dode 22.06.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Ja też mam bikini po laserze i pachy Zdecydowałam się po tym jak po kolejnej depilacji bikini woskiem nie mogłam rozebrać się do stroju kąpielowego na wakacjach bo mi pozostały czerwone plamy, powrastane włosy itd. Skończyłam zabiegi 2 lata temu, jestem bardzo zadowolona. Pod pachami co prawda coś mi tam jeszcze rośnie, ale tak resztkowo i można to ogolić. Boleć bolało, ale co tam ta godz. czy dwie bólu jak efekt taki rewelacyjny. Nogi depiluje depilatorem od prawie 15 lat. Żelazna zasada, żadnych goleń w trakcie bo potem znowu boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 22.06.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Noc Kupały - można skakac nago przez ogień - ekspresowa depilacja przy minimalnym nakładzie własnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leenka 25.06.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Dode, a czy to prawda, że depilować można tylko i wyłącznie czarne owłosienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 25.06.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Dode, a czy to prawda, że depilować można tylko i wyłącznie czarne owłosienie? nie wiem do końca jak z tym jest, ale wydaje mi się, ze nie chodzi o to jakie można, tylko o to na jakie laser skutkuje. Na wewnętrznej stronie ud poniżej bikini miałam złote włosy i tych wziąc nie chciało. Siwych nie bierze też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 09.07.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 ja polecam nowy model Brauna 7781 WDjak dla mnie rewelka zarówno depilator jak i golarkamożna go też używać pod wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 12.07.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 nogi i pachy maszynka do golenia , a bikini woskowanie w gabinecie kosmetycznym, fakt za pierwszym razem bolało , każdy kolejny raz coraz mniej, da się wytrzymać, wszystko super gdyby nie to że włoski odrastają słabsze i maja tendencje do wrastania, ale na podrażnienia pomaga tribiotic, dla mnie to najlepsza metoda, ale myślę o kupieniu jakiejś super maszynki do nóg, może tego brauna 7781wd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.07.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Pasta cukrowa, kilka pierwszych w gabinecie (co by popatrzeć jak to się robi ), a potem zakup na allegro i samopomoc uskuteczniana we własnej łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 15.07.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 dziewczyny, a robicie sobie tzw. fryzury intymne? np. na Święta zieloną choineczkę, a na Walentynki czerwone serduszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.07.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 dziewczyny, a robicie sobie tzw. fryzury intymne? np. na Święta zieloną choineczkę, a na Walentynki czerwone serduszko Ja tylko jajeczko na Wielkanoc - bardziej skomplikowane wzory są trudne do samodzielnego wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 15.07.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 malka sama raczej nie, najlepiej u fachowca Fryzura intymna to koszt od 100zł do 150zł. Specjalistka zacznie od nadania naszym włosom kształtu, przycięcia ich. Następnie pofarbuje i ozdobi, np. brokatem. Na końcu wydepiluje nam dokładnie okolice intymne. Cały zabieg potrwa od 20 do 45 minut. Fryzurze intymnej można nadać dowolny kształt, o ile nie jest zbyt skomplikowany. Najczęstszym motywem jest serduszko (obowiązkowo farbowane na czerwono), ale pojawiają się też misie, motylki, rybki, króliczki, kotki i kwiatki. Zdarzają się również flagi innych krajów – przystrzyżone w zwykły prostokąt, za to mieniące się feerią barw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 15.07.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 a propos pasty cukrowej, to kiedyś sama ją sobie zrobiłam zachęcona w pewnym wątku na Wizażu to były bardzo traumatyczne przeżycia ale faktycznie to działa!! jak ktoś ma mało kaski na kosmetyczki, woski i drogie depilatory, to jest to sposób godny polecenia z fryzurek , to tylko depilacja brazylijska hihihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 17.07.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Plastry woskowe veet od 11 lat. Pierwszych kilka razy bolało, teraz lajcik. Myk, myk i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 26.07.