mesmerised 11.05.2014 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Witam, jeśli chodzi o piwnicę to zdecydowaliśmy się na nią z racji tego, że dom ogrzewać będziemy paliwem stałym, a więc kotłownia z parteru powędrowała do piwnicy. Mój brat postawił dom, w którym mają kotłownie na parterze z bezpośrednim wyjściem na zewnątrz i dwa schodki niżej od reszty parteru i jest ok, ale w przypadku Funkcjonalnego dodatkowe wejście raczej nie było by mozliwe, dlatego piwnica, pozatym wiadomo skład opału itd. itp.Jest ona pod częścią wejściową domu; rzut mogę przesłać na priv bo nie założyłam tu jeszcze swojej galerii. Zrezygnowaliśmy zupełnie z garażu na parterze, jakoś tak z racji gustu i podpatrywania u innych preferuję dom bez garażu w jednej bryle no i powierzchnia działki pozwala mi na postawienie go oddzielnie, a więc garaż został zastąpiony dodatkowym pokojem, który może posłuży za gabinet.. jeszcze nie wiem;). Będzie z niego bezp. wejście to takiego schowka czy może garderoby (wcześniej pomieszczenie kotłowni). Schody do piwnicy usytuowane są obok tych na poddasze, dlatego łazienka musiała zostać pomniejszona tak by znalazły się tam drzwi do piwnicy i drzwi do pokoju (przedtem garażu). Nie dokońca odpowiada mi to pomniejszenie łazienki ale właściwie ta na górze zupełnie mi wystarczy. To tyle ze zmian. Jeszcze modyfikacja okien - to w spiżarce zlikwidowane, w pokoju z garażu jedno z przodu i dwa na ścianie bocznej, w salonie dwa podwójne wychodzące na taras zastąpi jedno podwójne przesuwne. Pozostałe okna salonu te duże też niby mamy obcięte do połowy tak na normalne okno z parapetem, ale znajomi radzą żeby zostawić te okna do "ziemi", wtedy dom ma swój charakter. No i to by było na tyle. Poddasze zostaje w wersji nie zmienionej. Dodam, że w tym projekcie również ujęła mnie jego prostota, i jeszcze ta loggia - całkiem mnie urzekła. Juz nie mogę się doczekac jak będę sobie wieczorem na niej siedzieć i popijać....dobrą herbatkę patrzec na pobliską rzekę.... Poza tym jeszcze taras zadaszony, fajne duże okna na poddaszu, no co tu dużo mówić prostota=klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andi67 21.05.2014 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 witam dołączyłem kilka fotek niestety bez opisu. moze w pozniejszym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andi67 21.05.2014 01:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 dołączyłem kilka fotek do albumu na moim profilu . moze zainteresuja potencjalnych budowniczych .niestety bez opisu . tel 603669963 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts