Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C210 FUNKCJONALNY

Recommended Posts

• 10 months później...

Witam

równiez jestem mocno zainteresowany tym projektem. Aż tak mocno ze nie dopuszczam zadnego innego projektu do rozważan . Odpisuje na to zapytanie z myślą ze do konca Pan pozostał przy tym projekcie. Jeżeli tak prosiłbym o opinie i jakies wskazówki na temat funkcionalnego . Az podejrzane ze nic nie można na ten temat znalezc .

z poważaniem

andrzej

• 3 months później...
Witam. Mam zrobiony projekt indywidualny na podstawie funkcjonalnego. Budowa powinna ruszyć w tym roku. Z istotnych zmian: brak tarasu na parterze tylko pełna bryła, kotłownia powiększona przez przeniesienie schodów (ogrzewanie kotłem na paliwo stałe), tym samym na piętrze łazienka jest po drugiej stronie. Szerokość domu powiększona o 50cm, zlikwidowany taras na piętrze. A jak u Was, zdecydował się ktoś na funkcjonalnego? Pozdrawiam

• 1 month później...

Witam!

Właśnie się z żoną decydujemy na ten projekt chcemy jednak na górze równo połowę domu przeznaczyć na naszą sypialnię z garderobą oraz własną łazienką (kosztem jednego z pokoi).

Druga łazienka będzie dla dzieci.

lion - gdzie przeniosłeś schody, aby powiększyć kotłownie??

będę wdzięczny za pomoc - my również będziemy się budować w okolicach Poznania

mógłbyś podesłać zmiany w Twoim projekcie?

Witam,

my również wybraliśmy ten projekt, obecnie czekamy na PnB.

Z istotnych zmian to powiększyliśmy kuchnię o spiżarkę i kawałek wejścia do budynku, taras zostaje.

Mieliśmy wystartować z budową w tym roku ale papierkologia tak się przedłuża, że powoli zaczynamy tracić nadzieję.

Cieszę się, że "funkcjonalych" przybywa,

pozdrawiam

• 3 months później...

Miło ze rzesza funkcjonalnych się rozszerza.Równiez rozważalismy kilka zmian ,w tym likwidacja tarasu na parterze - pozostało jak pierwotnie w planie. Zlikwidowalismy garaz zamiast bramy bedzie okno ,garaz bedzie budynkiem oddzielnym 8x6.Zapewne wiele zmian wprowadzimy w czasie budowy,rzeczywistosc bardziej wpływa na wyobraznie. Mury cegła ceramiczna 30 porotherm4,16zł z dostawą plus ocieplenie ,dach roben plus monza antracyt 3,17 zł z dostawą na budowę i przechowaniem. W sobotę jedziemy podpisac umowę na okna z Oknoplusem Kraków (pakiet szyby w-0,5 całe okna w-0,7/0.8 obustronnie złoty dąb,rolety zewnętrzne) .Działeczkę ogrodzilismy prawie docelowo w czasie załatwiania biurokracji .Szambo wkopane ,dołki pod domek i garaz przygotowane. Ze względu na odległosc do wodopoju (koszty) wywiercilismy studnie głębinową 22m ,jak na razie wody nie brakuje . Teraz praktycznie czekamy na pożegnanie zimy i chulaj dusza ha ha. Ekipa za stan surowy zamknięty z pokryciem dachowym i schodami 35 tys.

pozdrawiam Funkcjonalnych

• 2 months później...

Witam!

jesteśmy z mężem zainteresowani tym projektem, myślimy o podniesieniu o jeden pustak pietra, ale nie wiemy czy to słuszne. Może masz jakieś zdjęcia tego domu, szczególnie pomieszczeń u góry. Szukałam, szukałam i nie ma. Może mi doradzisz skoro już Jesteś na dalszym etapie budowy.

pozdrawiam

ania

jeśli o mnie chodzi to mam dopiero co zalany strop;

a ścianka kolankowa wkrótce będzie na 2 pustaki tj. ok 50cm (poroton) + ~30cm wieniec + 14cm murłata. Nie wiem ile wyjdzie ostatecznie, bo zastanawiam się jeszcze nad grubością ocieplenia, ale na chwilę obecną przy 30cm wełny z uwzgl. nidy i podłogi na gotowo powinno wyjść ok 80cm. Nie chciałem 3 pustaków, bo pokoje po zmianach mam już i tak spore, więc w razie czego mogę podnieść 'sztucznie' ściankę zwiększając odległość zabudowy.