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 ja próbowałam już prawie wszystkiego... Pianki na mnie nie działają - za sztywne włoski. Plastry - wyrywają tylko część a boli jak diabli. No i bikini przy nich odpada kiedyś jak sie nudziłam całe nogi wydepilowałam sama pincetą - znacznie dokładniej i na dłużej wystarczy ale trzeba miec duuuuużo czasu (bikini też tak robiłam). Depilator - chyba łatwiej już było urodzić dziecko niż depilować sie depilatorem - zwłaszcza pachy i bikini - tylko raz próbowałam. Nigdy więcej. Od paru już lat biegam do kosmetyczki na wosk. Pół godzinki i na ok 3 tyg wystarczy maszynka w nagłych przypadkach oczywiście. Ale marzy mi się laserowe bikini i chyba się skuszę, bo moja siostra bardzo sobie chwali, a laserowała sobie wszystko Tylko poczekam do jesieni, bo potem opalać się nie można. I z jasnymi włoskami to prawda - laser ich "nie widzi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 26.07.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 ja jestem po laserze okolic bikini. trochę mnie to kosztowało (te 4 lata temu to był koszt - z tego co pamiętam - 400, potem 300 zł za zabieg, zabiegów miałam chyba z 6 czy 7) - ale warto było. mam spokój z tymi okolicami, a jako ciemno-owłosiona miałam problem. szkoda, że teraz tak mało kasy , bo zafundowałabym sobie laser na pachy i nogi. pachy depiluję od wielu lat depilatorem (próg bólu mam wysoki ) i rzeczywiście są coraz słabsze, ale z nogami mam problem, bo mi stale włoski wrastają i jakoś nie widzę, żeby po tylu latach (z 10? więcej?) było jakieś wyraźne zmniejszenie ich ilości. depilator generalnie znoszę bardzo dobrze pod względem bólu, w zasadzie unikam maszynki, bo nawet po jednorazowym ogoleniu nóg czy pach włosy są od razu wyraźnie wzmocnione. a, i co do lasera, to rzeczywiście jest to bolesne, warto przed zabiegiem zastosować maść znieczulającą Emla (w aptekach, na receptę - boli znacznie mniej). generalnie mamy zdecydowanie przerąbane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjanicka 27.07.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Cześć Monah... no proszę oprócz szarości i ten wątek nas zbliża choć zdecydowanie wolę szarości niż ciągłe depilowanie. Proszę napisz gdzie robiłaś zabieg laserem, bo wiem że jakość tego rodzaju usługi też zależy od osoby wykonującej... (...dlaczego One muszą wciąż rosnąć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 27.07.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 . I z jasnymi włoskami to prawda - laser ich "nie widzi". Nie do końca tak. Nie widzi chyba samej cebulki. Tak więc po zabiegu jest pięknie i gładko (jak po żadnym innym ech!) - ale... tylko na czas porównywalny z dobrym woskowaniem (do 6 tygodni max). Potem odrastają. Natomiast pierwsze słyszę, że laser boli Robiłam łydki i bikini (po dwa razy - zanim dotarło do mnie, że jako blondynka mogę się wypchać). I tylko raz mnie zabolało - tylko dlatego, że się jakiś przydługi włosek uchował i przypalony przywarł do skóry. Włoski do lasera nie powinny mieć więcej niż 3 mm bodaj. Poza tym pić trzeba dużo - elektrolity wariują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 27.07.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Cześć Monah... no proszę oprócz szarości i ten wątek nas zbliża choć zdecydowanie wolę szarości niż ciągłe depilowanie. Proszę napisz gdzie robiłaś zabieg laserem, bo wiem że jakość tego rodzaju usługi też zależy od osoby wykonującej... dokładnie tak! przy depilacji TAKICH miejsc trzeba miec doprawdy GŁĘBOKIE zaufanie do osoby depilującej... informacje reklamujące gabinet poszły na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 10.08.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 hm...a ja sie kiedys golilam, uzywalam plastow woskowych, kremow do depilacji...mialam kiedys tez i depilator Brown'a....ale ten bolal jak chle**a!!! Od jakis 7 lat chodze do salonu na waskowanie...nogi raz na 2/3 miesiace, bikini raz na 2 miesiace (razem z nogami) i pod pachami raz na miesiac....wciaz pamietam bol po elektrycznym depilatorze...woskowanie u kosmetyczki to pryszcz w porownaniu Z wlosow na nogach malo co mi juz zostalo po systematycznym woskowaniu... z laseru mnie wywalili ze niby z czym przychodze Panie od depilatorow...czapki z glow!! Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 12.08.2009 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Wiecie co? Spróbowałam tej pasty cukrowej wg domowych przepisów.Czasochłonne,pracochłonne, ale, cholera - działa!Nie powoduje podrażnień (jedna z moich bolączek), nie boli za bardzo, mimo iż wyrywa z cebulkami.Zrobiłam tylko pachy, musze sie trochę "zapuścic" żeby dalsze doświadczenai przeprowadzac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 12.09.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Ja nogi pod prysznicem maszynką, a reszta też maszynką na sucho plus balsam po goleniu Mam depilator, ale po pierwszym użyciu dałam sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts