aspect 24.06.2009 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 u mnie wyszło dużo duzo drożej, 320 ton , (135 ton po 21 zeta i 184 tony po 16 zeta), razem z koparka i zagęszczarką 7 tysi, rozbój w biały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 25.06.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 nam się udało wykorzystać sporo ziemi, która była zdjęta przy kopaniu fundamentów.. ale i tak rozbój w biały dzień.. zresztą niejeden taki jeszcze będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 25.06.2009 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 .. ale i tak rozbój w biały dzień.. zresztą niejeden taki jeszcze będzie no to mnie pocieszyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 25.06.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Witam, tak to już jest na budowie... nerwy, cały czas nerwy ja już się staram nie nerwować, bo by człowiek zdurniał 7 tys. za piasek do fundamentów SZOK! Ja bym chyba tego nie przetrawiła Aż poszłam po mój kajecik z wydatkami, żeby sprawdzić jak u nas to wyglądało (w kajeciku 9 strona zaczęta ) Tak więc u nas piasek 670 zł i żwir 2100 zł reszta ziemia z wykopów pod fundamenty. Dawali na przemian ziemie i żwir a na końcu piasek. A koparka za zasypywanie fundamentów wzięła 750 zł + zagęszczarka i 2 tuptusie 450 zł. Za to za beton B-20 co wylali w ziemię zapłaciliśmy 13200 i na sama myśl do tej pory mi się żułci ulewa potem nie wiedzieć czemu nie układaliśmy bloczków tylko szalunki i znowu za beton 4850 Ponad 19000 bez chudziaka!!! chyba się zapędziłam Ale dobrze jest się komuś wypłakać na ramieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 28.06.2009 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Za beton sporo, ale spojrz na to z innej strony - na bloczki nie wydałas ani złotówki U mnie jest dokładnie taki sam problem z działka. najniżej mam przy garazu a tam gdzie ma byc taras jest metr wysokosci. Zostaje tylko nawiezieni ziemi po wymurowaniu tarasu z robienie jakiegos łagodnego zejscia. Mnie osobiscie podobaja sie tarasy na poziomie trawki, ale jak sie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. Budowa to wieczn pasmo kompromisow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 28.06.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Witaj, Mi też bardzo podobają się tarasy na poziomie ziemi, szczególnie w moim projekcie, bo tam jest spory taras Ale jak to baba nie przewidziałam spadku działki, a nie równaliśmy jej pod dom. Także tam gdzie ma być taras mamy bardzo wysoki fundament Ale nie ma złego co by na dobre nie wyszło Postanowiliśmy nie zasypywać tarasów tylko wykorzystać przestrzeń pod nimi. Dodatkowo zbierzemy pod nimi jeszcze ze 40 cm ziemi, tarasy wymurujemy z pustaków, w ten sposób powstanie nam sporawe pomieszczenie gospodarcze. A drzwi do niego zrobimy od tyłu, także nie powinny szpecić elewacji. Nie mamy piwnic więc takie rozwiązanie nam odpowiada. Potem okazuje się że dom duży a nie ma gdzie schować kosiarki, rowerów i tego typu gratów. Myślę że jak docelowo podsypiemy te tarasy ziemią, można tam zrobić jakiś skalniaczek to się to trochę zamaskuje A zresztą zobaczymy w praniu Życzę udanej pracy i pogody na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 03.07.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Życzę powodzenia i dużo spokoju w drodze do odbioru domku Trzymam kciuki, żeby wszystko sprawnie się potoczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 03.07.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 powodzenia przy zalewaniu i czekam na zdjęcia nowiutkiego chudziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 04.07.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Gratulacje, z okazji zakończenia kolejnego etapu Życzę, udanego urlopu i szybkiego powrotu na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 05.07.2009 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 dzięki wszystkim za życzenia, Inez witam w moim dzienniku, Twój podglądam od samego początku, kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 05.07.