• 3 months później...
Bardzo proszę o więcej informacji na temat tego pieknego domku,po przeglądnięciu tysięcy projektów ostatecznie zdecydowaliśmy się na ten projekt.Mieszkamy w Gdyni a działeczkę mamy w Rumi.Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje na temat projektu oraz samej budowy.Pozdrawiam wszystkich budujących funkcjonalnego:)

• 3 weeks później...
Projekt naprawdę fajny.Nie ma kuchni w salonie i dziesięciu lukarn albo dwudziestu okien połaciowych itp.I metraż taki akurat (choć ja bym 0.5m poszerzył).Ale jedno mnie zastanawia-kąt nachylania połaci dachowych 35stopni, to nie problem? Duże różnice widzę w powierzchni po podłodze i użytkowej (powyżej 1.90).Myślał ktoś nad zwiększeniem kąta do 40stopni,co by było wtedy?czy się da,czy można? Jak pokoje na górze,ktoś widział na żywo?

• 5 weeks później...

Właśnie jesteśmy na etapie adaptacji funkcjonalnego.

Z większych zmian jakie wprowadziliśmy to podwyzszenie ścianki kolankowej o 50 cm i likwidacja i zamiana na mniejsze niektórych okien.

Aby dowiedzieć się więcej zapraszam do prowadzonego przeze mnie dziennika budowy:)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?183189-Budujemy-domek-w-Rumi-%29-Dziennik-budowy-C210-Funkcjonalny

• 1 year później...
  • 6 months później...
  • 3 months później...
Czy ktoś może buduje lub wybudował FUNKCJONALNY C210 ? :) Podoba nam się bardzo jako projekt, ale zależy nam na rzeczywistych opiniach z życia wziętych. Trochę dziwne, że FAJNY PROJEKT, a na Forum zupełna CISZA. Pozdrawiamy z nadzieją na odpowiedź :)

Witam,

może niezupełnie wykończony ,ale już od dłuższego czasu mieszkamy. Z ważniejszych zmian ; podwyższyliśmy ściankę na piętrzę , schody na piętro zrobiliśmy proste z półpiętrem (bezpieczniejsze) co pociągnęło następną zmianę - podłoga w kotłowni została obniżona o jakieś pół metra od poziomu parteru,zrezygnowaliśmy z garażu, który został zaadoptowany na pokój , na pietrze przy balkonie dwa pokoje zostały zastąpione jedna dużą sypialnią.

Pozdrawiam Andrzej

Dzięki Andrzej :)

W końcu Ktoś sie odezwał :)

O ile podwyzszyliscie ściankę kolankowa? Czy zachowaliscie wszystkie okna jak w projekcie?

Ogólnie jak Wam sie mieszka, co byście zmienili?

Czy mógłbyś podesłać na priva jakieś fotki, bądź zgodzić sie na krótkie obejrzenie domku w realu?

Pozdrawiam i Wielkie Dzięki za info :)

Radek

Witam wszystkich"Funkcjonalnych", fajnie, że ktoś się jeszcze odezwał:wiggle: ja tez rozpoczynam za niedługo budowę wg tego projektu, jeszcze czekam na pozwolenie i ruszamy. W naszym domku sporo zmian na parterze, doprojektowana piwnica pod częścią domu, poddasze bez zmian. Również bardzo jestem ciekawa jak wygląda dom w realu, czy jest możliwość by zobaczyć jakiekolwiek zdjęcia:)...? Pozdrawiam!

Witam Koleżankę z Krasnegostawu :)

Powiedz coś więcej na temat zmian na parterze i pomysłu na piwnice, czy garaż umiesciliscie w piwnicy? Może jakieś rzuty?

Projekt jest bardzo prosty, a prźez to ciekawy, ma wszystko co trzeba, żadnych zbędnych okienek, jaskolek, czy innych udziwnień.

Pozdrawiam

Radek