszne. Może masz jakieś zdjęcia tego domu, szczególnie pomieszczeń u góry. Szukałam, szukałam i nie ma. Może mi doradzisz skoro już Jesteś na dalszym etapie budowy.pozdrawiam ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 23.03.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 jeśli o mnie chodzi to mam dopiero co zalany strop;a ścianka kolankowa wkrótce będzie na 2 pustaki tj. ok 50cm (poroton) + ~30cm wieniec + 14cm murłata. Nie wiem ile wyjdzie ostatecznie, bo zastanawiam się jeszcze nad grubością ocieplenia, ale na chwilę obecną przy 30cm wełny z uwzgl. nidy i podłogi na gotowo powinno wyjść ok 80cm. Nie chciałem 3 pustaków, bo pokoje po zmianach mam już i tak spore, więc w razie czego mogę podnieść 'sztucznie' ściankę zwiększając odległość zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaWarm 17.07.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Bardzo proszę o więcej informacji na temat tego pieknego domku,po przeglądnięciu tysięcy projektów ostatecznie zdecydowaliśmy się na ten projekt.Mieszkamy w Gdyni a działeczkę mamy w Rumi.Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje na temat projektu oraz samej budowy.Pozdrawiam wszystkich budujących funkcjonalnego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 02.08.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Projekt naprawdę fajny.Nie ma kuchni w salonie i dziesięciu lukarn albo dwudziestu okien połaciowych itp.I metraż taki akurat (choć ja bym 0.5m poszerzył).Ale jedno mnie zastanawia-kąt nachylania połaci dachowych 35stopni, to nie problem? Duże różnice widzę w powierzchni po podłodze i użytkowej (powyżej 1.90).Myślał ktoś nad zwiększeniem kąta do 40stopni,co by było wtedy?czy się da,czy można? Jak pokoje na górze,ktoś widział na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaWarm 31.08.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Właśnie jesteśmy na etapie adaptacji funkcjonalnego. Z większych zmian jakie wprowadziliśmy to podwyzszenie ścianki kolankowej o 50 cm i likwidacja i zamiana na mniejsze niektórych okien. Aby dowiedzieć się więcej zapraszam do prowadzonego przeze mnie dziennika budowy:) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?183189-Budujemy-domek-w-Rumi-%29-Dziennik-budowy-C210-Funkcjonalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nycus 05.06.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Witam, Czy budowa zakończona? Jest szansa na jakieś zdjęcia wnętrza? Z góry dziękuję. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funkcjonalny 29.12.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Witam, wątek chyba wygasa, ale spróbuję Jeśli zagląda tu ktoś kto buduje funkcjonalny proszę dać znać hehe Pozdr.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 30.12.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 budowa już ukończona, dlatego nie ma o czym pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raks 29.04.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Czy ktoś może buduje lub wybudował FUNKCJONALNY C210 ? Podoba nam się bardzo jako projekt, ale zależy nam na rzeczywistych opiniach z życia wziętych. Trochę dziwne, że FAJNY PROJEKT, a na Forum zupełna CISZA. Pozdrawiamy z nadzieją na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andi67 03.05.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Witam,może niezupełnie wykończony ,ale już od dłuższego czasu mieszkamy. Z ważniejszych zmian ; podwyższyliśmy ściankę na piętrzę , schody na piętro zrobiliśmy proste z półpiętrem (bezpieczniejsze) co pociągnęło następną zmianę - podłoga w kotłowni została obniżona o jakieś pół metra od poziomu parteru,zrezygnowaliśmy z garażu, który został zaadoptowany na pokój , na pietrze przy balkonie dwa pokoje zostały zastąpione jedna dużą sypialnią. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raks 05.05.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Dzięki Andrzej W końcu Ktoś sie odezwał O ile podwyzszyliscie ściankę kolankowa? Czy zachowaliscie wszystkie okna jak w projekcie? Ogólnie jak Wam sie mieszka, co byście zmienili? Czy mógłbyś podesłać na priva jakieś fotki, bądź zgodzić sie na krótkie obejrzenie domku w realu? Pozdrawiam i Wielkie Dzięki za info Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mesmerised 09.05.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Witam wszystkich"Funkcjonalnych", fajnie, że ktoś się jeszcze odezwał ja tez rozpoczynam za niedługo budowę wg tego projektu, jeszcze czekam na pozwolenie i ruszamy. W naszym domku sporo zmian na parterze, doprojektowana piwnica pod częścią domu, poddasze bez zmian. Również bardzo jestem ciekawa jak wygląda dom w realu, czy jest możliwość by zobaczyć jakiekolwiek zdjęcia:)...? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raks 10.05.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Witam Koleżankę z Krasnegostawu Powiedz coś więcej na temat zmian na parterze i pomysłu na piwnice, czy garaż umiesciliscie w piwnicy? Może jakieś rzuty? Projekt jest bardzo prosty, a prźez to ciekawy, ma wszystko co trzeba, żadnych zbędnych okienek, jaskolek, czy innych udziwnień. Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts