mackoj 12.06.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Witam Patrząc na opisy stropu Terriva powinien on mieć na górze założone stalowe siatki płaskie (przy rozpiętości < 6m) - w warstwie nadbetonu. Ale jak rozmawiam z hurtowniami i z wykonawcą, to w zasadzie słyszę jedno: nikt takich siatek nie stosuje. Jak jest naprawdę? Stosował ktoś z Was takie siatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 12.06.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Oczywiście, że trzeba je stosować.Rozkładają naprężenia i "uelastyczniają" strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 12.06.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Ja wprawdzie nie miałem typowej Terivy tylko strop Rector, ale dawaliśmy siatkę fi 10 o oczku 15x15 (buduję na szkodach górniczych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 13.06.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Witam Patrząc na opisy stropu Terriva powinien on mieć na górze założone stalowe siatki płaskie (przy rozpiętości < 6m) - w warstwie nadbetonu. Ale jak rozmawiam z hurtowniami i z wykonawcą, to w zasadzie słyszę jedno: nikt takich siatek nie stosuje. Jak jest naprawdę? Stosował ktoś z Was takie siatki? Nie mam czasu żeby wskazać dokładnie ale jak się wczytasz to znajdziesz http://www.stropex.pl Oczywiście większość wykonawców nie zna tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts