Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowy Lukrecji Adama i Małgośki

Recommended Posts

Trudno było podjąć decyzję, ale pani projektantka nam pomogła :D .

wiem ze bardzo trudno jest wybrac odpowiedni projekt :roll: tyle się naszukałam wybierając nasz :o i tak zmieniałam zdanie co chwile do czasu az zamówilismy i było juz ostatecznie :wink: ale mi odpowiada i nie żałuje swojego wyboru :D

Jak na razie idzie powoli, ale za to bez żadnych niespodzianek (odpukać) :D

nie ma co przyspieszać , niech idzie powoli a dobrze :wink:

• 3 months później...

Witaj Małgosiu :)

Widzę, że śnieżyca nie przeszkodziła wam za bardzo w budowie.

Tak się składa, że my wybraliśmy dokładnie taką samą dachówkę jak Wy, nawet kolor się zgadza :D No to nasze domy będą bardzo podobne technologicznie. W stosunku do waszej budowy jesteśmy o miesiąc do tyłu - u nas więźba ma przyjechać zaraz po Wszystkich Świętych. Co planujecie dać na murłatę z zewnątrz? Będziecie obmurowywać Ytongiem? Czy tylko dawać wełnę?

Będziecie mieć podpitkę czy nabitkę (widoczne krokwie)?

Pozdrowienia i powodzenia w budowaniu!

kar_ma

• 1 month później...

Ja na początku też się zastanawiałam nad podbitką drewnianą. Ale więcej mi wyszło minusów niż plusów i ostatecznie stanęło na panelach plastikowych.

Mój kolega ma podbitkę drewnianą. Co jakiś czas musi ją odnawiać, ponieważ (jak to drewno) zmienia swój wygląd na niezbyt ładny :( .

Mój narzeczony sam by jej nie odnowił, bo ma lęk wysokości, a płacić za odnowę też nam się nie zbyt uśmiecha, bo podbitka po jakimś czasie zrobiłaby się jednym z droższych elementów w naszym domu :D

• 3 months później...