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 kiedy przeprowadzka? miałam w planach sierpień...ale już teraz wiem ,że nici z planów, kuchnia dopiero będzie we wrześniu i jest jeszcze mnóstwo do zrobienia.Już się przyzwyczaiłam,że i tak nic nie można planować z budową ,więc aż tak bardzo sie nie przejmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 19.07.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 PUK PUK.... Haloooooooooooooo Widzę, że urlop udany i długi Czekamy na kolejne fotorelacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natka.sm 25.07.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Witam , widze że jesteśmy dokładnie na tym samym etapie budowy idziemy łeb w łeb no może masz trochę wiecej wymurowane u nas to dopiero 2 dzień murowania , natomiast budowa ruszyła 06/07 http://images50.fotosik.pl/168/4c5fd2d0c2a6d575med.jpg mam nadzieję że fotka wskoczy dawno juz nic nie wklejałam dla pocieszenia powiem ci że nam weszło 400 ton piasku do zasypania fundamentów kaska leci oj leci ) aj i widze że umknoł mi jeden mały szczegół wy budujecie II my I a salonu widze że jednak nie powiększałaś ?? a czy planujesz podnosić ściane kolankową ? ja chyba podniose ale tylko o 1 pustak nie wiem czy to wogóle cos da ale o dwa to juz się boje chatka traci proporcje i z dachem jest więcej kłopotu ale czekam jeszcze na rozmowe z gościem od dachu niech się wypowie czy mi to cocs pomoże i jak sobie potem poradzi z resztą , Skaba ma bardzo ładnie zrobione poddasza i bez podnoszenia ścian kolankowych natomiast widziałam Lawende 2 też bez podnoszenia i różnica pomieszczeń była dość spora , już sama nie wiem od czego to zależy ale wiem że można ten dach schrzanić tzn te pomieszczenia u góry życze powodzenia Natka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 26.07.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 aspect ty się jeszcze urlopujesz czy jak?? prosze się wziąć do roboty, bo wybieram się z inspekcją do ciebie na budowę natka no nieee... a u mnie się ścianami nie pochwaliłaś! ładnie wam idzie! oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 03.08.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 PUK PUK.... Haloooooooooooooo Widzę, że urlop udany i długi Czekamy na kolejne fotorelacje długi ale juz się skonczył Witam Wszystkich po dłuzszej nieobecności, kolejna fotorelacja juz niedługo, pewnie w środe,czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 03.08.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Natka.sm witam, widze że lawend na Śląsku przybywa, z ciekawości to w jaki rejonie budujesz? Mikołów?salon powiekszałem poprzez wydłużenie go o 80 cm, garaz o 80 cm a ściane z drzwiami o 60 cm, planuje podniesienie o jeden pustak, czyli 25 cm. Niby nie duzo ale zawsze coś. Wydłużam krokwie o 20 cm. Będe miał 15 cm styro, wiec okap sie optycznie skróci.Podniesienie dachu nie robi prawie żadnej różnicy w konstrukcji poza dłuzszymi o 25 cm słupami i lukarny wychodza troszeczke wyżej[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 03.08.2009 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 aspect ty się jeszcze urlopujesz czy jak?? prosze się wziąć do roboty, bo wybieram się z inspekcją do ciebie na budowę no czekam czekam na rewizyte, zapraszam o kazdej porze dnia i nocy a zdjeciów to juz nie wklejasz? zagladam coby cosik nowego podpatrzec a tu nic Iza masz moze jeszcze ten półłuk do okna nad salonem? moi górale chętnie by skorzystali, chociaz znajac zycie to pewnie spłonął na stosie odpadków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 03.08.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 no nareszcie! chwilowa przerwa w fotorelacjach wynika z faktu, że mój aparat umarł śmiercią naturalną zamówiłam na allegro drugi i mam nadzieję, że lada moment dotrze łuk niestety został bestialsko porąbany przez mojego męża.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 03.08.2009 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 taki piekny łuk porąbać, zbrodnia no cóż będa chłopaki wycinac, obaczym co im wyjdzie ale jakos to słabo widze to kiedy wpadacie? przed stropem czy po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 03.08.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 to już zapewne po.. szczerze mówiąc to najchętniej zobaczyłabym już z dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts