anina 14.06.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 witam ponieważ planuję remont mieszkania (którego jeszcze nie mam ), poszukuję wszelkich informacji na temat tego co mogę zrobić sama (stawki fachowców są dość wysokie a w moim przypadku fundusz remontowy dość ograniczony). I znalazłam fajne filmiki instruktażowe co i jak zrobić samodzielnie no i chcę się tą wiedzą podzielić może wiele osób już te filmy zna, ale może są też tacy jak ja, którym ten link się przyda http://www.domo.pl/domosfera/samowkret Obejrzałam kilka z tych filmów i myślę, że niektóre z tych prostszych prac naprawdę można wykonać samodzielnie. Filmy są dość ogólne, ale mam nadzieję że o wszelkie szczegóły będzie można dopytać Forumowiczów . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J316vision 14.06.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Dzięki za link do filmów. Fajnie by było gdyby takie filmy nakręcili forumowicze i chcieli się nimi podzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 14.06.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 fajny temat i linki do filmików tylko prosimy o więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J316vision 14.06.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 http://www.castorama.pl/spolecznosc/filmy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabians 15.06.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Filmiki w którym występuje pan homo niewiadomo http://www.leroymerlin.pl/porady/wideo-porady,1236173254.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anina 15.06.2009 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 te filmy z Leroya są właśnie ze stronki, którą podałam w pierwszym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabians 15.06.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 te filmy z Leroya są właśnie ze stronki, którą podałam w pierwszym poście Fuj co za plagiat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.06.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 te filmy z Leroya są właśnie ze stronki, którą podałam w pierwszym poście Fuj co za plagiat! Nie żaden plagiat, tylko Leroy jest sponsorem programu DOMO a więc i samowkręta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 15.06.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Podoba mi się ten program Samowkręt. Pokazuje nadętym "fachowcom" banalność wykonania wszystkich tych prac. A co do Pana "homo niewiadomo" to gdyby większość macho-heteros potrafiła zrobić wszystko to co ten koleś to świat byłby doskonały. I właśnie to powinno dać do myślenia, że facet dla nadętych bufonów wyglądający na "homo-nie wiadomo" potrafi zrobić to wszystko na czym 99% źle o nim myślących zużyłaby 5 metrów bandaża na poranione paluszki w między czasie zalewając wszystkich sąsiadów po "super-hetero style" podłączeniu hydrauliki na taśmę teflonową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabians 15.06.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 anetabo wiadomo że gust nie podlega dyskusjom... jak to się rzecze, i komuś koleś się nie podoba a ktoś do niego niema nic.. Jak byś fachowym okiem uważnie oglądał to byle marny aktorzyna by to zagrał. A najciekawsze czy najtrudniejsze rzeczy są pomijane w filmikach i jest pokazane jak coś co było docinane i wymierzane 30 minut wstawia się w odpowiednie miejsce w ciągu 30 sekund. I takie są właśnie te filmiki o wszystkim i o niczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demol 16.06.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 dokładnie zgadzam się z tym j/w, sam wyremontowałem dom i choć spawam, betonuję, muruję i układam kafle, elektrykę, CO itp. rzeczy które jak wspomniano wyżej każdy macho umieć powinien, to na podstawie tych filmików można stwierdzić, że jest to tylko pokaz kolejno wykonywanych czynności a nie prezentacja kunsztu rzemieślniczego tego pana. Co do jego preferencji seksualnych to wyglądem nie sugerowałbym się, jemu pewnie wydaje się, że jest cool. Więc to rzecz gustu. Najbardziej podoba mi się film o budowaniu z luxferów ten cholerny klej do pustaków szklanych wypływa na wszystkie strony i to bez względu na to jak gęsty będzie zrobiony, przez zaledwie ułamek sekundy widać, jak gość w czasie uzupełniania pianką boków również uzupełnia szczeliny między pustakami które właśnie powstają przez spłynięcie zaprawy. Starzy murarze budowali z użyciem zwykłego cementu i nic nie spływało więc ten dedykowany specyfik jest do bani. Widać też dwie techniki układania gresu na tarasie smarowane klejem jest podłoże i przykładane do niego kafle, w łazience zaś smarowane są kafle i przykładane do podłoża.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 16.06.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Do mnie przemawia układanie kostki i ciekawy pomysł montażu oświetlenia ogrodowego na bloczkach betonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 02.07.2009 02:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Jestem na etapie układania kostki brukowej i kompletny ze mnie laik, ale...Co z niego za fachowiec skoro tak obsadził obrzeża, że musi na całej długości docinać kostkę.Ogrodzenie z siatki to też porażka, bo te bloczki co wkopał w ziemię wyglądały mi na BK, więc długo nie postoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 08.07.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 a dlaczego sadzisz ze ukladaja inaczej krawezniki przy tej kostce uda ci sie uniknac docinania ? a pozatym reszta filmikow to az o pomste do nieba wola normalna porazka ale ogladam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyrozaur 14.07.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Polecam stronkę http://www.spryciarze.pl/są tam działy Dom i ogród, majsterkowanie (można znaleźć oczywiście też filmiki z wspominanym tutaj panem, ale też wiele innych)Oglądałem tu fajny filmik o wykonywaniu łuków z gips kartonu, gdzie gościu nagrywał i wypytywał prawdziwego fachurę z papierosem w zębach, to było o wiele bardziej naturalne. Niestety jest też wiele filmików śmieci, wiec pozostaje życzyć cierpliwości w poszukiwaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikeelrapido 22.07.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Na stronie Castoramy polecam jeszcze dział porady, nie są to filmy, ale posiadają wiele cennych informacji praktycznych, poza tym wszystko jest wytłumaczone krok po kroku:http://www.castorama.pl/spolecznosc/porady/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabians 23.07.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Wszystkie duże markety mają poradniki na stronach, raczej z nich zawarte są podstawowe rzeczy ale jakie istotne. Do kolekcji: http://www.obi.pl/pl/ideenwelt/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts