tufus 14.06.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Witam, Co na dach o kącie nachylenia 15 stopni? Producenci ceramiki podają kąt minimalny 16 stopni. Dach będzie posiadał pełne deskowanie + papa.Nie mogę zmienić kąta nachylenia, ponieważ przeszkadza komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.06.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 my mamy 15 stopni nachylenia. Na dachu drugi rok leży cementówka Braas i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 14.06.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Witam, Co na dach o kącie nachylenia 15 stopni? Producenci ceramiki podają kąt minimalny 16 stopni. Dach będzie posiadał pełne deskowanie + papa. Nie mogę zmienić kąta nachylenia, ponieważ przeszkadza komin. Creaton daje 10 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 14.06.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Witam, Co na dach o kącie nachylenia 15 stopni? Producenci ceramiki podają kąt minimalny 16 stopni. Dach będzie posiadał pełne deskowanie + papa. Nie mogę zmienić kąta nachylenia, ponieważ przeszkadza komin. Creaton daje 10 stopni Owszem, ale tylko na niektóre dachówki (np. Premion o ile dobrze pamietam lub Harmony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 14.06.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Witam, Co na dach o kącie nachylenia 15 stopni? Producenci ceramiki podają kąt minimalny 16 stopni. Dach będzie posiadał pełne deskowanie + papa. Nie mogę zmienić kąta nachylenia, ponieważ przeszkadza komin. Creaton daje 10 stopni Owszem, ale tylko na niektóre dachówki (np. Premion o ile dobrze pamietam lub Harmony). No tak, to prawda. mnie interesuje akurat premion, stąd wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.06.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Nie ma to żadnego znaczenia skoro szczelność jest gwarantowana przez krycie wstępne. Konieczne dokładne uszczelnienie kontrłat lub wgrzanie papy po nabiciu kontrłat. Możesz kłaść co chcesz! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.trybulec 07.07.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Przy pełnym deskowaniu i papie jest to wystarczające zabezpieczenie przed warunkami atmosferycznymi. Niektórzy sugerują, że trzeba by jeszcze tylko każdą dachówkę przykręcać lub klamrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.07.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Dobrze że tylko, niektórzy tak sugerują. Skoro tak sugerują to nie powiedzą jak wymienić uszkodzoną dachówkę?! Ze względu na siły ssące na tak płaskim dachu można mocować co trzecią i to w zupełności wystarczy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 08.07.2009 03:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 niech tam i piszą że można na 15 stopni kładzenie dachówki na dachu 15stopni to raczej bez sensu jest - nie wykorzystuje jej własności taktyczno-technicznych - bo i też przecież szczelność pokrycia zapewni ta "papa na deskach"to po co dachówka na to - tylko dla ładnego wyglądu... a dachówka /IMHO/ to ma być pokryciem dachu, a nie kwiatkiem dla kożucha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.07.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Masz oczywiście rację ale co byś powiedział gdybyś z okna np. kuchennego na piętrze codziennie oglądał zapapowany dach garażu. W takich przypadkach bardzo istotne jest samopoczucie inwestora więc taki dach przykrywa się elegancką elewacją z takiej samej dachówki jak na dachu zasadniczym i wszyscy są zadowoleni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 28.05.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 a czy taki dach o kacie 15 stopni mozna ukryc za attyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.05.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Można. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 02.06.2013 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Można. Pozdrawiam. a ile wysokosci bedzie mial taki dach(15°) w najwyzszym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 02.06.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 a mnie zastanawia jak ten komin ma wplyw na wiezbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.06.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 a ile wysokosci bedzie mial taki dach(15°) w najwyzszym miejscu? To zależy od długości połaci. Na każdym metrze przyrost wysokości 4 cm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts