ili 14.06.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Witam! Niedawno kupiłam hortensję o pięknych niebieskich kwiatach. Przesadziłam ją w dużą donicę i trzymam na balkonie. Raz w tygodniu podlewam odżywką. Niestety po krótkim czasie okazało się,że jest zarażona mączniakiem. Kupiłam środek bravo 500 i już 2 razy ją spryskałam. Niestety kwiaty są zniszczone i rdzawe. Chore liście poobrywałam na dole wypuszcza dużo młodych ładnych, tylko nie wiem co mam teraz zrobić z tymi brzydkimi, zniszczonymi kwiatkami, czy mogę poprostu obciąć całe kule kwiatów, czy muszę odrywać każdego, małego kwiatka oddzielnie. Wygląda to strasznie i bardzo mi jej szkoda Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olive2008 14.06.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Witam. spokojnie możesz obciąć całe kule, to nawet pomoże jej szybciej wypuścić nowe kwiatuszki bo będzie miała więcej "siły". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ili 14.06.2009 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Bardzo dziękuję za radę. Zaraz pójdę to zrobić, bo serce mi się kroi jak na nią patrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olive2008 15.06.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Będzie ok. na pewno ją uratujesz hortensje rzeczywiście są wymagające ale da radę nad nimi zapanować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts