izz 14.06.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 sam zainstalowalem cztery zaworki/kraniki 1/2 na 3/8 cala do podlaczenia baterii umywalkowej i bidetu,uzylem pakuł i pasty , cisnienie u mnie w sieci oik 4,5 B, wszystko OK , po jakim czasie moge byc pewny na 100 % ? czy jak teraz jest w porzadku to nic nie powinno sie wydarzyc w przyszlosci ? bo z uzyciem teflonu czytalem ,ze sie zdarzaja po paru latach przecieki !!!!!! a w przypadku pakuł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavek_ 14.06.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Witam.Jesli teraz połączenie jest szczelne, to za pare lat też bedzie szczelne (jesli nie zwiększy się ciśnienie oczywiście). Zresztą dostęp w razie konieczności nie jest taki utrudniony. Na teflonie nie można cofać skręcanych elementów bo może z czasem przeciekać (czyli elementy nie mogą pracować na gwincie). Pakuły + pasta są najpewniejsze. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 14.06.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Jesli teraz nie przecieka to nie bedzie przeciekac .Bardziej prawdopodobne moze byc to ze uszczelki na zaworkach zaczna puszczac niz tak wykonane połaczenie(pasta+pakuły) w umiejetny sposób dokrecone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.06.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 A te zaworki nie były na uszczelkę?Jeśli nie, to uszczelnienie na pakuły jest najtrwalsze i z czasem jest jeszcze szczelniejsze (nawet jeśli delikatnie wilgotnieje na początku to jest duża szansa, że przestanie).Taśma teflonowa też jest szczelna, ale pod warunkiem, że później ani nie drgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 15.06.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Chodzi mi o oringi gumowe wewnatrz zaworków,lub tez plastikowa tulejke-w zaleznosci od produceta.To miałem na mysli mówiac o uszczelkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.06.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Chodzi mi o oringi gumowe wewnatrz zaworków,lub tez plastikowa tulejke-w zaleznosci od produceta.To miałem na mysli mówiac o uszczelkach. Jeśli to było do mnie, to to moje poprzednie nie było do Ciebie. Zaworki/kraniki jakie używałem były mocowane albo za pomocą nakrętki (wtedy miały uszczelkę), albo wkręcane były jak nypel i wtedy potrzebne uszczelnienie pakułami, taśmą lub inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.06.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Chodzi mi o oringi gumowe wewnatrz zaworków,lub tez plastikowa tulejke-w zaleznosci od produceta.To miałem na mysli mówiac o uszczelkach. Jeśli to było do mnie, to to moje poprzednie nie było do Ciebie. Zaworki/kraniki jakie używałem były mocowane albo za pomocą nakrętki (wtedy miały uszczelkę), albo wkręcane były jak nypel i wtedy potrzebne uszczelnienie pakułami, taśmą lub inne. U mnie wszystkie takie - wkręcane na pakuły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts